DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ZAFER BİZİM OLACAK

ZAFER BİZİM OLACAK

Türk Metal Sendikası eylemlere devam ediyor

 Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi MESS’in uzlaşmaz tutumuna karşı basın açıklaması yaparak eylemlerine devam ediyorlar. Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener önderliğinde bir araya gelen işçiler Ford İşçileri “Zafer bizim olacak” sloganları atarak eylemlerini gerçekleştirdiler.

45 dakikalık duruş yaparak eylemlerini gerçekleştirdiler

MESS’in uzlaşmaz tutumuna karşı eylemlerini devam eden Türk Metal Sendikası Ford Otosan Fabrikasının bahçesinde bir araya geldi. 8-4 vardiyasının çıkışı ile 4-12 vardiyasının girişinde bir araya gelen işçiler 45 dakikalık duruş yaparak eylemlerini gerçekleştirdiler. İşçiler “Zafer bizim olacak, direne direne kazanacağız” sloganları atarken Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener bir basın açıklaması yaptı.

Şener, “İçindeki bütün taleplerin haklı bir nedene dayandığı, makul ve mantıklı bir taslak hazırladık”

Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener basın açıklamasında, “ Arkadaşlarım, İşyerini evi, İşini namusu bilen,Türk Metal üyesi kardeşlerim. Kar rekorları kıran, üretim rekorları kıran, kalitede, verimlilikte, disiplinde dünyaya örnek olan kardeşlerim. Krizlerde fedakarlık yapan, hem de fedakarlığın hasını yapan ama kan kusup kızılcık şerbeti diyen, ve her şeyden önce vatan diyen, vefakar, cefakar kardeşlerim. Üreten, kazandıran, zamanı gelince de hakça payını isteyen kardeşlerim. İşte buradayız, ürettik, hem de rekorlar kırarak ürettik. Kazandırdık, hem de kar patlamaları yaparak kazandırdık. Sonra sıra geldi, Hakkımızı istemeye. İstedik mi, istedik. Adil bir taslak hazırladık. İçindeki bütün taleplerin haklı bir nedene dayandığı, makul ve mantıklı bir taslak hazırladık. Elimizi uzattık, masaya oturduk.

Onurumuzla oynatmayız

Ama biz masada ne bulduk: Enflasyon! Biz altı ay için yüzde 38 istedik,

MESS bize altı aylık enflasyonu layık gördü: Size yüzde 3,2 yeter dediler.

Üreten, kazandıran metal işçisine, Türk Metal üyelerine yüzde 3,2 yeter dediler.

Yeter mi? Yetmez kardeşlerim, yetmez. Bugün eğer burada isek, Bunun bize yetmediğini bir kez daha ilan etmek içindir. Herkes bilsin ki bu bize yetmez.

Dalga geçer gibi masaya getirdiğiniz yüzde 3,2’lik enflasyon bize yetmez. Şu da iyi bilinsin ki, Ekmeğimiz bizim onurumuzdur. Kimsenin onurumuzla, ekmeğimizle, alınterimizle dalga geçmesine izin vermeyiz. Biz, Masamıza koyacağımız ekmekle, Çoluk çocuğumuzun rızkıyla, Kursağımızdan geçecek lokmayla dalga geçilmesine izin vermeyiz. Onurumuzla oynatmayız. Kimse şimdi çıkıp da, Daralan piyasalardan, Düşen kar oranlarından, Fiyat rekabetinden bahsetmesin. Hele hele kimse çıkıp da enflasyondan söz etmesin…

O bizim enflasyonumuz değil. Bizim enflasyonumuz, Çarşıyı, pazarı yakan enflasyondur. Cebimizi kasıp kavuran enflasyondur. Onun için artık kimsenin mazereti yoktur. Biz taslağı hazırlarken adalet dedik. Adalet için yola çıktık. Adaletten şaşmadık, Ama biz adalet için masaya otururken, MESS’in bize önerdiği rezalettir, rezalet. Biz işte bu rezalete son vermek için buradayız.

Hakkımızı istemekten, Adaleti haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz

Bilsinler ki bugün eğer buradaysak, İstediğimiz için değil, Başka yol kalmadığı içindir. Artık yola çıktık. Geri dönüş yok. Gemileri yaktık geri dönüş yok. Şimdi arabulucu devrede. Arabulucu bir çözüm olur mu? Onu zaman gösterecek. Eğer o da olmazsa, artık son sürece girilecek. Bizim korkumuz yok. Bu yoldan dönmeyeceğiz. Hakkımızı istemekten, Adaleti haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Biz her şeye hazırız. Ama, Bizim uzattığımız eli havada bırakanlar,

İyi niyetimizi karşılıksız bırakanlar da hazır olsun. Yeni eylemlere, Daha etkili eylemlere hazır olsunlar. Şunu iyi bilsinler. Daha yeni başlıyoruz.

Daha yeni ısınıyoruz. Hiçbir şey bitmedi, daha yeni başlıyor. Kardeşlerim,

Zor bir sürece giriyoruz. Fitne fesada izin vermeyin. Yalan dolana kulak asmayın. Bizden çıkmayan bilgiye itibar etmeyin. Ve safları sıklaştırın,

Kol kola girin. Sendikanızı güvenin, sendikanıza inanın. Bilin ki, Zafer, Türk Metal’e inanan emekçinindir. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.