DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

‘’Avrupa değerlerinden uzaklaşıyor’’

‘’Avrupa değerlerinden uzaklaşıyor’’

Başkan Karaosmanoğlu, STK’larla olan birlikteliklerini sürdürüyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen konuklarıyla istişarelerini sürdüren Karaosmanoğlu, “Terör örgütleri küresel güç mücadelesinin araçları olmuştur. Bugün karşımıza çıkamayanlar terör örgütleriyle bize karşı alçak saldırılarda bulunuyorlar” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından gelen konuklarını makamında ağırlamayı sürdürüyor. Hereke Ordulular Dernek Başkanı Ahmet Kara ve yönetiminin yanı sıra Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Berlin Bölgesi Halkla İlişkiler Başkanı ve Berlin Türk Cemaati Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Özkul ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

“TERÖR DEVLETÇİKLERİNE İZİN VERMİYOR”

Türkiye’nin terör ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi başta olmak üzere istikbaline ve istikrarına yönelik tehditleri milletimizle birlikte derdest ettiklerini konuklarına ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Terör örgütleri küresel güç mücadelesinin araçları olmuştur. Bugün karşımıza çıkamayanlar terör örgütleriyle bize karşı alçak saldırılarda bulunuyorlar. Ancak ülkemizin kahraman Mehmetçikleri ve emniyet güçleri PKK, PYD, DEAŞ ve YPG gibi terör örgütlerine ülke sınırları içinde ve dışında büyük darbe vuruyor. Fırat Kalkanı Harekâtı ile başlayan bugün Suriye’de devam eden Afrin harekâtı ülkemiz sınırlarında oluşturulmak istenen terör devletçiklerine izin vermiyor” diye konuştu.

“HER FAYDALI PROJEYE DESTEK VERECEĞİZ”

Hereke Ordulular Derneği ile olan birlikteliğinde ülkemizdeki milli birlik ve beraberliğe katkı sunan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Güçlü ve geleceğe güvenle bakan Türkiye’nin itici gücü olan gençlere hepimizin daha fazla ilgi göstermesi gerekiyor. Bu noktada STK’larımız ile ortak projeler üretme konusunda net bir kararımız var. Büyükşehir Belediyesi olarak da STK’larımızın ortaya koyacağı çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız için her faydalı projeye destek vereceğiz” açıklamasını yaptı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN NAMUSUDUR”
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Berlin Bölgesi Halkla İlişkiler Başkanı ve Berlin Türk Cemaati Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Özkul ve beraberindeki heyetle olan birlikteliğinde de son dönemde Avrupa ülkelerinde giderek artan İslam ve Türk düşmanlığı dalgasına dikkat çeken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “60-70 yıldır Avrupa’da yaşayan Türklerin güvenliğinin sağlanması ve haklarının korunması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin namusudur” vurgusu yaptı.

“AVRUPA DEĞERLERİNİN İÇİ HIZLICA BOŞALIYOR”

Yaşadığımız zaman diliminde Avrupa değerlerinin içinin hızla boşaldığına da tanık olmaktayız ifadelerini kullanan Başkan Karaosmanoğlu, “Almanya’daki siyasi gelişmeleri yakından takip etmenizi, politikanın içerisinde yer alıp karar mekanizmalarında etkin bir konuma ulaşmanızı çok önemsiyorum. Üçüncü kuşak olarak tabir edilen gençlerimizin iyi bir şekilde yetişmesi gerek iş dünyasında gerekse bilimin, sanatın, kültürün, sporun ve teknolojik gelişmelerde söz sahibi olması için hep birlikte çalışmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşmeler karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.