DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU TAKSİ HER ENGELİ AŞIYOR

BU TAKSİ HER ENGELİ AŞIYOR

Büyükşehir’den engelsiz taksi hizmeti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Engelsiz Kocaeli Taksi” ile vatandaşların hizmetinde.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek, insana verdiği değeri bir kez daha gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Kocaeli Taksi, engelli vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor. Randevu sistemi ile planlı bir şekilde yürütülen Engelsiz Kocaeli Taksi hizmeti sayesinde tekerlekli sandalye kullanan engelli bireylerin ev dışında olan zorunlu ihtiyaçları karşılanıyor. Engelsiz Kocaeli Taksi hizmeti ile öncelikli olarak sağlık kuruluşlarına gidiş gelişleri başta olmak üzere eğitim, sosyal hayat vb. gerekçelere ilişkin taleplerine cevap veriliyor.

TEKERLEKLİ SANDALYELİ BİREYLER

Engelsiz Kocaeli Taksi hizmetinden faydalanmak için 444 11 41 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayarak randevu alındıktan sonra gerekli işlemler yaptırılıyor. Evrak işlemlerinin yapılıp kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, alınacak taksi hizmeti için önceden randevu alınması gerekiyor. Randevu sistemi ile planlı bir şekilde yürütülen ‘Engelsiz Kocaeli Taksi’ hizmeti sayesinde, tekerlekli sandalye kullanan engelli bireyler, sağlık kuruluşlarına gidiş- geliş talepleri başta olmak üzere, eğitim, sosyal hayat vb. gerekçelere ilişkin taleplerine de destek veriliyor. Ayrıca plansız gelişen talep durumlarında randevu sisteminin müsaitlik durumuna göre hizmetten yararlanabilmeleri sağlanıyor.

ÇAĞRI MERKEZİNDEN RANDEVU ALINIYOR

Engelsiz Kocaeli Taksi hizmeti için, Gebze bölgesinde 1, diğer ilçeler için 4 adet araç bulunuyor. Özel donanımlı olarak hizmet veren araçlar tekerlekli sandalyeli engelli bireylerin refakatçileri ile birlikte rahatça seyahat etmelerini sağlıyor. Engelsiz Kocaeli taksi hizmetinden tekerlekli sandalye kullanıcısı olan bedensel engelli bireyler faydalanabiliyor. Hizmetten faydalanmak için, 444 11 41 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezini arayarak randevu alınabiliyor.

HİZMET BİZE BİR TELEFON KADAR YAKIN

18 yaşında fiziksel engelli oğlu olan Asiye Öndeş, Engelsiz Kocaeli Taksi hizmetinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Öndeş “Engelli birey ailesi olarak, Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere verdiği Engelsiz Kocaeli Taksi hizmetinden çok memnunuz. Bu hizmeti engelli çocuğu olan bir arkadaşımdan duydum. Ben de çağrı merkezini aradım. Daha sonra bilgilerimizi aldılar ve evimize gelip tespit yaptılar. Bizim için bir kayıt oluşturdular. Engelsiz taksi hizmeti alacağımız zaman önceden arayıp randevu alıyoruz. Biz aradığımız zaman bilgilerimiz onlarda mevcut olduğu için kısa sürede randevu alabiliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti bize bir telefon kadar yakın. Hastaneye ya da başka bir yere gideceğimiz zaman tam zamanında bizi alıp gideceğimiz yere götürüp tekrar işimiz bitince geri getiriyorlar.” şeklinde konuştu

ÜCRETSİZ VE ZAHMETSİZ

Anne Öndeş memnuniyetine şu sözlerle devam etti” Daha önce böyle işlerimiz olduğu zaman, mesela engelli oğlumu hastaneye götüreceğim zaman taksi tutuyorduk. Bu bizim için hem maliyetli oluyordu hem de biraz zahmetli oluyordu. Engelsiz Kocaeli Taksi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bize sunduğu çok güzel bir hizmet. Hem ücretsiz hem de zahmetsiz olarak oğlumu hastaneye ve diğer işlerini halledebiliyoruz. Yaptığı bu hizmetlerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.