DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

MARKA 2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SAYIN VALİMİZİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

MARKA 2018 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SAYIN VALİMİZİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2018 yılı Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gebze Ticaret Odasında gerçekleşen toplantıya; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızın 2018 Mali Destek açıklama programında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı bağlı olduğu illerle birlikte bölgenin gelişmesi ve kalkınması adına geçmiş yıllardan itibaren önemli çalışmalar ortaya koyuyor. 109 milyon TL’lik bir kaynak ortaya koyarak, 200 milyon TL’ye yaklaşan bir yatırımı bölgede harekete geçiren ajansımız, şimdi 25 milyon TL’lik bir kaynağı yine ajansın bağlı olduğu 5 ilde kullanmak üzere bir tanıtım programını gerçekleştiriyor.

Türkiye’de ki imalat sanayinin %13’ü Kocaeli’de gerçekleştiriliyor. Ajansımızın çağrıya çıktığı en önemli konulardan biride imalat sanayinde yer alan insanların kendilerini yetiştirecekleri konulardır. Türkiye genelinde önemli bir konuma sahip olan Kocaeli’nin kendisini daha iyi bir noktaya taşıması adına fırsat yaratacak önemli bir çalışma. Bir başka önemli konu da; turizm sektörüdür. Turizm sektöründe de belirli noktalara kaynaklar vermek suretiyle, turizmin biraz daha bölgemizde hareketlenmesine de katkı sağlayacak bir programı da sizlerle paylaşacağız. Dört başlık altında yürütülen bu çalışmalarda hem kamu kurumlarımızın, hem de özel sektörün başvurabilecekleri projeler olacak. Bizim sizlerden beklentimiz; Kalkınma Ajansımızın öngördüğü çerçevede çok sayıda projenin sunulmasıdır. Bunları uzman arkadaşlarımız değerlendirip, inceleyeceklerdir. Uygun bulunanlara destekler sağlanacaktır. Bölgenin kalkınması ve gelişmesi için Kalkınma Ajansının öncülüğünde yürütülen bu çalışmaların ilimize, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyen Sayın Valimiz toplantıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından MARKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Şevket Kırıcı , rekabet gücünü artırmak, ekonomik ve sosyal kalkınmayı gerçekleştirmek amacı ile 2014-2023 Bölge Planı kapsamında, 2018 yılı için 4 ayrı Mali Destek programı hakkında katılımcılara bilgi sundu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.