DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

TRAFİK SORUNU BİTECEK

TRAFİK SORUNU BİTECEK

Devletin zirvesi Gölcük’te toplandı

Gölcük’te trafik akışını ve kaliteyi arttırmak amacıyla Gölcük Kaymakamlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi iş birliği ile bir dizi önlemler alındığını dün Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş başkanlığında kamuoyuna duyurdular.

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Trafik Polisleri ve Daire Müdürleri ile Gölcük’te kent geçişi trafik düzenlemesi konusunda kamuoyuna önemli bilgiler verdi.

Toplantı başında Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’a hediye takdiminde bulundu.

Altıntaş, “Trafik sorununu bitireceğiz”

Kaymakam Altıntaş, “Bildiğiniz gibi ilçemizde en önemli sorunların en başında trafik geliyor. Bu sorun münasebetiyle arkadaşlarımız önemli çalışmalar yaparak, bu çalışmaları pilot uygulama haline geldiler. Bu çalışma sayesinde Gölcük’te trafik kalitesini arttıracak uygulamalara imza atılıyor. Bunda başta Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, Gölcük Belediyemiz ve bizler çalışmalarımızla bu sorunu bitireceğiz. Trafik sorununu çözecek en önemli unsur Gölcüklüler. Bu konuda vatandaşlarımız taşın altına elini sokmalı, trafik kurallarına uymalılar” dedi.

Ellibeş, “Halkımızla birlikte bu sorunu çözeceğiz”

Başkan Ellibeş, “Gölcük’te yaşayan bizler her daim halkımız ile yaptığımız anket sonucunda çıkan ilk 3 sorunda her zaman trafik ve otopark sorunu var. Bugüne kadar yapılan uygulamalarla bu sorun Gölcük’ün gündeminden düşmedi. Bu sorunla alakalı Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin ekipleri uzun zamandır çalışma yapıyorlar. D-130 Karayolundaki Kent Geçişinde belirli noktalarda aşırı sorunlar ortaya çıkmakta. Hem şehir içi geçişte, hem de şehrin güney ve kuzeyine geçişte trafik kilitlenme noktasına geliyor. Otopark meselesine ciddi anlamda bakarsanız aslında bu sorun aman aman yok. Yani bu sorun kapalı otoparklar ile belirli bir noktada halloluyor. Maalesef halkımız otoparklara ilgi göstermiyor. Ama bu çalışmalarımıza önemli bir unsurla alakalı olarak, otoparklar konusunda da çalışmalarımız olacak. Açık otopark projemiz yakında hayata geçecek. Gazi Ortaokulu arsasının belirli bir bölümü düzenlenecek ve giriş ve çıkışlar disiplinli bir şekilde kullanılması hedefleniyor. Bizler bu çalışmayı Kocaeli Büyükşehir Belediyemizden rica ettik. Onlarda uzun yıllara dayalı çalışmalar sonucunda alınan kararlar uygulanacak. Bizler halkımızdan ve sizlerden alınan kararlara uyulmasını istiyoruz. Şablon olarak bu uygulamanın hem D-130 geçişinde hem de şehir içi geçişlerinde bana göre yüzde 50 rahatlama getirecek. Bu noktada araç sahiplerinin kurallara uymaları konusunda istirham ediyor, bunu birlikte uygulayacağımıza inancımı belirtmek istiyorum” dedi.

Bayram, “Halkımızın anlayışını bekliyoruz”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Büyükşehirlerin maalesef önemli sorunu trafik. Gerek nüfus artışı gerek refah seviyesinin artması ulaşımın artmasına neden oluyor. Bu problemler ekiplerimiz tarafından uzunca süre araştırıldı. Biz bu problemi çözeriz talebinde demiyoruz, trafik akışını en iyi hale getiririz, diye bu uygulamayı hayata geçirelim diyoruz. Bu hadiseyi vatandaşlar sahiplenmezlerse bunu uygulamak çok zor. Gerek Gölcük Belediyesi Zabıtası gerek bizlerin desteği ile bunu aşacağımıza inanıyorum. İleride göreceksiniz ki 3 fazlı alanlar 2 faza getirilip, trafik akışı arttırılacak. Bizler halkımızdan anlayış bekliyor, kurallara uyulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gölcük Kaymakamlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi Koordinasyonu ile Gölcük D-130 ve Şehir Merkezi trafik düzenlemesi yapılacak olan yolların listesi altta belirtilmiştir.

