DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

VALİMİZ SAYIN HÜSEYİN AKSOY’UN EŞİ SAYIN HÜLYA AKSOY, “ KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ” ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA KARATEPE KÖYÜ KADINLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

VALİMİZ SAYIN HÜSEYİN AKSOY’UN EŞİ SAYIN HÜLYA AKSOY, “ KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ” ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA KARATEPE KÖYÜ KADINLARI İLE BİR ARAYA GELDİ.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy, “Kocaeli  Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” çalışmaları kapsamında, Karatepe köyü kadınları ile bir ara geldi.

Karatepe Köyü konağında gerçekleşen Programa, Sayın Hülya Aksoy yanı sıra Kartepe Kaymakamı’nın eşi Nurhan Durmuş, İlçe Emniyet Müdürünün eşi Sevgi Aksoy, İlçe Jandarma Komutanının eşi Fulya Sarıçiçek, Karatepe Mahalle Muhtarının eşi Fethiye Kaygı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile hizmetleri Kartepe Koordinatörü Nurdan Köksal ve Karatepe köyündeki kadınlarımız katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda; Kadının ailenin temel direğinin olduğunu, kadın olmazsa ailenin birliğinin, bütünlüğünün sağlanmasının zor olduğunu belirten  Sayın Hülya Aksoy,  yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli hanımlar, projemize hepiniz hoş geldiniz. Burada sizlerle olmak beni gerçekten çok keyiflendirdi. Kocaeli’de ilk defa bir köyümüzde projemizi gerçekleştiriyoruz. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Valilik olarak bir kadın sağlığı eğitim projesi başlattık. Burada kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve bunun yanında başka konulara da değinmek istiyoruz. Doktorlarımızın söylediği üzere meme kanseri kanser türleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Dolayısıyla meme kanserini her kadınımız evde kendi kendine muayenesini yapmak suretiyle takip edilebileceği dolayısıyla erken teşhis alınabileceği belirtiliyor. İzlettiğimiz videomuzda evde yapacağınız muayene ile ilgili bilgileri elde edeceksiniz. Bu konuda bizler de sizlerden çok özenli davranmanızı istiyoruz. Bununla beraber kadınlarımızı yakından ilgilendiren birçok konuda da bilgilendireceğiz. Biz kadınlar kendimizi biraz ihmal ederiz. Aslında kadın ailenin temel direğidir. Kadın olmasa ailenin birliği, bütünlüğü sağlanması zor olur. Dolayısıyla kadın sağlıklı olacak ki daha rahat ve özverili olabilsin. Sizlerden ricam, burada dinledikleriniz burada kalmasın, evlerinizde uygulayın, etrafınızda bilmeyen kadınlarımız varsa onlarla da paylaşın ve kendinizi ihmal etmeyin. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.   dedi.

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. İnci SOBİ tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi. Kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi gerçekleştirildi.

Kadınlarımız tarafından yoğun ilgi gören program katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından KARMEK Nakış öğrencisi Canan Köken, günün anısına Sayın Hülya Aksoy’a hediye takdiminde bulundu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.