DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 31°C
Az Bulutlu

Gölcük’te otantik yemek kültürü hayat buluyor

Gölcük’te otantik yemek kültürü hayat buluyor

Gölcük Otantik Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği Başkanı Safet Çelik, ilçemizde hayata geçirdikleri uygulamayla dernek üyelerinin ve Gölcüklülerin ilgisiyle karşılaştıklarını belirtti.

Başkan Çelik, çalışmalarına destek verenlere teşekkür etti

Yeni çalışmaları hakkında Gazetemize bilgi veren Başkan Çelik, şu açıklamaları yaptı: “Deneğimizin faaliyetleri çerçevesi içinde yer alan kaybolmaya yüz tutan otantik yemek kültürünü Gölcük halkı ile paylaşmayı amaçlamaktayız. Bu çalışmamızda derneğimizin kültürel çalışma salonunda yer alan mutfak bölümünde cevizli kada, mısır ekmeği ezmesi, kıymalı büyük mantı, yufka katlama böreği, nemli pilav, yoğurt, maydanoz, soğan, zeytinyağı kullanılan cacık türüdür. Dernek çalışma salonumuzda Cuma günleri 16.00 ile 23.00 saatleri arasında derneklerimizin yararına kermes şeklinde sunum yapılacaktır. Dernek üyelerimize ve özel davetlilerimize yalnızca ailece olmaları tavsiye edilmektedir. Canlı kültürel enstrümanlarımızda hazır bulunacaklardır. Gürcistan’dan gelen onursal üyelerimiz kada böreğini yaparken hem de derneğimize önemli katkı sağlamaktadırlar. Bu yüzden kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.