DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜRK MİLLETİ ÜMMETİN UMUDU OLMUŞTUR

TÜRK MİLLETİ ÜMMETİN UMUDU OLMUŞTUR

Dadaşlardan yoğun katılımlı önemli konferans

Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Turan ve Yönetimi geçtiğimiz akşam önemli bir etkinliğe imza attı. Gölcük Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen ’21. Asırda Ümmetin Umudu Türkiye’ konulu konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Oğuzhan Aydın katıldı.

Konferansa Vekil Şeker’de katılım sağladı

Gölcük Erzurumlular Derneği tarafından geçtiğimiz akşam Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen kongreye AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmet İşeri, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Bilal Çakır, İyi Parti İlçe Başkanı Büşra Karademir, AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı Mevlüt Demir, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saime Yelken, AK Parti Kadın Kolları Üyeleri, Kocaeli Erzurumlular Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, Gölcük Erzurumlular Dernek Üyeleri, Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Üyeleri, Hemşehri Dernek Başkanları, Oda Başkanları ve çok sayıda davetliler katılım sağladı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra şiir dinletisi gerçekleştirildi. Akabinde kahraman Askerlerimiz için hazırlanan sinevizyon izlenildi, sinevizyon büyük beğeni topladı.

Turan, “Bizler Erzurumlu olsakta Gölcüklüyüz”

Gölcük Erzurumlular Dernek Başkanı Muhammet Turan, selamlama konuşmasında şu sözleri söyledi: “Hepinizi bu akşamki düzenlemiş olduğumuz programa katılımınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Sanayileşmeyle birlikte tüm dünyada başlayan göç hareketleri Türkiye’de 1951 yılında başlamış. Farklı yerlerden gelen insanlar dernekleşme yoluna gitmiş kendi kültürlerini tanıtma yoluna gitmiştir. Bizlerde Gölcük’te bir araya gelip, Erzurumumuzun kültürünü yansıtmaya çalışıyoruz. Ben Muhammet Turan olarak, bir gün vefat ettiğimde muhtemelen Gölcük 17 Ağustos’ta gömüleceğim. Yani şunu söylemek istiyorum. Bizler Erzurumlu olsakta Gölcüklüyüz. Buraya katkı sağlıyoruz. Bugün bu programı gerçekleştirerek yaşanan sürece dernek olarak katkı sağlamak istedik. Hepinize sonsuz teşekkürler” dedi.

Dursun, “Muhammet kardeşimize destek olun”

Kocaeli Erzurumlular Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, “Öncelikle bugün sınır ötesi yapan ordumuza dualarımızın onlarla olduğunu belirterek, Allah’tan yardımlar diliyorum. Şehitlerimize rahmet, Gazilerimize de şifalar diliyorum. Sayın Muhammet kardeşimiz derneğimize çok yoğun emekler veriyor, bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sizler de kendisine destek verirseniz, en güzel şekilde çalışmalar yapmaya devam edecektir. Bizler her zaman hemşehri derneklerimizin yanındayız. Doğduğumuz şehrimizi doyduğumuz şehre en güzel şekilde tanıtıyoruz. Bu güzel geceye imza atan Muhammet Turan kardeşimize teşekkür ediyorum” dedi.

“Ümmedin umudu Türkiye”

Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, konferansta şu konuşmayı yaptı: “Bizleri buraya davet eden değerli Erzurumlular Derneği Başkanımıza ve Yönetimine sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim geleneğimizde, bizim inancımızın temelinde besmeleyle başlamayan her iş kütük kalır. Bizler de bugün besmeleyle konferansımıza başlıyoruz. Bütün Türk Dünyası manevi şahısların hepsini sahiplenmiştir. Askerlerimiz bile savaşa giderken, ölüme gittiğini biliyordu. Bizler böyle kutsal manevi şahısları olan milletiz. Bu yüzden bizler birbirimize küsmemeli, 3 günden fazla küs durmamalıyız. Atalarımız el yarası geçer, dil yarası geçmez demektedir. Bu millet 21. Asırda Ümmetin Umudunun asıl sebebi zulümden kaçan bütün mazlumlara Türkiye kapısını açmıştır. Türkiye, Osmanlı, Selçuklu, Karahan’lı da bunu yapmıştı. Afrin’i Türkiye Ordusu istese 3 günde yerle bir eder, orada yer yer üstüne bırakmazdı. Bizim askerlerimiz orada mazlumlara, sivillere zarar gelmemesi istiyor. Mazlumların koruyucusu Türkiye, Mazlumların koruyucusu Gölcük. Bizler Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla hep birlikte mazlumların ümidiyiz. Bizim Türkiye olarak Müslüman olsun, gayrimüslim olsun herkese kapısını açıyor. Türk Milleti her zaman Ümmet’in umudu olmaya da devam edecektir” dedi.

İsim: Arif ÖZTOK

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.