DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Her Şey Daha Temiz Bir İzmit İçin

Her Şey Daha Temiz Bir İzmit İçin

İzmit’in dört bir yanındaki temizlik çalışmaları devam ediyor. “Daha temiz bir İzmit” sloganıyla sündürülen çalışmalar 7 gün 24 saat esasıyla kesintisiz sürdürülüyor. İzmit’in daha temiz olmasına yönelik çalışmaların sadece Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü ile sınırlı kalmadığı, Zabıta, Çevre Koruma, Park Bahçeler Müdürlükleriyle de koordineli olarak bu çalışmaların devam ettirildiği kaydedildi.

UYARI VE CEZA

Zabıta Müdürlüğü Yetkilileri bir yıl içinde çevre kirliğine neden olan 4 bin 306 kişi ve kurum hakkında yasal işlem yapıldığını söylediler. İlgililer uyarıları dikkate almayan 56 kişi ve kuruma 29 bin 626 lira para cezası kesildiğini söylediler.

KONTEYNERLAR YENİLENDİ

Şehrin muhtelif yerlerinde zamanla yıpranan ve kullanılmaz hale gelen çöp konteynır ve kutularının zaman geçirilmeden yenilendiğini söyleyen Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri de “  bu kapsamda 284 konteynır yenilenirken 118 adet  konteynır da kullanılmaz  hale olduğu için hurda çıktı. Ayrıca başta şehir merkezi olmak üzere 52  noktaya 2500-3000 litre kapasiteli yeni tip çöp konteynırı da konuldu” dediler.

SEMT PAZARLARINDAN TONLARCA ÇÖP

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri haftada 20’den fazla yerde kurulan semt pazarlarının temizliğine de bir önem veriyorlar. Pazarlarda faaliyetin sona ermesinin hemen ardından harekete geçen ekipler, her pazardan ortalama 11 ton atık topluyorlar. Katı atıkların toplanmasının ardından pazar alanları tazyikli suyla da yıkanıyor. Geçtiğimiz günlerde Ömerağa Mahallesi Sabri Ekmen Sokak’ta bir kafede çıkan yangın sonrası ortaya çıkan atıklar İzmit Belediyesi ekiplerince kaldırıldı. İlgililer,  itfaiyenin çalışmasının hemen ardından söz konusu yerdeki bütün yangın atıklarının kısa süre içinde kaldırıldığını ve bölgenin tazyikli suyla yıkandığını söylediler. Ekipler ayrıca, Kocaeli Devlet Hastanesi’ndeki atıkların da düzenli şekilde alındığını bildirdiler.

KESİNTİSİZ HİZMET

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinin temizliğine de ayrı bir önem veriyor. Şehir merkezinde her gün 38 personel ve son sistem araç gereçlerle temizlik çalışmasının aksatılmadan yapıldığını söyleyen yetkililer “ bütün çabamız daha temiz ve yaşanabilir bir İzmit içindir” dediler.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.