DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Bilim Merkezi’ni ayda 18 bin kişi ziyaret ediyor

Bilim Merkezi’ni ayda 18 bin kişi ziyaret ediyor

 Kocaeli Bilim Merkezi, 2017 yılında da Kocaeli’nde bilimin merkezi oldu.

Bilimsel çalışmaları TÜBİTAK işbirliği ile yürütülen, çok sayıda sergi, atölye ve düzenek yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi, her ay binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Kocaeli Bilim Merkezi, 2005 yılında kapatılan tarihi Seka Kâğıt Fabrikası’ndaki 15 bin metrekarelik alanda kurulu. Eğitim birimlerinde gerçekleştirilen etkinlikler için laboratuvar ve sınıfların da yer aldığı Bilim Merkezi’ni aylık ortalama 18 bin kişi ziyaret ediyor.

200’DEN FAZLA SERGİ DÜZENEĞİ

Bilim Merkezi’nde 215 sergi düzeneğinin yanı sıra eğitim programları, bilim gösterileri, bilim kampları, sertifika programları, bilim insanlarıyla söyleşiler, seminerler ve konferanslar düzenleniyor. Merkez, ulusal ve uluslararası kongrelere, seminerlere ve proje yarışmalarına da ev sahipliği yapıyor.

KOCAELİ BİLİM MERKEZİ’NDE NELER VAR?

Kocaeli Bilim Merkezi’nde 215 deney düzeneği ve bu düzeneklerin sergilendiği Dinamik Dünyamız, Algı ve Gerçeklik Galerisi, Bilimin Sultanları Galerisi ve Su Alanı olmak üzere dört adet özel tasarım galeri bulunuyor. Merkezde tüm ziyaretçilere hitap edecek eğitim salonları ve bilimsel çalışmaların yapıldığı atölyelerin yanı sıra bilimsel söyleşilerin ve gösterilerin yapıldığı sahneler, araştırma ofisleri, gökevi, hediye dükkanları ve bilim kafe de yer alıyor.

ATÖLYE PROGRAMLARI

Uygulamalı eğitim atölyeleri ve laboratuvarlarda her yaştan ilgililere Fen Teknoloji, Bilişim, Mekatronik eğitimleri veriliyor. 50 farklı atölye programları ile 2017 yılı içerisinde 3500 öğrenciye eğitim verildi. Atölye çalışmaları, öğrencilerin okullarda eğitim aldıkları fen derslerinin uygulama sahaları oluyor. 50 dakika süren eğitimlerde öğrenciler dokunarak, eğlenerek ve hissederek konuyu öğreniyorlar.

SANAYİ 4.0 MUCİT LABORATUVARI

Türkiye’ de ilk kez Kocaeli Bilim Merkezi’nde uygulanan bu laboratuvar, Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK, INTEL ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kuruldu. Yazılım, Kodlama ve 3D Yazıcı eğitimleri her yaştan gruplara veriliyor. Bilim Merkezi’nde kurulan Sanayi 4.0 Mucit Laboratuvarı, kendi akıllı sistemini üreten, kendi dronunu yapan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor. Aylık belirli saatler ve kur sistemi oluşturularak katılım sertifikaları verilen atölyede, projenin okullarda yaygınlaştırılması için öğretmenlere de eğitimler veriliyor. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredata kodlama derslerini eklemesiyle birlikte çevre civar illerden talep gördü. Bu kapsamda 250 öğretmene Sanayi 4.0 eğitimi verildi.

 SERGİ ALANI

Uygulamalı bilim düzeneklerinin sergileneceği alanda her yaş ve kesimden ziyaretçilerin dokunabileceği tasarımlar yer alıyor. Sergi alanında yeryüzü, mekanik, dinamik, su, hava, optik, ışık, algı, enerji, elektrik, hareket konularının uygulandığı düzenekler bulunuyor.

BİLİMİN SULTANLARI SERGİSİ

Müslüman bilim adamlarının Altın Çağ (700-1700 M.S.) boyunca matematik, gökbilim, mimari, mühendislik, tıp ve teknolojiye yaptıkları eşsiz katkının ve bugün hayatımıza dahil olan birçok buluşun teşhir edildiği bir sergi alanı. Sergide Ali Kuşcu, Kadızade Rumi, Akşemseddin, Sabuncuoğlu Şerafettin, Abbas Bin Firnas ve Uluğ Bey gibi birçok bilim adamının icadına yer veriliyor.

GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ

Katılımcılara Astronomi, Uzay – Evren – Galaksi sistemlerinin tanıtıldığı açık hava etkinlikleri yaz arlarında gerçekleştiriliyor. Ailece katılımların gerçekleştiği, atölye çalışmalarının olduğu, profesyonel teleskoplarla gözlemlerin yapıldığı ve simülatörlerle çeşitli uzay araçlarının tanıtıldığı şenlik havasında geçen etkinlik 2 gece sürüyor. Bu yıl, Bilim Merkezi’nin bahçesinde 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde Satürn ve Ay gözlemi ile perseid göktaşı yağmuru takip edildi. Gökyüzü Gözlem Şenliği etkinliğine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.