DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AFRİN’E YÜRÜYORUZ

AFRİN’E YÜRÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli’den seslendi

AFRİN’E YÜRÜYORUZ

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta sonu Yahya Kaptan Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleşen AK Parti İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresine katılarak partililerine seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Afrin’e yürüyoruz’ mesajı verdi

AK Parti İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kongre öncesinde spor salonu dışında bekleyen binlerce AK Parti’nin katıldığı mitingde konuşma yaptı. Konuşmasında Erdoğan, “Kocaeli’nde bugüne kadar girdiğimiz bütün seçimlerde başarılı olduk. Şimdi önümüzdeki 2019 seçimlerinde de Kocaeli’nden aynı desteği bekliyorum” dedi.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

İzmit Yahya Kaptan’da bulunan Recep Topaloğlu Spor Salonunda düzenlenen İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık,  AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Sami Çakır,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Nihat Ergün, Eski Kadın Kolları Genel Başkanı Sibel Gönül, AK Parti Eski Milletvekilleri Cemalettin Kaflı, Eyüp Ayar, Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, eski İl Başkanı Mahmut Civelek, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KTO Başkanı Sibel Moralı, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

4 BİNE YAKIN EMNİYET PERSONELİ GÖREV ALDI

İL Gençlik Kolları Kongresinin gerçekleştirildiği alanda girişler saat 12.00’den itibaren alınmaya başladı. Çevre illerden de polis takviyesi yapılan kongrede 4 bine yakın emniyet personeli miting için hazır bulundu. Yoğun güvenlik öneminin alındığı alanda adeta kuş uçurtulmadı. Alanın içinde 30 bin Türk bayrağı, 30 bin de parti bayrağı dağıtıldı. Kongre salonunda ise tüm oturma alanlarında Türk bayrağı ve parti arması bırakıldı. Yaklaşık  10 bin kişinin katılım gösterdiği kongreye İlçelerden 1500 ile 3000 bin kişi katıldı. Kongrenin yapılacağı salonun yüzde 70’i gençlere ayrıldı. Spor salonunun zemin bölümünde bin kişilik yer protokol için ayrıldı.

ERDOĞAN, % 57 OY ORANIYLA EVET DİYEN KOCAELİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Büyük bir coşku ve sevgi seli ile salona giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bütün salonu gezerek partililerine karanfiller atarak kendilerini selamladı. Ardından sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, “Buradan Kocaeli’nin tüm ilçelerinde ki, mahallelerinde ki kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum. AK Parti Gençlik Kolları kongremizin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Kuruluşundan bugüne AK Parti Kocaeli teşkilatlarında görev almış tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Ahirete intikal etmiş kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Kongremizde yeni görev üstlenecek arkadaşlarımıza başarılar temenni ediyorum. Kardeşlerim sözlerimin hemen başında 16 Nisan 2017 tarihinde yapılmış halk oylamasında Anayasa değişikliğine % 57 oy oranıyla evet diyerek büyük ve güçlü Türkiye mücadelemize verdiğiniz büyük destek için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Kocaeli gençlik yıllarımdan beri girdiğimiz hiçbir mücadelede bizi yalnız bırakmadığı gibi halk oylamamızda da Türkiye ortalamasının üzerinde bir evet oranıyla yanımızda olduğunu göstermiştir. Şimdi önümüzde 2019 seçimleri var. Önce mahalli idariler, ardından milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminde Kocaeli’nden bugüne kadar olan oranların çok üzerinde bir destek bekliyorum. Çünkü 2019 çok önemli, her şeyden önce 2023’ün adeta habercisi bir seçim yaşayacağız. Şayet 2019 virajını sağlam alamazsak gelecek zor olur. AK Parti tek başına iktidar olamayınca kimlerin ellerini ovuşturmaya, kimlerin göbek atıp oynamaya başladığını kimlerin kibirlerinden yanlarına dahi varılamadığını hep birlikte gördük, yaşadık. Neyse ki, milletimizin sağduyusu sayesinde bu sıkıntılı dönemi kısa sürede geride bıraktık. Kasım ayından itibaren yeniden asli gündemimize döndük. 2013’de, 2014’de, 2015’te farklı yöntemlerle deneyip başaramadıklarını, 15 Temmuz’da silah zoruyla başarmaya kalktılar. O güne kadar sözünü sandıkta söyleyen milletimiz, bir anda meydanlara, sokaklara, ölümüne caddelere dolun dediğimizde köprüleri, darbecilerin yuvalandığı her deliği, FETÖ’cülere, hainlere dar etti bu millet. Kardeşlerim şu anda salonun dışında salonu içinin 3 katı kardeşimiz var. Dışarıda mitingimizi yaptık, şimdide kongreyi yapıyoruz” dedi.

