DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Taşkın, ‘Hamile sokak köpeklerine belediye sahip çıkmalı’

Başkan Taşkın, ‘Hamile sokak köpeklerine belediye sahip çıkmalı’

Türkiye Hayvan Hakları Aktivistleri Gölcük Şube Başkanı Gülçin Taşkın sokaklarda bulunan hamile köpeklerin sokakta doğurmamaları için belediyenin bu köpeklere sahip çıkması gerektiğini bildirdi.

İlçemizde son zamanlarda sayıları bir hayli artan sokak köpeklerinden hamile olanları hayvan severleri düşündürüyor. Türkiye Hayvan Hakları Aktivistleri Gölcük Şube Başkanı Gülçin Taşkın bu hamile köpeklerin sokakta doğurmaları yerine belediyenin bir yer tahsis etmesi ve sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

Taşkın, “Biz bu köpeklerin sokaklarda doğurmalarını istemiyoruz”

Türkiye Hayvan Hakları Aktivistleri Gölcük Şube Başkanı Gülçin Taşkın ilçemizde bulunan hamile köpekler için çok güzel projeleri olduğunu fakat belediyenin bu konuda destek olmadığını dile getirdi. Taşkın yaptığı açıklamada, “Hayvan Hakları Aktivistleri olarak Gölcük’te bulunan bakıma muhtaç sokak köpeklerine elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Çok kısıtlı olan imkanlarımız ile sokakta yaşayan hayvanlarımıza mama temin ediyoruz. Hasta olanlara gerekli ilaçları temin ederek tedavi etmeye çalışıyoruz. Fakat ilçemizde hamile köpeklerimiz var ve biz bu köpeklerin sokaklarda doğurmalarını istemiyoruz. Bu konuda çok güzel projelerimiz var. Bu projeleri uzun zamandır belediyemiz ile paylaştığımız halde olumlu bir cevap alamadık. Kandıra’da bulunan barınak ne yazık ki hamile köpekleri almak istemiyor. Bizde bu nedenle bu hamile köpekleri rahatlıkla yavrulayabilecekleri ve yavruları ile güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri geçici bir barınak yapılmasını istiyoruz. Belediyenin bize tahsis etmesini istediğimiz sadece bir dönüm kadar arazi. Bizim elimizde zaten kulübelerimiz mevcut. Biz sadece bu kulübeleri koyabileceğimiz bir yer istiyoruz. Bu sayede hamile köpeklerimiz güvenli bir şekilde yavrularını dünyaya getirebilir. Belli bir zaman sonra yavruları sahiplendirdikten sonra anneyi kısırlaştırdıktan sonra tekrar sokağa salmak istiyoruz. Bu konuda belediyemizden en kısa sürede bir destek bekliyoruz. Bu köpeklerin sokaklarda doğum yapmalarını istemiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.