DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

YAZAR İHSAN SÖNMEZ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

YAZAR İHSAN SÖNMEZ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Gölcük’te Öğrenci Olmak projesi kapsamında okur yazar buluşmasında

Gölcük Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile gerçekleştirilen Gölcük’te Öğrenci Olmak Projesi kapsamında gerçekleştirilen Okur Yazar Buluşmaları kapsamında dün Kongre Sarayında Yazar H. İhsan Sönmez Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Dün Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Yazar H. İhsan Sönmez, Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Kalaç ve çok sayıda öğrenciler katılım sağladı.

Gülsuyu, “Artık kitapla buluşma vakti”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, ‘Okur yazar buluşmasında size farklı şeyler söyleyeceğim. Bir toplumu ayakta tutan kelimeleridir, yazılarıdır, kültürüdür siz değerli öğrencilerimiz. Hiç nefes alıp vermekle insan mı sayılır diyor üstat Necip Fazıl Kısakürek. Bizler 15 Temmuz’da hain girişim yaşadık. Çok güvendiğimizi düşündüğümüz bir insan grubu ülkemize neler yaşatmaya kalktılar. Tek bir kıyafetle, tek bir görüntüyle insanları değerlendirmemek gerekiyormuş. Hainde çıkıyor, dolandırıcı da çıkıyormuş. Bugün toplumumuzda cemaat kelimesi yıprandı, hizmet, samimiyet, himmet kelimesi yıprandı. Gençliğimiz kaybolup gitti. Bizler bu yüzden çocuklar, gençler, kaliteyi arttırmak istiyorsak her birimizin kitaplarla buluşması gerekiyor. Her birimizin doğru kelimeyi kullanması gerekiyor. Bizler kitaplarla buluşacağız. Ben Gölcük Belediyemize projemize destek verdiği için teşekkür ediyorum. Yazabilen insanlarla buluşmak çok önemli. Kelimeyle konuşma yapabilmek çok önemli. Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür. Her birimizin güçlü olması gerekir ki o zincir güçlü olsun. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler gelecekte her yerde olacaksınız. Sizler iyi olursanız ülkemiz iyi olur. Dünyamızın ve memleketimizin iyi olmanıza ihtiyacı var” dedi.

Ellibeş, “Toplumumuz ne yazık ki tembellikten kitapla buluşamıyor”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaptığı konuşmada şu sözleri dile getirdi: “Gözlerdeki bu parlaklığı gördükçe benimde yüzüm gülüyor. Bu çocuklar inşallah geleceğin mimarları olacaktır. Size olan güvenimiz sonsuz. Mutlaka bu ifadelerimle omuzlarınıza fazla yük yüklediğimizi düşünebilirsiniz. Ama sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizlerin bu noktada en üst donanımla, üst noktalara çıkmanız gerekmektedir ve bu anlamda da yapılacak etkinliklerin en önemlisi de okumaktır. Ne yazık ki Türk toplumu olarak okumayı beceremiyoruz. Ne yazık ki tembelliğimizden okumuyoruz. Sizler hangi tür kitaptan hoşlanıyorsanız mutlaka bu tür kitapları okumalısınız. Lütfen sevgili öğrencilerim bunu uygulayın. Sizler daha çok gençsiniz. İmkanlarınız çok, bunu değerlendirin. Bizler belediye olarak bu buluşmaları sağlıyoruz ki sizin için güzel bir değer olsun. Bizler gelecek için okuma etrafında sizleri toplayarak önemli bir sinerji oluşturmanın peşindeyiz. İhsan hocamız çok değerli bir yazarımız. Kendisi 11 kitabıyla karşımıza çıkıyor. Gölcük için çok değerli bir insan. Ben bu duygu ve düşüncelerimle her birinizi kutluyor, eğitiminizde başarılar diliyorum. 2018 yılının iklimindeyiz, bu yılın insanlık coğrafyası açısından barış içinde geçecek bir yıl olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Çiçek takdiminde bulunuldu

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Yazar H. İhsan Sönmez’e çiçek takdiminde bulundu. Sönmez, çiçek takdimi için Başkan Ellibeş’e teşekkür etti.

Sönmez, “Gölcük’te yerel yönetimin duyarlılığı beni çok mutlu ediyor”

Yazar İhsan Sönmez, “Sevgili Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi Öğrencileri sizlerle buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Gölcük’te yaşayan bir yazar olarak bir hakkı dile getirmem gerekiyor. Belediyeler, kamu kurumları bir ilçede saygınlığı arttırmayı çalışırken, sadece fiziki ihtiyaçları tamamlamayla yetinmiyor, artık kültür ve sanata da yöneliyorlar. Gölcük’te belediyemizin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve kamu kurumlarının kitaplara, kültüre ve sanata ilgisi beni çok mutlu ediyor. Bizim öğrencilerimiz çok akıllı ve çok değerli. Diğer illerdeki öğrencilerden çok çok öndesiniz. Ben bir edebiyatçı olarak Gölcük’te aldığım sorular beni bu düşünmeme neden oldu. Gölcük’te bu birikimin olması çok önemli” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.