DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YILBAŞINDAN SONRA BAŞLIYOR

YILBAŞINDAN SONRA BAŞLIYOR

Kuaförlerin izin günleri kesinleşti

Gölcük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mevlüt Gül Kocaeli Valiliği’nin almış olduğu karar ile ilgili açıklamada bulundu. Kocaeli Valiliğin almış olduğu karar doğrultusunda artık bayan kuaförleri ve güzellik salanları Salı günü erkek kuaförleri ise Pazar günleri kapalı olması kesinleşti.

Gelin damat gibi özel durumlarda izin ile açılacaklar

Kocaeli genelinde yaklaşık 2 binden fazla bulunan bay ve bayan kuaförlerini yakından ilgilendiren tatil günü kesinleşti. Kocaeli Valiliği’nin 20.11.2017 tarihinde almış olduğu karar doğrultusunda Türkiye’nin büyük bir kısmında uygulanan bayan kuaförleri ve güzellik salonlarının Salı günü tatil olması Kocaeli geneline de uygulanacak. Erkek kuaförleri ise Pazar günleri kapalı olacak. Bay ve bayan kuaförler gelin damat gibi özel durumlarda bağlı oldukları Berberler ve Kuaförler Odası’ndan belli saatler arasında izin almaları gerekecek.

Gül, “5 senedir biz bu uygulamayı yapmaya çalışıyorduk”

Gölcük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mevlüt Gül, yılbaşından sonra uygulanmaya başlayacak olan yeni karar ile ilgili açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada Gül, “ Türkiye’nin büyük bir kısmında zaten bu uygulama yapılıyordu. Yani Salı günleri bayan kuaförleri Pazar günleri de erkek kuaförleri kapalıydı. Kocaeli Valiliği’ de bu uygulamaya geçmeye karar verdi. Zaten biz bu kararı bir günde vermedik. Kuaförlerin birçoğu “ Bizimde izin günümüz olsun, dinlenemiyoruz, izin günü bizimde hakkımız” demelerinin üzerine 5 senedir biz bu uygulamayı yapmaya çalışıyorduk. Erkek kuaförlerimiz zaten bu uygulamaya geçtiler. Hiçbir sıkıntıda yaşamıyorlar. Damat randevusu aldıkları zaman izinlerini alıyorlar ve damadın işi bittiği zaman kapatıyorlar” dedi.

Gül, “Birçok kuaför uygulamayı bizim yaptığımızı düşünüyor ama bu karar birçok odanın ortak kararı ile alındı”

Uzun zamandır bu uygulama için uğraştıklarını dile getiren Gül, “Kocaeli Valiliği ile 17 Kasım’da yaptığımız toplantı sonrasında bayan kuaförleri ve güzellik salonlarının Salı günü, erkek kuaförlerinin de Pazar günü kapalı olmasına karar verildi. Bayan kuaförlerinin Salı günü kapatılmasının nedeni de Türkiye genelinde birçok ilde zaten bu uygulamaya geçildiği ve Salı ile Pazar günleri kapalı oldukları için Kocaeli’nde de bu günlerde  kapalı olmalarına karar verildi. Bu karar  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 12 İlçe Kaymakamlığı, 12 İlçe Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kocaeli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına, Kocaeli Kuaförler ve Sanatkarlar Odasına, Gölcük Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına ve Gebze Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına danışılarak ortak karar alındı. Birçok kuaför uygulamayı bizim yaptığımızı düşünüyor ama bu karar birçok odanın ortak kararı ile alındı” dedi.

Bayan kuaförlerine yılbaşına kadar izin verildi

Gül sözlerinin devamında , “Erkek kuaförlerinin birçoğu daha öncesinden bu uygulamaya geçmişti. Diğerleri de geçtiğimiz hafta bu uygulamaya başladılar. Bayan kuaförlerine yılbaşına kadar izin verildi. Yılbaşından sonra uygulama başlayacak. Bizde Salı günleri uygulamaya uyulup uyulmadığı konuda denetimlerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

 Gül, “Bizim amacımız kuaförlerimizi zor durumda bırakmak değil”

Gölcük Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mevlüt Gül son olarak, “ Kuaförlerimize Kocaeli Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda Dini bayramlar, yeni eğitim öğretim yılı, asker sevkiyat veya yemin töreni, üniversite mezuniyet töreni öncesi bir hafta açık olabilecekler. Ayrıca düğün, nişan gibi özel günler için açık olacak olan kuaförlerin ilgili odadan izin ve kontrolünde açabilecekler. Bizim amacımız kuaförlerimizi zor durumda bırakmak değil. Gelin damat gibi özel durumlarda bizden alacakları çalışma izin belgesi almaları durumunda Salı veya Pazar günleri işyerlerini açabilecekler. Bizler bu konuda zaten kuaförlerimize yardımcı olacağız” dedi.

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.