DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP İL BAŞKAN ADAYLARI KIYASIYA YARIŞIYOR

CHP İL BAŞKAN ADAYLARI KIYASIYA YARIŞIYOR

Sarıbay Yeni Parti Binası, Yurdagül Belediye Başkanlığı sözü verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cengiz Sarıbay geçtiğimiz akşam CHP Gölcük İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek, 7 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirecekleri İl Kongresi öncesi partililerden destek istedi.

Gerçekleştirilen ziyarete CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İl Yöneticileri, CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, İl Delegeleri ve çok sayıda partililer katılım sağladı.

İşeri, “Cengiz abimizle tanışmaktan büyük onur duyuyorum”  

Ziyarette konuşma yapan CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, şu sözleri söyledi: “Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Malumunuz kongreler sürecini 7 Ocak’ta yapacağımız il kongremizle sonlandıracağız. Mevcut İl başkanımız il kongremizde aday olacağını belirtti. Hepinize geldiğiniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli arkadaşlar gerçekten Cengiz beyi tanımlamak siyasi ve sosyal hayatı sayfalar dolusu olan özgeçimiz var. Siyaseten de kendisini çok eski yıllardan beri tanırım. 74 yılından beri de Avukatlık yapıyor. 2015 Kasım ayında seçilen il başkanımız olmuştu. Böylesine geçmişi hem siyasetle hem de hukuk alanında geniş olan değerli Cengiz abimizle tanışmaktan onur duyuyorum. Cengiz abimizin malumunuz uzun yıllardan beri çok güç şartlarda il başkanlığı binasını yenilenmesinde emeği çok fazla. Şimdiden İl Başkanlığı kongremizin partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sarıbay, “Hakkımda çıkartılan asılsız söylemlere asla inanmayın”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Öncelikle bugün sizleri ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Siyasi ve meslek hayatımda hiçbir zaman verdiğim sözü yerine getirmemezlik yapmadım. Kesinlikle AKP Belediye Başkanlık dava görevini almadım. Böyle bir duyum gelirse bu söylemler yalandır. Görevimde bulunduğum süreçte asla ne Fetö davalarına girdik ne de AKP’nin belediye başkanlık dava görevini almadım. Bu söylemleri reddediyorum. Değerli arkadaşlarım benim bu partiye hizmetim her zaman güzel olduğunu düşünüyorum.Yani ben 35-40 seneden beri bu partiye emek veriyorum. Hiçbir zaman elimi taşın altına sokmaktan korkmadım. Bu parti bana hangi görevi verirse onu yaparım. Önümüzde seçimler var. Bu seçimleri almak için bu partinin içinde hiç kimse arkadaşlarını ötelememeli. Genel Başkanımızı küçültmek, davamıza zarar vermek bize asla yakışmaz.

“Seçimi bende kazansam, diğer aday arkadaşımızda kazansa asıl kazanan partimiz olacaktır”

Diğer aday arkadaşım olan Bekir arkadaşımla uzun zaman birlikte çalıştık. Kendisiyle güzel bir çalışma dönemimiz olmuştu. Bu partide kimse kimseyi dışlamayacak. Seçimlerde bende kazansam partimiz kazanacak, Bekir beyde kazansa partimiz kazanacak. Diğer işleri, kavgaları asla kabul etmiyorum. Göreve geldiğim sonrasında il binamızın yapılmasının ardından sizlerde kaynak bulmanız halinde sizlere yeni parti binasına katkı verme sözünü veriyorum. Türkiye ister istemez ikili bir ayrıma gidiyor. Diktatör olan ülkelerde ne yazık ki bu durum yaşanıyor. Bizler demokrasiyi ve parlamenter sistemi savunanlar olarak, diktatörlüğe ve demokrasiye balta vuranlara karşı olmalıyız. Ülkemizin sigortası CHP’dir. CHP Ülkemizin bileşenidir. 40 küsür yıllık hukuk hayatımda hep söylerim, kokan tuzdan kurtulmamız lazım. Tuzun kokmaması içinde 50+ 1’i yakalamamız lazım. Seçimler konusunda kendime de güveniyor, sizlere de güveniyorum. Bizler seçim çalışmalarımıza en kısa sürede başlayıp, hedeflerimize ulaşacağız. Yerel seçimlerde Gölcük’ü alacağımıza inanıyorum. Önce buna inanacağız, sonra hedeflerimiz doğrultusunda çalışacağız. Emek vermeye devam edeceğim” dedi.

“Yanlışımız STK’ları ve sendikaları kaybetmek oldu”

Başkan Sarıbay, ‘Kocaeli’de hedeflerim; Kocaeli’de en son birinci çıktığımız dönemde ben il başkanlığında görevdeydim. Sosyal Demokratlar olarak o dönemde yaptığımız en büyük yanlış STK’ları ve sendikaları kaybetmemiz oldu. Bizler şimdi STK ve sendikaları ele almalıyız. Eğer biz Sivil Toplum Örgütleriyle bu bağı kurmazsak seçimleri kazanmamız çok zor olur. Seçimleri kazanmanın yolu budur. Bunu ben ne yazık ki yalnız yapamam. Bu yüzden siz değerli arkadaşlarımızda bu konuda önemli rol almalılar. Bizler sokağa çıktığımız sürece, insanlarla konuştuğumuz sürece bu hedeflerimize ulaşacağız. Öncelikle insanları CHP’ye oy vermeye ikna etmek zorundasınız. Yakınlarınızı, kardeşlerinizi ikna edeceksiniz. Bunları yaparken hakaret etmeyeceksiniz. Bir sosyal demokrata hakaret etmek yakışmaz’ dedi.