SINIRLARIMIZI TACİZ EDENLER, BU VATANA İHANET EDENLER BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Mart 2019 seçimlerinde daha iyi olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” O Afrin operasyonu var ya, işte bak millet aynen 15 Temmuz gibi şimdide Afrin’e yürüyor. İşte gittim gördüm. Askerimizi gördüm, subaylarımızı gördüm, generallerimizi gördüm, Allah’ıma hamd ettim. Bu sabah itibariyle 394 terörist etkisiz hale geldi ve 20 şehidimiz var. ÖSO ve Mehmetçik olmak üzere. Rabbimiz ne buyuruyor, “ Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak bilemezsiniz” buyuruyor. Bu müjdeye ulaşırcasına, benim Mehmedim Afrin’e yürüyor. İdlib’e yürüyecek Allah’ın izni ile. Sınırlarımızı taciz edenler, bu vatana ihanet edenler bedelini ödeyecekler. PKK’sı, PYD’si FETÖ’sü, YPG’si DEAŞ’ı hepsi bunu ödeyecek. Bu mücadele bunun için kararlı bir mücadele. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Anadolu toprakları bin yıldır olduğu gibi, 15 Temmuz’da bir kez daha şehitlerimizin mübarek kanları ile yoğrulmuştur. Vatan şehit kanı ile yoğrulduğu zaman tarla olmaktan çıkar, vatan olur” dedi.

SEÇME SEÇİLME YAŞINI 18’İNDİRDİK

Tarih boyunca kesintisiz bir mücadele ile vatanımıza sahip çıktığımızı belirten Erdoğan, “ Şimdi de vatanımıza sahip çıkıyoruz. Cumhuriyet tarihimiz boyunca verdiğimiz mücadele hiç eksilmedi. Terör örgütleri ardı ardına üzerimize salınarak, bin yıllık da olsak, bu topraklarda rahat bırakılmayacağımız bize hep hatırlatıldı. Anadolu’nun neresine gidersiniz gidin mezarlıklarda dalgalanan bayrakları görürsünüz. Bu mezarlar onların bu dünyadaki makamlarıdır. Gençler; şehitlerimize layık olmak için çok çalışıyor muyuz? Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak için kendimizi en iyi şekilde yetiştiriyor muyuz? Mühendislik, sağlık, sosyal bilimler hiç fark etmez. Her kardeşimden beklentim kendini çok yönlü yetiştirmesidir. Öncelikle her biriniz kendi alanınızda en mükemmele ulaşmanın çabası içinde olacaksınız. Bunun için en az bir yabancı dili mutlaka bileceksiniz. Kendi alanınızda ki dünyada ki müdavilerinizden asla geri kalmayacaksınız. En iyi mühendis, en iyi doktor, en iyi iktisatçı olacaksınız. Ama aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin tarihini, kültürünü, güncel gelişmeleri de ihmal etmeyeceksiniz. Yıllarca ülkemizde insanlara özelliklede gençlere siyaset kötü bir uğraş gibi gösterilmeye çalışıldı. Hâlbuki siyaset ülkenin geleceği için söz söyleme, fikir belirtme, irade ortaya koyma sanatıdır. Bunun için tüm gençlerimizi AK Parti’de siyaset yapmaya davet ediyorum.  Seçme yaşları 18, seçilme yaşları 18 olarak yasal hale getiren hangi parti oldu? Gençler; seçme yaşı 18’di seçilme yaşı 30’du. Gençler bakınız; Türkiye’de partimizin kuruluşundan önce seçme yaşı 18’di seçilme ise 30’du. Bir çağı açıp bir çağı kapatan Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethini bu yaşlarda gerçekleştirmedi mi? Bizlerde Fatih’in torunları olarak ne yaptık, seçme seçilme yaşını 18’indirdik”dedi.

