DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÇED RAPORU İLE DURDURULDU

ÇED RAPORU İLE DURDURULDU

Rüzgar Enerji Santrali projesi

ÇED RAPORU İLE DURDURULDU

Yuva Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Kocaeli, Sakarya ve Bursa illerinde yapılması planlanan ve ilçemizde Nüzhetiye Köyü ile İznik arasındaki köylere konulması planlanan 52 adet Rüzgar Enerji Santrali kurma projesi 20 muhtardan oluşan Gölcük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yürütmeyi durdurma talebinde bulundu.

Dilekçe idari mahkemeye verildi

İlçemizde Nüzhetiye Köyü ile İznik arasında ki köylere konulması planlanan 52 Rüzgar Enerji Santrali Projesi ile ilgili ÇED raporları onaylandığı halde Gölcük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergun Uzuner ve Yönetim Kurulu Üyeleri verdikleri itiraz dilekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı alındı. Yapılacak olan Rüzgar Enerji Santralleri ile hem yapım aşamasında hem de sonrasında bize faydasından çok zararı olacağını düşünüldüğü için dilekçe idari mahkemeye verildi ve konu ile ilgili çekinceler dile getirildi.

1 tane Rüzgar Enerji Santrali için 5 dönüme yakın ormanın yok olması gerekiyor

Gölcük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Nüzhetiye Köyü Muhtarı Mehmet Sertoğlu yapmış oldukları yürütmeyi durdurma kararı taleplerini ve gerekçelerini açıkladı. Yaptığı açıklamada Sertoğlu, “ Rüzgar enerjisi en temiz enerji biçimi ama daha az zarar verecek olan ortamlarda yapılması gerekiyor. Tüm Türkiye’yi Rüzgar Enerji Santrali ile donatılsa bile şu anki enerji ihtiyacımızın %10’nunu karşılayabiliyor. Aslında enerji hatlarının yenilenmesi ile bu %10’luk enerji zaten karşılanacaktır. Ayrıca Rüzgar Enerji Santrali kurulacak alanlara büyük zararlar verecektir. Bunların birincisi bölgede ısı artışına neden olduğundan dolayı su kaynaklarının azalmasına neden olacaktır. İkinci olarak rutubet ortamını engellediğinden meyvelerin döllenmemesine neden olacaktır. Üçüncü olarak vahşi ortamı ve kuşların göç yolunu engelleyecektir.  Dördüncü olarak yabanı hayvan ve insanlar üzerinde pervanelerin yaydığı ses nedeniyle psikolojik etkiye neden olacaktır. Beşinci ve en önemli etki ise 1 tane Rüzgar Enerji Santrali için 5 dönüme yakın ormanın yok olması gerekiyor ve bir daha o alanda ağacın büyümemesi anlamına geliyor. Bu alanlar bizim en büyük su kaynaklarımıza ve oksijen kaynağımıza sahip alanlar. Yapılacak olan Rüzgar Enerji Santralleri ile hem yapım aşamasında hem de sonrasında bize faydasından çok zararı olacağını düşünüyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.