CHP İlçe Örgütünün ikinci konuğu Bekir Yurdagül oldu

Başkan Sarıbay’ın ziyaretinin ardından diğer İl Başkan Adayı Bekir Yurdagül ziyaret etti.

İşeri, ‘Bekir bey Gölcük’te tanınan ve sevilen arkadaşımız”

Ziyarette konuşma yapan Başkan İşeri, “7 Ocak bizim için önemli bir süreç. Bu bizim en önemli zenginliğimiz. CHP’de böyle yarışlar vardır. Gerçekten çok renkli bir seçim atmosferi yaşayacağız. CHP Kongrelerinin CHP’nin geleneğine yakıştığını gözlemliyorum. Yani 1950’li yıllardan beri iktidar olamayacaksınız ama bu kadar güçlü olacaksınız. Bu çok önemli. Cengiz bey ve Bekir Bey partimiz için çok değerli isimler. Bekir bey Tersane’nin ses getiren isimleriydi. Ne yazık ki ülkemizdeki sendikaların nasıl çöktüğü ortada. Tüm seçim zamanlarında Bekir bey asla boş durmadı ve görevini layığıyla yaptı. Şimdi il başkanlığına aday. Kendileri bizim için çok değerli. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Yurdagül, “Yüzde 25 oy oranı ile çok fazla bir şey yapamıyoruz”

CHP İl Başkan Adayı Bekir Yurdagül, Gölcüklü partililere yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Öncelikle partimize sahip çıktığınız ve beni bu saate kadar beklediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ben Gölcüklüyüm. Tersanede önemli mücadelelerimiz oldu. Şu anda çok önemli süreçteyiz. 2019, Türkiye ve partimiz için çok önemli. CHP dinamiklerinin şu andan itibaren sokaklarda hayır bileşenleriyle aynı yerde buluşması gerekiyor. Yüzde 25 oy oranımız ile çok fazla bir şey yapamıyoruz. Bu yüzden hayır bileşenleri ile aynı yolda yürümemiz gerekiyor.Bu anlamda bizi çok zor bir görev bekliyor.Şu ana kadar sürdürülen il başkanlığı göreviyle bunu sürmenin imkanı yok.”

Görevimi 2020’ye kadar sürdüreceğim”

“Normalde benim il başkanlığı adaylığı düşüncem yoktu. Artık partimizi gençleştirmemiz gerekiyor. Aynı isimlerin parti içinde yer almaması gerekiyor. Ne yazık ki partimizin gençleştirmede zorluk yaşamaktayız. Artık bizim il başkanlığı makamından alacağımız bir şey yok. 7 Ocak 2018’de eğer bu göreve seçilirsem 2020’de görevimi bırakacağım. Seçimlerden sonra bu görevi bırakacağım. Seçim sürecini en iyi şekilde yaparak, partiye liderlik yaptıktan sonra görevi bırakıp, genç arkadaşlara görevimizi devredeceğiz. Benim koltuktan sıçrayıp milletvekili olma gibi derdim yok. Bizim liderlik yapma görevimiz var. Milletvekili olmak gibi asla düşüncem yok. Eğer bu görevi bana verirseniz 2020’ye kadar görevimin başında olacağız.”

“Gölcük’e ve bölgeye hakim biriyim”

Yurdagül, son olarak, “Değerli arkadaşlarım ben hepinize güveniyorum. CHP üyesi kenti için, kendi için oy kullanır. Özgür iradesiyle oy verecek. Ama birilerinin zorlamasıyla oy kullanmamalı. Önümüzdeki sene Belediye seçimleri var Gölcük’te. Her evde Bekir Yurdagül’ü herkes tanır. Eğer beni seçerseniz seçimlerde bunun faydasını göreceksiniz. Gölcük’e ve bölgeye hakim biriyim. Türkiye’de üstlü örtü müthiş faşist bir baskı var. Bu korkuyu bir şekilde üzerimizden atmak gerekiyor. Sokakta bu faşist örgütlenmeye karşı birleşmemiz lazım. Bizler tek başına çok fazla bir şey yapamayız. Büyük fotoğrafa bakıp Türkiye’nin elimizden kaydığını görmemiz gerekiyor. Bizler seçimi kaybetsekte bu dünyanın sonu değil. CHP Kocaeli Örgütü çok önemli. Kaybetsemde seçimi bu kentin her sokağında partim için çalışmaya devam edeceğim” diyerek konuşmasını bitirdi.

İsim: Arif ÖZTOK

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.