DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

YÖNETİCİ ATAMALARI MERKEZİ SINAVLA YAPILMALIDIR

YÖNETİCİ ATAMALARI MERKEZİ SINAVLA YAPILMALIDIR

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı KOÜ Tıp Fakültesi İş Yeri Temsilcileri ile toplantı yaptı. Toplantı sonunda Sağlık Bakanlığının yeniden tek çatıya geçmesi ve sözleşmeli yönetici atamaları hakkında yazılı açıklamada bulunan Şube Başkanı Ömer Çeker; “Yönetici atamaları merkezi sınavla yapılmalıdır” dedi.

Yeni çalışma dönemi hakkında temsilcileri bilgilendirdi

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi İş Yeri Temsilcileri ile gerçekleştirdiği toplantıya Şube Başkan Yardımcısı Sema Gümüş, Denetleme Kurulu Üyesi Erken Temel, İzmit İlçe Temsilcisi Ercan Öztürk, Tıp Fakültesi İş Yeri Baş Temsilcileri Burcu Yıldırım, Temsilci Ayşe Dalgıç Gülen, Özlem Çağın, Diş Fakültesi Temsilcisi Eyüp Özoğlu, Yalçın Gül  katıldı. Şube Başkanı Ömer Çeker; Sağlık alanında yaşanan gelişmeler ve yeni çalışma dönemi hakkında temsilcileri bilgilendirdi.  Toplantı sonunda Sağlık Bakanlığının yeniden tek çatıya geçmesi ve sözleşmeli yönetici atamaları hakkında yazılı açıklamada bulunan Şube Başkanı Ömer Çeker; “Yönetici atamaları merkezi sınavla yapılmalıdır.” Dedi.

Geçersizliği herkes tarafından kabul edilen bir yöntem

Şube Başkanı Çeker yaptığı yazılı açıklamada; 694 Sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı bünyesindeki yöneticilerin görevleri sonlandırılmış, geçiş sürecinin tamamlanması adına sözleşme süreleri 3 ay uzatılmıştı. Bu 3 ayın tamamlanmasına rağmen bir türlü sözleşmeli yönetici atamalarının gerçekleştirilememesi nedeniyle tekrar yeni bir uzatma yapılmış, bu kez süre verilmeyerek yeni görevlendirmeler yapılana kadar eski yöneticilerin görevlerine devam edecekleri açıklanmıştı. Diyen Çeker; Yaşanan bu süreç objektif olmayan, geçersizliği herkes tarafından kabul edilen bir yöntemle yapılan atamalarda yaşanan sıkıntıların yansımasıdır. Dedi.

Bazı gruplarında müdahalesi işi çığırından çıkarmakta

Başkan Çeker; Merkezi bir sınav yerine, idare takdiri ile tüm düzeydeki sağlık yöneticilerini belirlemenin ortaya çıkardığı bir sorundur. İdarenin takdiri de birçok müdahaleye açık bir alandır. Diyen Çeker; Siyasilerin ve bir takım çevrelerin baskısı, yandaşların istekleri, eş dost hatırı ve kadrolaşmanın derdinde olan bazı gruplarında müdahalesi işi çığırından çıkarmakta, sistemi işlemez bir hale getirmektedir” dedi.

Ataması yapılamayan yöneticiler nedeniyle kurumlar kısmi felç geçirmiştir

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çeker; Ülke genelinde ve ilimizde uzun zamandır ataması yapılamayan yöneticiler nedeniyle kurumlar kısmi felç geçirmiştir. Diyen Çeker; Bu duruma bir iki örnek verecek olursak ; Bir Hastane Yöneticisinin görevi Haziran 2017  tarihin de sonlandı. Aradan altı ay geçtik den sonra  yeni yönetici atana bildi.,  Yine bir Hastanede Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün sözleşmesi Temmuz 2017 sonlandı. Aradan 5 ay geçmesine rağmen atama yapılamadı” dedi.

Kamu hizmetleri açısından zarar verici bir durum ortaya çıkmaktadır

Şube Başkanı Çeker; Durum böyle bir hal alınca da atama yapılamaması gibi kamu hizmetleri açısından zarar verici bir durum ortaya çıkmaktadır. Bunun için yönetici atamalarının çok önemli bir kısmının merkezi sınavla yapılması bir talep değil, kamu hizmetleri için bir zorunluluktur. Diyen Çeker; Güvenlik soruşturması ve objektif bir merkezi sınav adaletin tecellisi, işin ehline verilmesi ve kamu için oluşacak sakıncaların ortadan kaldırılması anlamında yeterlidir” dedi.

 Kamu hizmetinde verimlilik yükselecektir

Açıklamalarına devam eden Çeker; Bu merkezi sınavlarda belli bir şartlarda yöneticilik alanında kademeli yükselişi öngörürse kamu yönetim anlayışını derinden sarsan, adam kayırmacılık ve torpil dışında hiçbir şey ile ifade edilemeyen yükselişlerde son bulacaktır” dedi. Çeker; Böylesine bir sistem kamu çalışanları çalışma hayatlarına da önlerine bakabilecek ve gelecek planlamasını da yapabileceklerdir. Kamu hizmetinde verimlilik yükselecektir” dedi.

Ülkemizin her açıdan daha iyi olacağı şüphesizdir

Şube Başkanı Çeker; Türkiye’nin kaderinin ehliyet ve liyakatle ne derece bağlantılı olduğu henüz daha dün kadar geride bıraktığımız felaketlerde anlaşılmıştır Birilerinden boşalan alanlara başka birileri değil de ehliyet ve liyakat sahipleri geldiğinde ülkemizin her açıdan daha iyi olacağı şüphesizdir” dedi.

Merkezi sınavla atamaların yapılması esas olmalıdır

Başkan Çeker: Yönetici atamaları merkezi sınavla yapıldığı takdirde atananlar birilerinin ve siyasi iradenin değil devletin adamı olacaklar, Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde kurumları sevk ve idare edeceklerdir. Dedi Çeker; Devlet ve milletin refahı ve huzuru, kamuda adaletin tesisi adına merkezi sınavla atamaların yapılması esas olmalıdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.