DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GREVİMİZ ERTELENDİ

GREVİMİZ ERTELENDİ

Türk Metal’den önemli duyuru

 Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi’nden yapılan açıklamada Genel Merkezleri tarafından alınan karar neticesinde grevlerinin ertelendiğini kamuoyuna duyurdular.

Grev Bakanlar Kurulu kararı ile 60 gün süreyle ertelendi

Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi, Genel Merkez’den yapılan açıklamayı kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada, “Grev hakkımızın, çeşitli gerekçelerle yasal olarak kullanılmasını engellemek, özgür toplu sözleşme düzenine vurulmuş bir darbedir. İşçi sınıfını bu hakkının elinden alınması, onları işverenler karşısında güçsüz ve eli kolu bağlı bırakmak anlamına gelmektedir. İşveren Sendikası MESS ile Sendikamız üyesi yaklaşık 117 bin işçimiz adına 5 Ekim 2017 gününden bu yana sürdürdüğümüz toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri sonucunda, sendikamız 18 Ocak 2018 günü grev kararını, 2 Şubat 2018 günü içinde grev uygulama kararını almıştır.Ancak grevimiz, Bakanlar Kurulu tarafından 24 Ocak 2018 tarihinde alınan kararla 60 gün süreyle ertelenmiş ve karar bu sabah (26 Ocak 2018 Cuma günü) Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Grev hakkı, Anayasamızın 54. maddesiyle, ülkemizin imzaladığı uluslararası sözleşmelerle ve yasalarımızla güvence altına alınmış kutsal bir haktır. Bu hak, işverenler karşısında iktisaden güçsüz durumda olan işçi sınıfını işverenlere karşı koruyacak en güçlü silah, özgür toplu iş sözleşmesi düzeninde işçi sınıfının elindeki en önemli kozdur.”

“Bu hakkın, çeşitli gerekçelerle yasal olarak kullanılmasını engellemek, özgür toplu sözleşme düzenine vurulmuş bir darbedir. İşçi sınıfının bu hakkının elinden alınması, onları işverenler karşısında güçsüz ve eli kolu bağlı bırakmak anlamına gelmektedir.Ülkesi ve milleti için her türlü fedakarlığı yapan, kriz dönemlerinde sorumluluk alan, vatansever on binlerce metal işçisi, hak için, ekmek için verdiği mücadelede, grevlerinin “milli güvenliği bozucu” olduğu gerekçesiyle ertelenmesini de içine sindirememektedir. Türk Metal Sendikası, gelinen bu durum karşısında, temsil ettiği üyelerinin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmeleri, alınterlerinin karşılığını alabilmeleri ve bu süreçten en az zararla çıkmaları için verdiği mücadeleye kararlılıkla devam edecektir. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, konuyla ilgili geniş açıklamasını, yarın (27 Ocak 2018 Cumartesi günü) Sendikamızın Gebze 1 Nolu Şubesinin Genel Kurulunda yapacağı konuşmada yapacaktır. Üyelerimizin, basınımızın ve kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.