DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BİLİŞİM MERAKLILARI BU ETKİNLİKTE BULUŞTU

BİLİŞİM MERAKLILARI BU ETKİNLİKTE BULUŞTU
07.01.2018
798
A+
A-

Stem Makers Fest/Expo Etkinliğine büyük ilgi

BİLİŞİM MERAKLILARI BU ETKİNLİKTE BULUŞTU

Kocaeli Bilim Merkezi, Hacettepe Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen Stem Markers Fest/Expo Festivali bilişim meraklılarını buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Bilim Merkezi, Hacettepe Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı  iş birliğiyle gerçekleştirilen Stem Markers Fest/Expo Festivali Kocaeli Bilim Merkezinde gerçekleştirildi. Bir çok üniversite ve eğitim kurumlarının, atölye ve stantlarının bulunduğu festivale Kocaeli halkı büyük ilgi gösterdi. MEB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu ve protokol atölye ve stantları ziyaret ettikten sonra Seka Kağıt Müzesini gezdi. Bilişim meraklıları etkinlikte robotik kodlamadan 3 boyutlu tasarıma birçok konuda teorik ve pratik bilgi edindi.

AÇILIŞ PROGRAMIYLA ETKİNLİK BAŞLADI

Stem Makers Fest/Expo açılış programına MEB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Hacettepe Üniversitesi Stem & Makers Fest/Expo Başkanı Gültekin Çakmakçı, protokol ve Kocaeli halkı katıldı. Açılış programı öncesi TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Tunalı ve Türkiye Genç İş Adamları Derneği Başkanı Dr. Ali Yücelen tarafından söyleşiler gerçekleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR EĞİTİM FAALİYETLERİNİ DESTEKLİYOR

Katkılarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden MEB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu, “Değerli katılımcılar sizlere sayın bakanımın selamlarını iletiyorum. Bilim Merkezileri gerçekten eğitimdeki faaliyetlerin büyük bir destekçisi oldu. Kocaeli’de daha önce gercekleştirilmeyen  etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi Belediyesi yapıyor” dedi.

KOCAELİ BİLİM VE BİLİŞİM ŞEHRİ

Açılış programında konuşan Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak ise “Kocaeli eskiden sadece sanayi şehri olarak algılanıyordu. Şimdi ise artık Kocaeli bilim ve bilişim şehri olarak da anılmakta. Şuanda Kocaeli’de bilişim vadisi uygulaması başladı ve devam ediyor. Büyükşehir Belediyemizin kent genelinde yapmış olduğu Bilgievleri, Akademi lise ve Akademi üniversiteyle eğitime destek veriyor. Bunun yanında Büyükşehir Belediyemiz bakanlığımıza bağlı okullarda, 6. Sınıf öğrencileri için 270 bini aşan tablet dağımı gerçekleştirdi” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Hacettepe Üniversitesi Stem & Makers Fest/Expo Başkanı Gültekin Çakmakçı da konuşmasında “Çok güzel bir program oluyor. Burada bir çok veli çocuklarıyla birlikte etkinliklere gelmişler. Bu Ülkemiz ve Kocaeli için gurur verici. Bu etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine, Kocaeli Bilim Merkezine, Seka Kağıt Müzesine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

STEM EĞİTİM SİSTEMİ

STEM eğitim sistemi öğrencilerin fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlarken, dünyada birçok ülkenin öğretim programlarında yer alıyor.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE STANTLAR

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Bilim Merkezi, Hacettepe Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen Stem Markers Fest/Expo etkinliğinde birçok farklı alanda atölye eğitimleri ve stantlar yer aldı. Atölyeler kapsamında mandala, nano ilaçlar, Abdülhamit han ahşap atölyesi, öğreten oyunlar ahşap kâğıt mekatronik, stem eğitiminde kâğıt mühendisliği; kirigami, ahşap tasarımı, leonardonun makineleri, tasarla çalıştır, pin pon robot, dna elektroforez, vexıq ile stem, stem plus, web tasarımı, rollback, giyilebilir teknolojiler, robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım ve üretim, elektronik, mekatronik, lego education ve stem, bing bang’in izleri, M-Bot Scratch Robotik Kodlama ve diğer birçok farkı alanda atölye çalışmaları yapıldı. Ayrıca Kocaeli Bilim Merkezi tarafından çocuk ve velilere yönelik bilim şovları gerçekleştirildi. Aileleriyle gelen öğrenciler etkinlikte bilişim adına ne varsa görme fırsatı bulup deneyim kazandılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.