“REİS BİZİ AFRİN’E GÖTÜR”

Kongre’de konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gençler , “Reis bizi Afrin’e götür” tezahüratı yaptı. Gençlerin yaptı tezahürata karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin’in kenar kıyılarına ben gittim. Komutana sordum ne durumdayız ihtiyaç var mı? Şimdilik henüz yok dediler. Olduğu anda beraber gideceğiz” şeklinde cevap verdi. Erdoğan sözlerinin devamında, “ Ne diyor Şair, ‘Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan. Elde sensin, dilde sen.’ İşte bunu yapacağız” cevabını verdi. Erdoğan sözlerinin devamında, “Gençlerle her buluşmamda Hz. Lokman’ın oğluna yaptığı şu altın tavsiyeleri hatırlatıyorum. Gençler burayı iyi dinleyin! Rabbimiz Hz. Lokman’ın oğluna şu nasihatlerde bulunduğunu bakın nasıl buyuruyor, “Allah’a şirk koşma, Allah en gizli işleri dahi görür, bilir. Rabbine şükrettiğin gibi annene ve babana da saygılı ol. Allah’a ortak koşmadıkları sürece annene babana itaat et. Namazını dosdoğru kıl. İyiliği emret, kötülükten sakın. Başına gelenlere sabret. Küçümseyerek insanlardan yüz çevirme. Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Büyüklük taslama. Sesini yumuşat, alçalt” şeklinde buyurmuştur. Her bir genç arkadaşımın bu öğütlerden kendine pay çıkardığını ve hayatını buna göre düzenlediğine inanıyorum.  Sevgili gençler; Türkiye tarihinin her döneminde kendi sınırlarının çok ötesinde sorumluluklar üstlenmiş bir ülkedir. Ecdadımız Güney Asya’nın uçlarından Afrika’nın derinliklerine, Avrupa’nın farklı köşelerinden Orta Asya’ya kadar her yerde bu sorumluluklarını yerine getirmenin gayreti içinde olmuştur. Bugünde bu mirası biz sürdürüyoruz” dedi.

