DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

D-100’deki köprülere ilave merdiven ve asansör

D-100’deki köprülere ilave merdiven ve asansör

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi D-100’deki üç köprüde ilave asansör ve yürüyen merdiven çalışması yapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin D-100 üzerinde inşa ettiği yaya köprüleri sahil bölgesi ile şehir merkezini birbirine bağlayan önemli bir geçit. Yaya köprüleri hem D-100’e hem de Salim Dervişoğlu Caddesi’ne bağlanmaları nedeniyle yoğun bir yaya akış sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda D-100’de yapılacak yeni ulaşım planı nedeniyle Mimar Sinan ve Turgut Özal yaya köprülerinde ilave asansör ve yürüyen merdiven çalışması yapmaya hazırlanıyor.

MİMAR SİNAN’A YÜRÜYEN MERDİVEN

D-100 İstanbul-Ankara istikametinde Mimar Sinan Yaya Köprüsü’nün orta ayakları arasından geçecek sığınma cebi ve durak güzergahı yapılacak. Şehit içi otobüsleri böylece D-100 trafiğinden ayrıştırılacak. Toplu taşım araçlarından inen vatandaşların köprüyü kullanabilmeleri için orta ayağın kenarında ilave yürüyen merdiven ve asansör çalışması gerçekleştirilecek.

İLAVE ASANSÖR

Mimar Sinan Yaya Köprüsü’ne yürüyen merdiven ve bir asansör yapılırken Adnan Menderes Yaya Köprüsü’nün güney orta yaya merdiveninin yanına bir asansör ilave edilecek. Aynı şekilde Turgut Özal Yaya Köprüsü’nde de asansör uygulaması yapılacak. Çalışmayla yaya köprüleri böylece daha da işlevsel hale gelecek.

İHALE 13 ŞUBAT’TA

Büyükşehir Belediyesi çalışmayı yapacak firmayı belirlemek için ihaleye çıkacak. 13 Şubat Salı günü Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda gerçekleştirilecek olan ihale saat 11.00’da yapılacak. Çalışma yer tesliminde sonra 120 gün içinde tamamlanarak hizmete girecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.