DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kendi hatalarımızdan gol yedik”

Kendi hatalarımızdan gol yedik”

Başarılı performansıyla oyuna katkı veren ve penaltıyı gole çevirerek maçın skorunu belirleyen sol bek Batuhan Boyoğlu, “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Rakibimize boş alan bırakmadık ama kendi hatamızdan goller yedik” dedi

Menemen Belediye Spor karşısında başarılı performans gösteren ve attığı penaltı golüyle maçın skorunu belirleyen başarılı sol bek Batuhan Boyoğlu, “Rakibimiz lider ve çok iyi oyunculardan kurulu. Biz de bunun bilincindeydik. Hafta boyunca konsantre olduk. Hocamızın bize gösterdiği şekilde kaymaları yaparak onları ikinci bölgeye sokmadan ilk devre böyle bitirip onların açılmasını bekleyecektik. Ama talihsiz bir gol yedik. Buna karşın pozisyonlarımız var, kaçırdıklarımız var. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Onlara boş alan bırakmadık.

‘KEŞKE’ DEMEK İSTEMİYORUZ

İkinci yarıda da gol atmak istedik, biraz açıldık. Açıkları iyi değerlendirdiler. Yine kendi hatalarımızdan gol yedik. Anlık dikkat dağınıklığının cezasını hemen kestiler. Penaltıda da kaptanımız Raif olsaydı o atacaktı. Ama onun yokluğunda ben kullandım. Ters köşe oldu. Gol attığım için mutluyum ama çok üzüldük. Keşke dememek için oynadık ama olmadı. Haftaya rakibimizle oynayacağız. Orada da isteyerek, elimizden gelenin en iyisini yaparak oynayacağız. ‘Keşke’ demek istemiyoruz” dedi.

Raif: Önümüzdeki maçlara bakacağız

İyi bir kamp döneminden sonra ilk maçta kendilerini gördüklerini belirten takım kaptanı Raif Uzuner, “Daha güçlü ve tecrübeliyiz. Bu maçın sonucuna üzüldük ancak önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi

GOL ARADIK AMA…

Kocaeli Birlikspor’un takım kaptanı Raif Uzuner, “Kampı iyi geçirdik. Güçlendik. Dolduk. Futbolun temel prensiplerini sahada uygulamaya çalıştık. Frikikten talihsiz bir gol yedik. Demoralize olmadık. İlk yarı başa baş bir mücadele oldu. İkinci yarı gol aramaya çıktık. Bir oyuncumuz atıldı, 10 kişi kaldık. Ardından onlar da 10 kişi kaldı. Uzun vurduk, ayağa çıkmaya çalıştık. Yanları denedik. Onlardan daha çok pozisyonlara girdik fakat değerlendiremedik. Eğer 1-1’i yakalayabilseydik daha farklı olabilirdi. Onların gücü bitmişti. Dikkatsizliklerimizden goller yedik.

DAHA GÜÇLÜYÜZ

Golü yiyen de biziz, atan da biziz. Puan kazanırsak biz kazanıyor, kaybedersek de biz kaybediyoruz. Biz bir olduk. Daha da bütün olacağız. Önümüzde Etimesgut maçı var. İyi mücadele edip, iyi futbol ortaya koyduğumuz rakiplerle bu kez daha güçlü ve tecrübeli olarak oynayacağız. İnşallah daha iyi olacak. İkinci devrenin ilk maçıydı. Kendimizi gördük. Sonuca üzülüyoruz elbette ama önümüzdeki maçlara bakacağız” şeklinde konuştu.

Sebahattin Akbayrak: Kendi liderlerimizi çıkarırız

Takımın mücadelesinden ve özverisinden memnun olduğunu belirten teknik direktör Sebahattin Akbayrak, “Sonuçtan tabii ki memnun değiliz. Ama bugün çocuklar ışık verdiler. Doğru zamanda sahanın her yerinde oldular. Transfer açılsa bile takıma ihanet etmemek lazım. Eksiğimiz lider oyuncular. Alamazsak da kendi içimizden liderler çıkacağız” dedi

DİSİPLİNLİ VE CİDDİ

Kocaeli Birlikspor’un başında ilk resmi maçına çıkan ve oyundan memnun olduğunu ifade eden teknik direktör Sebahattin Akbayrak önce kampı değerlendirdi, “Antalya kampının son bölümünde oyuncularımızla birlikte çalıştık. 2 hazırlık maçı yaptık. Bizim için çok yeterli olmadı. 2 tane daha hazırlık maçı yapabilmiş olsaydık takımı daha organize edebilirdik. Ayağımızdaki toplar çok daha etkili kullanan bir takım haline getirebilirdik. Bu konuda eksikliğimiz var. Onun dışında gayet disiplinli ve ciddi takımla karşılaştık. Kulüp personelinden sporculara kadar herkesle disiplinli bir çalışma yaptık. Bu yönden iyi geçti” dedi.