BİZİM KİMSENİN TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOKTUR

Suriye sınırı boyunca yaşanan tacizler karşısında, daha fazla sabretme imkânının kalmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bıçak kemiğe dayanmıştır. Bunun yanında ülkemizde yaşayan 3.5 milyon Suriyeli kardeşimizin huzur içinde evlerine dönmesinin sorumluluğu da üzerimizde hissediyoruz. Suriye toprakları içinde, terör örgütlerinin hedefi altında olan kardeşlerimizin yardımına koşmayı da görevimiz olarak görüyoruz. Ülkemizin fiziki sınırları başkadır, bizim gönül sınırlarımız bambaşkadır. Ellerin yurdunda çiçek açarken, bizim ile kar geliyor gardaşım. Bu hududu kimler çizmiş gönlüme, dar geliyor dar geliyor gardaşım. Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yoktur. Gönül sınırlarımız içinde, hiçbir kardeşimizin mahzun kalmasına seyirci olamayız. Ülkemizden milyonlarca kilometre ötesinde ki Arakan Müslümanlarına sahip çıkan bir Türkiye, Suriye topraklarında yaşayan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimize nasıl sırtını dönebilir. Afrika’nın en ücra köşelerinde, insanların yaralarını sarmanın çabası içindeki bir Türkiye, öz kardeşlerinin feryatlarına nasıl kulaklarını tıkayabilir. Terör örgütleri dünyanın başka bir yerinde eylem yapınca her türlü kınamayı hak ediyor da, iş Suriye’ye gelince mi etmiyor. Biz kendi ahlakımızdan vaz mı geçeceğiz. Asla böyle yanlış bir yola düşmedik, düşmeyeceğiz. Bizim için bu coğrafyanın, Karadeniz’den, Ege’den, İç Anadolu’dan, diğer bölgelerimizden farkı yoktur. Annemiz, babamız, evladımız, kardeşimiz başka bir ile hatta başka bir ülkeye taşınınca nasıl onları silemezsek, bu coğrafyalar da bizim için aynıdır. DEAŞ denilen İslam düşmanı bu örgüt, buralardaki kardeşlerimizin ne kadar can düşmanı ise bizim içinde o kadar tehdittir. Öz kardeşlerimizin politik hesaplara kurban edilmesine göz yummak yakışır mı? Masum insanların bedellerini, masa başında hazırlanmış belgelerin dolgu malzemesi olarak kullanılmasına müsaade etmek bize yakışır mı? Biz adeta sınırsız bir coğrafyanın umudu olan bir Türkiye’yiz. Varsa bu onurlu duruşun bir bedeli onu ödemeye de hazırız. Dün çukur eylemlerinde, dün 15 Temmuz’da, dün Fırat Kalkanı’nda Bugün Zeytin Dalı operasyonunda, yarın da neresi gerekiyorsa orada bu bedeli ödemekten asla çekinmeyeceğiz. Ne güzel söylemiş şair, “Dağlarda kar olsa da baharımız var bizim, Sahra’da çöl olsa da Serabımız var bizim, Siyah bir kâbus karartsa da, Afakî yolumuza mihmandar hilalimiz var bizim. Gür çıksa ne olur nadanın baykuş sesi, Gök kubbeyi titreten ezanımız var bizim. Namert elinde top tüfek olsa ne gam, Mehmetçik namıyla serdarımız var bizim. Aziz millettir ayağına vurulmaz pranga, Hürriyete can veren şühedamız var bizim.” Evet, Allah var, gam yok. Evet, her gecenin ardından bir sabah, her kışın ardından bir bahar mutlaka gelir. Yeter ki biz inancımızdan ve tarihimizden tevarüs ettiğimiz değerlerimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Yeter ki biz… Hazır mıyız, şöyle bir kalkalım bakalım. Yeter ki biz hep birden bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Bunu başardığımızda gerisi çok kolay. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. İşte 15 yılda böyle yürüdük, bu şekilde güçlendik. İnşallah şimdi 2019 Mart’ına yürüyoruz, inşallah 2019 Kasım’ına yürüyoruz. Ülkemizi 2023 hedeflerinin eşiğine kadar bu şekilde getirdik. Rabbim yar yardımcımız olsun inşallah. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum ve yeni heyete de şimdiden başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

TÜRKİYE’DE EN YÜKSEK GENÇ OY ORANI OLAN KENT KOCAELİ

Kongrede konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Kongremiz hayırlı olsun. Kocaeli Cumhurbaşkanımıza partimizin kurulduğu günden bu yana daima sahip çıktı. Bundan sonrada sahip çıkmaya devam edecek. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durmaya dün olduğu gibi yarın da devam edeceğiz. Biz bütün mazlumların sesi olmaya, yüreği olmaya devam edeceğiz. Bu uğurda Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yürümeye var mısınız gençler? Önümüzdeki 2019 için gençler gidilmedik ev, sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmaya hazır mıyız gençler” dedi “Sayın Cumhurbaşkanımız hep Kocaeli’nin yanında oldu” diyen Fikri Işık, “ Kocaeli’ye hep yakın ilgi gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımıza kentimize kattıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en ateşli gençliği Kocaeli’de. Türkiye’de en yüksek genç oy oranı olan kent Kocaeli. Kocaeli gençliği sadece alanlarda değil. Kocaeli gençliğin heyecanını sandığa yansıtmayı başarabilen bir kent” dedi.

