DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Eskişehirliler Derneği Kongreye gidiyor

Gölcük Eskişehirliler Derneği Kongreye gidiyor

Gölcük Eskişehirliler Derneği Başkanı Bülent Denlikol, 14 Ocak 2018 Pazar günü gerçekleştirecekleri Olağan Genel Kurul öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

“Görevim boyunca bana destek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”

İlçemizin sevilen derneklerinden Eskişehirliler Dernek Başkanı olan Bülent Denlikol, Pazar günü kongrelerini gerçekleştireceklerini açıkladı. Başkan Denlikol, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Derneğimizin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 14 Ocak 2018 Pazar günü saat 13.00’da dernek binamızda gerçekleştirilecek. Derneğimiz, kurulmuş olduğu 2011 yılından bugüne kadar Eskişehir ve yöresine ait kültürleri, Gölcük’te tanıtma ve yaşatmaya gayret ederken aynı zamanda hemşerilik bilincini geliştirme ve yaşadığımız yer olan Gölcük’e katkı sunmak amacıyla farklı çalışmalara imza atmış ve kamuoyunun takdirini kazanmıştır. 2012 ve 2015 yıllarında yaptığımız Olağan Genel Kurullarda dernek başkanlığını şahsıma layık gören tüm üye arkadaşlarıma yönetim kurulu üyelerim adına teşekkür ediyorum. Derneğimiz kurulduktan 2 yıl sonra, Gölcük’te 19 derneğin yer aldığı Gölcük Kültür Dernekleri Platformu’na derneğimiz de üye olmuştur. Dernek başkanlarımızın gösterdiği teveccühle 2014 ve 2015 yıllarında platformun başkan yardımcılığını, 2016 ve 2017 yıllarında başkanlık görevini, ekip arkadaşlarımın yoğun gayret ve destekleriyle yerine getirmeye çalıştım.  Gölcük Eskişehirliler Derneği’nin 3. Olağan Genel Kuruluna tüm üye ve dostlarımızı davet ederken genel kurulumuzun ülkemize, ilçemize ve derneğimize hayırlı olmasını diliyorum. Derneğimize bugüne kadar maddi ve manevi her alanda destek olan herkese teşekkür ederim. Yapmış olduğumuz çalışmalarda sadece benim veya yönetim kurullarımızın katkısı yok. Bu katkı, derneğimizin tüm üyelerinden gelen bir katkıdır ve bu katkılar, ayrı olarak düşünülemez. Hep birlikte derneğimizi bugünlere getirdik. Derneğimize aidiyet duygusuyla bağlı olan herkes, başkanlık görevi için adaylığını açıklayabilir” dedi.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum”

Başkan Denlikol, son olarak tüm Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Başkan Denlikol açıklamalarında şu sözleri söyledi: “Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü En İçten Dileklerimle Kutluyorum. 4 Ocak 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarına önemli iyileştirmeler getiren ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasanın kabul edilmesi ve 10 Ocak 1961 günü Resmi Gazetede yayınlanması üzerine 9 gazete sahibi (Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul, Yeni Sabah), yasayı protesto etmek için 3 gün süresince gazeteleri yayımlamama kararı aldılar.10 Ocak 1961 sabahı, gazetelerini ellerine alan okuyucular, “Gazetemizi 3 Gün Kapatıyoruz” başlığıyla ve altında da dokuz gazete patronunun ortak bildirisi ile karşılaştılar.Basın Gazetesi, Babıâli’de ‘Dokuz Patron Olayı‘ olarak anılan bu gelişme karşısında, gazetecilerde 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla, İstanbul Gazeteciler Sendikası binası önünde toplanarak, valiliğe kadar yürüdüler. Gazeteciler Sendikası da aynı gün yaptığı toplantıda, patronların üç günlük boykotları süresinde, ‘Basın’ adlı bir gazete yayınlama kararı alarak, 11, 12, 13 Ocak 1961 tarihlerinde kendi gazetelerini çıkardılar.İşte o tarihten sonra 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlandı.  Yalnız 12 Mart 1971 askeri müdahalesinden sonra çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak tarihi, “Bayram “olmaktan çıkarıldı ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak anılmaya başlandı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.