DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAŞKAN ELLİBEŞ’İN VEREM SAVAŞ HAFTASI MESAJI

BAŞKAN ELLİBEŞ’İN VEREM SAVAŞ HAFTASI MESAJI

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Veremle Savaş Eğitimi Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Her hastalıkta olduğu gibi verem hastalığında da erken teşhis ve doğru tedavinin büyük önem taşıdığını, bundan dolayı da vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini ifade eden Başkan Ellibeş, “İnsan sağlığı açısından tehlikeli hastalıkların başında verem hastalığı gelmektedir. Bulaşıcı bir hastalık olan verem ile savaşta en büyük silah aşılardır. Günümüzde dikkat edilmediği ve önlemi alınmadığı takdirde ciddi anlamda tehlike arz eden verem hastalığına karşı mutlaka gerekli aşılar yapılmalıdır.

Ülkemizde geçmişten bu yana verem hastalığı ile mücadelede önemli başarılar kazanılmıştır. Tedavisi mümkün olmasına ve ülkemizde birçok verem savaş dispanseri bulunmasına rağmen hasta bireylerin tedavi aşamasında gerekli özeni göstermemesi yüzünden maalesef binlerce vatandaşımız bu sinsi hastalık yüzünden hayatını kaybetmektedir. Bu hastalıkla mücadele için hepimizin üzerine büyük görevler düşmektedir. Öncelikle bu hastalığın belirtisini gördüğümüz anda bir an önce verem savaş dispanserine veya en yakın sağlık kuruluşuna gitmeliyiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.