DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ALO EVLAT VE ÜZÜLMEZ UMRE´YE GİTTİ

ALO EVLAT VE ÜZÜLMEZ UMRE´YE GİTTİ

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Alo Evlat Hattı ekibi tarafından bakımı üstlenen ve sağlık durumu uygun olan Kartepeli büyüklerle birlikte Umre’ye gitti.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ödüllü projelerinden biri olan Alo Evlat hattı birimi bakımını üstlendiği Kartepe’li büyüklerin Umre isteklerini yerine getirdi. Yoğun programı içerisinde her fırsatta Kartepe’nin yaşayan tarihleriyle bir araya gelen Başkan Üzülmez, onların Umre isteklerini de dikkate alan önemli bir organizasyona imza attı.

20 GÜNLÜK UMRE

Alo Evlat Hattı ekibi tarafından bakımı yapılan ve yolculuk etmeye müsait olan 15 Kartepeliyi Umre’ye götürüldü. Başkan Üzülmez’in önderliğinde oluşturulan kafilede 15 vatandaşın yanı sıra Alo Evlat Hattı ekibinden 5 personel yaşlıların bakımı ve sorumluluğunu üstlenmek üzere görevli olarak yer aldı. Cengiz Topel Havaalanından yola çıkan kafile önce Mekke’ye gitti. Mekke’de 16 gün kalacak olan kafile 4 gün Medine’de kaldıktan sonra yurda dönecek. Kafile kutsal topraklarda 20 gün kalacak.

ÜLKEMİZİN ÖZEL DUAYA İHTİYACI VAR

Sabah gün doğmadan Cengiz Topel Havaalanında toplanan Umre yolcularının heyecanı gözlerinden okunuyordu. Umre’ye giden kafilenin yakınları hüzün ve mutluluğu yaşadılar. Umre’ye giden kafileyi uğurlamak üzere Cengiz Topal Havaalanına gelen Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün “Heyecanlısınız, mübarek bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Hayırlı uğurlu olsun. Bizlerden selamlarımızı götürmenizi ve dualarınızda bizleri unutmamanızı diliyoruz. Ülkemizin özel duaya ihtiyacı var. Mehmetçiklerimiz dere, tepe demeden, bizler için mücadele etmektedirler. Kabe’de yapacağımız duaların büyük bir anlamı vardır. Allah dualarını ve umrenizi kabul eylesin. Sizlere imrenmemek, gıpta etmemek mümkün değildir. Belediyemiz tarafından uygulamaya konulan Alo Evlat Hattı ve Belediye Başkanımız Üzülmez Umre’ye gidiyorsunuz” dedi.

DUALARIMIZ MEHMETÇİKLER İÇİN

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Alo Evlat tarafından bakımı yapılan büyüklerimizin en büyük arzularını yerine getirmek için yola çıktık. Peygamber Efendimizin kabrinin bulunduğu Medine’ye, hem de dünyanın merkezi olan Mekke’ye gidiyoruz. Allah sağlıklı bir şekilde gidip gelmeyi bizlere nasip etsin. Kutsal topraklarda çok dua edeceğiz. En öncelikli duamız ise Mehmetçiklerimiz için olacaktır. İnşallah dualarımız kabul olur. Herkes haklarını helal etmelerini diliyorum. Allah’a emanet olun” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün tarafından dua edildi.

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.