DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Sarıbay’dan sert tepki

Sarıbay’dan sert tepki

Diyanet’in çocuk yaşta evliliklerin önünü açan fetvasına ve CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve iki Meclis üyesinin İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmasına CHP İl Başkanı Sarıbay’dan sert tepki geldi.

“SAPIKÇA DÜŞÜNCEDİR”

Anayasaya dikkat çeken Sarıbay, “Laik hukuk devleti kurallarına göre, Anasayasamız gençlerimizin 18 yaşında reşit olduğunu hükmeder. Diyanet’in fetvası Anayasamıza da aykırılık teşkil etmektedir. Yasalara aykırı olmasının yanı sıra bu uygulama çocuklarımızın elinden çocukluğunu alan sapıkça bir düzenlemedir. 9 ve 12 yaş çocuklar için anne babasıyla yaşayacakları bir yaştır. Çocuklarımızın anne babasının güvenli kollarından koparılarak sürekli devam edecek olan bir tecavüze mahkum bırakılması kabul edilemez. Devlete ait bir kurum eliyle yapılan bu düzenleme zinayı engelleme amacından sapmış, cinsel istismarın resmileştirilmiş ve onaylanmış halidir ” ifadelerini kullandı.

“YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR”

Çocukların bu fetvayı veren anlayıştan koruması gerektiğine vurgu yapan Sarıbay; “Reşit olmamış çocuklarımızın evlendirilmesi ahlaka ve insanlığa aykırıdır. Toplumun en hassas noktalarından biri olan çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi için çalışma yapması gereken Diyanet İşleri bu yanlıştan dönmelidir. Aksi takdirde çocuklarımızın cinsel istismara uğramasının vebali fetva verenlerin boynunadır. Bu fetvalar toplum ahlakına zarar vermekte ve açıkça cinsel istismara izin vererek teşvik etmektedir” dedi.

“SALDIRILARI CESARETLE GÖĞÜSLEYECEĞİZ”

CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve iki Meclis üyesinin İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmasına da sert ifadelerle tepki gösteren Sarıbay, yaptığı açıklamada; “Sayın Hazinedar haksız biçimde görevden uzaklaştırılmıştır. Bakanlığın bu kararında hukuk yoktur, adalet yoktur; haksız bir karardır. Hukuk devleti ve ahlak sınırları içerisinde kabul edilebilecek bir tutum değildir. Bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür. Halkın iradesi gasp edilmiştir. Varsa bir hesap, hukuk yoluyla sorarsınız. Beşiktaş Belediye başkanının suçlu olduğunu gösteren delil ve belge bulamamışlardır, meczupların şikayeti üzerine yapılan incelemelerden sonuç çıkmamıştır. Soruşturmayı gerektiren bir suç yoktur Yargıtay onaylamıştır. Haksız kararlarla insanlar görevden alınıyor. Kararlı biçimde mücadele edeceğiz; haksız, adaletsiz, hukuksuz saldırıları cesaretle göğüsleyeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.