DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Barınma Merkezi Kış aylarında kimsesizlerin evi oluyor

Barınma Merkezi Kış aylarında kimsesizlerin evi oluyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi, soğuk kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşların evi oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi ihtiyaç sahibi vatandaşların evi olmaya devam ediyor. Özellikle soğuk kış aylarında kimsesiz vatandaşların evi olan barınma merkez, il dışından Kocaeli’yle tedaviye olmak gelen hasta ve refakatçilerine de ev sahipliği yapıyor. Barınma Merkezinde şuanda 14’ü hasta ve refakatçisi olmak üzere toplamda 62 vatandaş konaklıyor.

62 VATANDAŞ HİZMET ALIYOR

Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi kimsesiz vatandaşların ve il dışından Kocaeli’yle tedavi olmak için gelen hasta ve refakatçilerinin barınması amacıyla hizmet veriyor. Barınma Merkezinde 29 Ocak 2018 Pazartesi günü itibariyle 14’ü hasta ve refakatçisi olmak üzere, 62 vatandaşa hizmet veriliyor. Kimsesiz ve ihtiyaç sahibi olarak Barınma Merkezinde kalan vatandaşlara yemek, giysi ve sağlık hizmetleri aksatılmadan sürdürülüyor.

YENİLENMEDEN BU YANA 384 VATANDAŞ HİZMET ALDI

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet verirken tadilat ve yenileme çalışmalarından sonra 11 Kasım 2017 tarihinde tekrar vatandaşlara hizmet vermeye başladı. 11 Kasım 2017 tarihinden bu yana 78’i hasta ve refakatçi, 306’sı kimsesiz veya ihtiyaç sahibi olmak üzere toplamda 384 vatandaş, Barınma Merkezinden hizmet aldı. 78 hasta ve refakatçiden 15’i Barınma Merkezi hizmetini ilk defe aldı. 306 kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaştan ise 117’si ilk defa Barınma Merkezinden hizmet aldı. Kimsesiz ve ihtiyaç sahibi 3 vatandaşta ulaşım yardımı verilerek memleketlerine dönmeleri sağlandı.

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Barınma Merkezinde konaklayan 62 yaşındaki Mehmet Emin Soyvural, huzur evine yerleşmek istiyor. Huzur evine yerleşene kadar Barınma Merkezi’nde kalan Soyvural “Burada kaldığımız için çok memnunuz. Her şey dört dörtlük. Allah razı olsun. Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yemeğimiz ve yatacak yerimizde çok iyi” dedi.

 KAPASİTE ARTTIRILDI, GÜVENLİK SEVİYESİ YÜKSELTİLDİ

Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi gerçekleştirilen tadilat çalışmaları öncesinde 17 oda ile hizmet veriyordu. Oda sayısının 17’den 23’e çıkarıldığı merkeze, 1 erkek odası, 2 kadın odası ve 3 hasta ve refakatçi odası olmak üzere toplam 6 oda ve 16 yatak ilave edildi. Gerçekleştirilen bu yenileme çalışmalarıyla merkezin kapasitesi arttırılarak, vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilmeye başlandı. Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi’nde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında güvenlik de ihmal edilmedi. Merkezin giriş ve çıkışlarındaki turnikelere, yüz tanıma sistemi yerleştirildi. Böylelikle bina içerisinde, kaç misafirin olduğu ve hangi saatlerde giriş çıkış yaptıkları görüntülenebiliyor. Yüz tanıma sistemi aynı zamanda tüm oda girişlerine yerleştirilerek, odaya sadece ilgili kişilerin giriş çıkışı sağlanmış oldu. Bu güvenlik çalışmalarıyla binaya izinsiz giriş çıkışlar önlenerek, güvenlik arzu edilen seviyeye yükseltildi.

ODALAR DAHA MODERN HALA GETİRİLDİ

Merkezde yenileme çalışmaları sonrasında hasta, refakatçi ve diğer misafirler için odalar daha kullanışlı ve daha donanımlı hale getirildi. Tüm odalarda standart olarak televizyon, mini buzdolabı, wc-banyo, giysi dolabı, telefon ve bazalar yataklar eklendi. Merkezde hasta ve refakatçileri için 11 oda tasarlandı. Yüz tanıma sistemiyle hasta ve refakatçilerinin odalara girişleri de kolaylaştırıldı.

7/24 ÜCRETSİZ HİZMET

Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi’nde kalan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, yılın 365 günü 24 saat verilen hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanıyor. Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi Yeni Mahalle Mehtap Sokak No:11 Kuruçeşme-İZMİT/KOCAELİ adresinde hizmet veriyor. Merkezle ilgili  44 11 41 çağrı merkezi ya da 0 262 226 87 96 – 324 90 60 telefon numaralarından bilgi alınabiliyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.