KONGREMİZ HAYIRLI UĞURLU OLSUN

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan kongreye katılım sağlayanları selamladıktan sonra sözlerinin devamında,  “Bu salonda olan, bugün ki şölenimize gelerek bizleri onurlandıran tüm hazırunumuza şahsım ve İl Başkanlığımız adına muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada konuşulacak çok şey var ama bugün burada tribünlerde ki gençlerimiz konuşacak. İnanıyorum ki liderimize Kocaeli’nin gençliği, enerjisini, coşkusunu tüm Türkiye’ye göstereceksiniz.  Sizlerle gurur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun. Gençler, bütün enerjimizi liderimize, Cumhurbaşkanımıza vermeye var mısınız?  Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

AK GENÇLİK TÜRKİYE’DE VE DÜNYA’DA GENÇSEL DÖNÜŞÜM HAREKETİDİR

Kongrenin açılış konuşmasını İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman gerçekleştirildi. Kahraman yaptığı konuşmada, “Bugün burada Cumhurbaşkanımızın da arzuladığı beklediği hasretini çektiği gençliği görüyorsunuz. AK Gençlik Türkiye’de ve Dünya’da gençsel dönüşüm hareketidir. Liderimizin dediği gibi siz siz olun gençliğinizi öldürmeyin” ifadelerini kullandı. Ardından tek tek ilçe isimlerini sayarak ilçe gençlik kollarına selam gönderdi. Kahraman sözlerinin devamında, “ Kocaeli Gençlik Kolları olarak görevimize 3 yıldır devam ediyoruz. Bizler 7 Haziran’da 1 Kasım’da 15 Temmuz’da üzerimize verilen bütün görevleri elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu zorlu yolda bizleri yalnız bırakmayan baştan Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanımız Melih Ecertaş’a İl Başkanımız Şemsettin Ceyhan’a yöneticilerimize yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi

EMRE KAHRAMAN’IN YENİ YÖNETİMİ

Emre Kahraman, Baki Özdemir, Abdulhay Uhruc Bedirhan Kıyga, Abdullah Erdem, Abdullah Osman Ural, Abdurrahman Fuat Yücel, Ahmet Salim Kılıç, Ahmet Yazıcı, Ali İmran Yenidoğan, Aykut Keskin, Ayşen Yılmaz, Bahar Aykal, Burak Altuntaş, Bülent Bilgiç, Çağatay Çağlayan, Doğan Önal, Dürdane Merve Yılmaz, Ebru Gehya, Elif Özkan, Emre Ulusoy, Enes Ahmet Duzcan, Erdi Bostancı, Fatih Kavak, Fatih Yalçınkaya, Halil İbrahim Arslan, Hasan Yakut, Hatice Parlak, Hilal Duran, İbrahim Hakkı Temur, Kerim Metin, Mehmet Ceran, Melike Çağman, Merve Ongun, Merve Sözer, Müzeyyen Filiz, Okan Karataş, Onur Gündoğdu, Ozan Denli, Semih Şen, Semih  Tayyip Gülcan, Semih Yılmaz, Serdar Arıcan, Serra Demirtaş, Şevval Emine Özarslan, Şeydanur Alptekin, Tarık Ataş, Veysel Bayram, Yasin Pilavcı, Yuşa Erten, Zeynep Tahtacı.

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ

Emre Kahraman, Aykut Çağlayan, Ayhan Yılmaz, Doğan Orak, Cengizhan Ramazanoğlu, Emre Aydın, Emre Sarıca, İbrahim Güler, Melih Özkaraaslan, Murat Uzuner, Onur Gökakın, Ömer Bayrakdar, Tanju Yılmaz, Murat Ölmez, Baki Özdemir, Abdurrahman Fuat Yücel, Serdar Arıcan, Semih Yılmaz, Halil İbrahim Arslan, Abdullah Osman Ural, Enes Ahmet Duzcan, Abdulhay Uhruc Bedirhan Kıyga, Ali İmran Yenidoğan, Bünyamin Kaplan, Ebru Gehya, Şevval Emine Özarslan, Hilal Ömür.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.