 ÖZVERİLİ OYNADILAR

Menemen maçı değerlendirmesinde ise teknik patron Akbayrak şu sözleri kaydetti: “Hakemin hatalarından önce bizim mücadele olarak maça başlangıcımız iyiydi. Takım halinde savunmayı iyi yaptık. Dirence karşı direnci iyi ortaya koyduk. Oyuncularımız çok özverili oynadı. Ayakta kalmaya çalıştılar. Kendilerini çok zorladılar. Mücadeleleri gayet iyiydi.

 KENDİ HATALARIMIZ

Yediğimiz ilk gol kalecimizin rahat alabileceği bir toptu. Genç bir takım olduğu için bu tür hataları yapmalarını normal karşılıyoruz. Aslında bunların hepsini tolere etmek zorundayız. En kısa zamanda gidermeliyiz. Tecrübeli, nereye çıkacağını, nereye koşu yapacağını, nereye topu oynayacağını ezbere oynayan bir takıma karşı oynadık. Buna rağmen golleri onların organize olmasıyla değil, kendi hatalarımızdan yedik. Ters kademe, ofsayt pozisyonunda da orta sahadan kaptırdığımız toplardan yedik.

 ÖZGÜVEN AŞILIYORUZ

Hataları hakeme ya da rakibin gücüne bağlarsak bu bize seviye atlatmaz, bir şey kazandırmaz. Genç ekip olmamızdan dolayı bu tür birey hataları çocuklara yüklenerek değil de özgüven vererek ve çok iyi çalıştırarak halledeceğiz. Öyle de çalışıyoruz zaten. Çocuklar kendilerine güvenmeye de başladı. Özverili ve istekliler. Sonuçta lider takımla oynadık. İlk maçta da farklı yenilmişiz. Bunun psikolojisini aşmak da 2-3 günümüzü aldı. Kendilerine inanmalarını sağlıyoruz.

 TAKIMDAN MEMNUN

Gerçekten potansiyeli olan, gelecekte Türkiye’nin üst düzey takımlarında ve liglerinde oynayabilecek oyunculardan kurulu bir ekibimiz var. 3-4 tanesini çok iyi yerlerde görebiliriz. Takım olarak daha iyi şeyler yapabiliriz. Çocukların müsabakada yapmaya çalıştıklarından, isteklerinden ve azimlerinden memnunum. Ama sonuçtan tabii ki memnun değiliz.”

 İHANET ETMEMEK LAZIM

Transfer tahtasının durumuyla ilgili soruya ise teknik direktör Sebahattin Akbayrak, “Transferin açılması konusu tamamen başkanımızın tasarrufunda. Biz gerekli raporları verdik. Bu takıma ihanet etmemek lazım. Bu nedenle transfer açılsa bile 11 oyuncu alma düşüncesinde değiliz. Belli mevkilerde lider oyunculara ihtiyacımız olduğu ortada. O lider oyuncular olduğunda bu futbolcular bir bu kadar daha iyi işler yapacak, rahat oynayacaklar. Bugün stoperlerimiz 2000 doğumlu ve karşılarında oynayan oyuncular 1983-85 doğumlu.

 BUGÜN IŞIK VERDİLER

Bu konuya fazla adapte olup vakit geçirmek istemiyoruz. Tamamen yönetimle ilgili konu. Takımımızdaki oyuncularımızın özgüveni bu konuda sarsılır. Ben bu oyunculara güveniyorum. Işık verdiler, ellerinden geleni yaptıklarını gösterdiler. Lidere karşı oynamalarına karşın statik oynayan değil de sahanın her yerinde doğru zamanda olabilen bir ekibiz. Onun dışında liderlik ve tecrübeyle ilgili sıkıntı var. Bunu da zaten özgüveni sağladıkları zaman giderecekler. Transfer konusunda; lider oyuncu alamayacaksak kendi içimizdeki liderleri çıkaracağız” yanıtını verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.