DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Eğitime ciddi bütçeler ayırıyoruz’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Eğitime ciddi bütçeler ayırıyoruz’’

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Gazi Lisesi ve Yahya Kaptan İlkokulunu ziyaret etti. Öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya gelen Karaosmanoğlu, okullarda inceleme yapmayı da ihmal etmedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli genelindeki okul ziyaretlerini bu seferde İzmit Gazi Lisesi ve Yahya Kaptan İlkokulu ile devam etti. Öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya gelen ziyaretlerde okullarda incelemeler yapan Başkan Karaosmanoğlu, gördüğü eksikliklerin tamamlanması içinde gereken çalışmanın yapılması talimatını verdi. Karaosmanoğlu, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada, “Okullarımıza Büyükşehir olarak gereken önemi gösteriyoruz. Spor salonlarından fen laboratuvarlarına her alanda çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındayız” dedi.

“KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURSUNLAR İSTİYORUZ”

Gazi Anadolu Lisesi Okul Müdürü Zeki Koyun ve Yahya Kaptan İlkokulu Müdürü Mustafa Özgül tarafından konuk edilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Okul Aile Birliklerinin yönetimleriyle de görüştü. Öğrencilerin başarı düzeylerini yukarı çıkarmada Okul İdaresi ve Aile Birliklerinin uyumlu çalışmasının önemine vurgu yapan Karaosmanoğlu, “Bizler istiyoruz ki gençlerimiz ve çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak dursun. Zamanını sporla değerlendirsin. Bu nedenle Büyükşehir olarak eğitime çok önem veriyoruz ve destekliyoruz. Uygun okullarımızın bahçelerine spor salonları yapıyor, “Potasız Okul Kalmasın” projemizle de basketbol sahaları yapıyoruz. Bakınız okul dışında da mahallelerimize kadar FİFA standartlarında sahalar yapıyoruz. Her ilçemize yüzme havuzu yapma konusunda büyük ilerleme kaydettik. İzmit’e iki adet yüzme havuzu yaptık. Çok şükür ki Körfez’imize yarı olimpik, Gebze’mize de olimpik yüzme havuzu kazandırdık” şeklinde konuştu.

“YENİ ÇAĞ BİLİŞİM ÇAĞIDIR

Yahya Kaptan İlkokulu ziyaretinde İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yer alırken, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz da Başkan Karaosmanoğlu’na birlikteliklerde eşlik etti. “Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimize 1000 kişilik dev spor kompleksleri kazandırıyoruz” diyen Karaosmanoğlu açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Bu tesisler sayesinde çocuklarımız, gençlerimiz sağlıklı bir ortamda büyüyorlar. Müreffeh bir gelecek için tabiri caizse, dişimizi tırnağımıza takıyoruz. Eğitime ciddi bütçeler ayırıyoruz. Yeni çağ bilişim çağıdır. Çağa uygun eğitim almanızı, gelişmiş ülkelerin çocuklarından geri kalmamalarını istiyoruz. Bilgi Evleri açmamız, Bilim Merkezi’mizi kurmamız, Kılavuz Gençlik Modeli’ni oluşturmamız, bu kente Türkiye’nin en büyük kitap fuarını kazandırmış olmamız, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Fuarımızı bilim temalı yapmamız ve son olarak bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Bilişim Fuarımız ve çok daha fazlası bu amaç için hayata geçirdik” diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaretler çekilen hatıra fotoğraflarının ardından tamamlandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.