GÖLCÜK KENT MERKEZİ TRAFİK DÜZENLEMELERİ:

Donanma Kavşağı: Donanma Caddesinde İzmit İstikametine dönüşlerine kapatılacaktır.

Mobil Kavşağı: D-130 Karayolu üzerinde (Sola) Şehir Merkezin de dönüşler kapatılacaktır.

Belediye Kavşağı: 22. Sokak Kuzey doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

İskele Kavşağı: İnönü Caddesi üzerinden (Sola) İzmit istikametine dönüşler kapatılacaktır.

Preveze Caddesi: Yön düzenlemesi yapılarak İnönü Caddesinden Donanma Caddesine kadar Doğu Batı doğrultusunda tek için olarak düzenlenmiştir.

19 Mayıs Caddesi: Yön düzenlemesi yapılarak Amiral Sağlam Caddesinden İnönü Caddesine kadar Batı Doğu doğrultusunda, Amiral Sağlam Caddesinden Donanma Caddesine kadar Doğu Batı doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

Yıldırım Beyazıt Caddesi: Donanma Caddesi- F. Turgut Sayın Caddesi doğrultundan tek yön olarak düzenlenmiştir

  1. Sokak-3. Sokak: Donanma Caddesi- Fatih Caddesi, doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.
  2. Turgut Sayın Cd.​: Donanma Caddesi- Fatih Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.
  3. Sokak​​: Fatih Caddesi- Donanma Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.
  4. Sokak​​: 19 Mayıs Caddesi ile Yıldırım Beyazıt Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

Cumhuriyet Cd.​: 19 Mayıs Caddesi ile M.Fevzi Çakmak Caddesi arasında M.Fevzi Çakmak Caddesi doğrultusunda tek yön; 19 Mayıs Caddesi ile Preveze Caddesi arasında Preveze Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

  1. Sokak​​: 19 Mayıs Caddesi ile Preveze Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

Körfez Caddesi​: Preveze Caddesi ile M.Fevzi Çakmak Caddesi arasında M.Fevzi Çakmak Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

Albay Burak Cd.​: Körfez Caddesi- Cumhuriyet Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

  1. Sokak​​: 49. Sokak ile Körfez Caddesi arasında Körfez Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

 

  1. Sokak​​: 19 Mayıs Caddesi ile M.Fevzi Çakmak Caddesi arasında M.Fevzi Çakmak Caddesi doğrultusunda 19 Mayıs Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

D130 Karayolu​:Karayolu üzerindeki durak cepleri, bazı sokakların giriş-çıkışları düzenlenmiştir.

Gölcük 2 Kavşağı​: Köprü altındaki kavşağa düzenleme sonrasında gözlem yapılacak. Gerekli görülmesi durumunda sinyalizasyon sistemi kurulacaktır.

PARK YASAĞI DÜZENLEMELERİ

Fatih Caddesi​​: Kuzey yönünde sol tarafa park yasağı alınması (durma-duraklama dahil yasaktır)

Amiral Sağlam Cad.​: Preveze Caddesi ile D130 Karayolu arasında kalan kesiminde yolun her iki tarafına park yasağı (durma-duraklama dahil yasaktır)

Preveze Caddesi​: 22. Sokak ile Amiral Sağlam Caddesi arasında kalan kesimde yolun yeni akış düzenine göre sağ tarafına park yasağı (durma-duraklama dahil yasaktır)

  1. Fevzi Çakmak Cd.​: Donanma Caddesi ile Amiral Sağlam Caddesi arasında kalan kesiminde yolun her iki yönüne park yasağı (durma-duraklama dahil yasaktır)
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.