DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Karaosmanoğlu, “İslam asla özünden kopuk öğretilemez”

Başkan Karaosmanoğlu, “İslam asla özünden kopuk öğretilemez”
11.02.2018
753
A+
A-

Başkan Karaosmanoğlu, “İslam asla özünden kopuk öğretilemez”

Başkan Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla olan birlikteliğine Gebze’de devam etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Özgürlük Mahallesi Gümüş Camii Dernek Başkanı Fahri Demirkıran, Gebze İlim Yayma Cemiyeti Temsilcisi Sedat Çelik ve beraberinde ki heyet ile Dilovası Muhtarlarını makamında ağırladı. Görüşmelerde Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin yanı sıra yapılacak projeler hakkında görüş alışverişi yapıldı. Sivil Toplum Kuruluşlarının yanı sıra vatandaşa hizmet noktasında gayret gösteren herkese teşekkür eden Karaosmanoğlu, “Halkımızın hizmet beklentilerine en hızlı cevap verebilmek için çalışırken istişarelerimizi de eksiksiz yapıyoruz. STK’larla yaptığımız her görüşmenin de bereketine inanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“ATTIĞIMIZ HER ADIM KENTİMİZE DEĞER KATIYOR”

Dilovası Cumhuriyet Muhtarı Sait Ustaer, Kayapinar Muhtarı M.Siddik Turak, M.Sinan Muhtarı Alaattin Durmuş, Çerkeşli Muhtarı Aytaç Erdem, Orhangazi muhtarı Ebubekir Ozavci, Tepecik Muhtarı Tacettin Güler, Tavşancıl Muhtarı Kenan Keleş, Turgut Özal Muhtarı M.Şirin Barış ve Diliskelesi Muhtarı Mehmet Özay’ın katıldığı görüşmede ilçeye yapılan hizmetler için Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkürlerini ilettiler. Büyükşehir Belediyesi olarak Dilovası’na çok önemli yatırımlar yaptıklarını ve buna devam ettiklerini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Her ilçemize yapılması gereken büyük yatırımları hayata geçiriyoruz. Bu konuda attığımız her adım kentimize değer katıyor” ifadelerini sarf etti.

“CAMİLERİN VE VAKIFLARIN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜKTÜR”   

Çocuklarımızın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde öğrenen, ülkesine, vatanına, milletine hayırlı olan ve âlemi İslam’ı geleceğe taşıyanlardan olması için her platformun üzerine düşen görevi yerine getirmesini de isteyen Karaosmanoğlu, “Yavrularımızın, gençlerimizin öğreneceği bilgiler yüce dinimiz İslâm’ı en güzel ve en doğru şekilde öğrenmelerini ve yaşamalarını sağlayacak hem bu dünyalarını hem de ahiretlerini kurtaracak çalışmaların yapılmasında camilerin ve vakıfların önemi çok büyüktür” diye konuştu.

“GERÇEK İSLÂM’I ÖĞRENMESİ İÇİN GAYRET EDECEĞİZ”

Dinimizi kendi öz kaynaklarından öğrenmediğimiz zaman bugün İslâm Dünyası’nın çok acı bir şeklide farklı durumlarla karşı karşıya kaldığını Gebze İlim Yayma Cemiyetinin temsilcilerine ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İnsanları vahşice öldüren DEAŞ da, kendi millet meclisine ve halkına kurşun sıkacak kadar gözü dönmüş FETÖ de İslâm’ın Batı kaynaklarından ve özünden kopuk olarak öğretilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Şunu bir kez daha ifade etmem gerekir ki İslam asla özünden kopuk öğretilemez. Bugün Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Filistin’de ve dünyanın dört bir köşesinde akan kan, öz’den koptuğumuz ve yabancı gözüyle kendimizi görmemiz yanlışından hareketle doğmuştur. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimine daha küçük yaşlardan itibaren önem verecek doğru ve gerçek İslâm’ı öğrenmesi için gayret edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşmeler karşılıklı yapılan fikir alışverişinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.