DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Çanakçı, “Topraklarımız yağmura doymalı””

Çanakçı, “Topraklarımız yağmura doymalı””

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ülkemizde bu sene etkili olan mevsim değişikliği çiftçileri nasıl etkiler, bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.

“Ümidimiz Nisan yağmurları”

Ülkemizde bu sene etkili olan mevsim değişikliği çiftçileri ne şekilde nasıl etkiler, bu konu hakkında açıklama yapan Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, “Kar yağışının az yağması mutlaka çiftçilerimizi etkileyecektir. Mart – Nisan aylarında yağmur fazla yağar ise bu açıklar bir şekilde kapanır. Topraklarımız umarım Mart – Nisan aylarında yağmura doyar. Türkiye genelinde barajların yeteri kadar bir doluluk oranı yok. Bu çiftçilerimiz tarafından endişeyle izlenmektedir. Şu ana kadar yağmayan yağmur, Mart ayında yeteri kadar düzeyde yağış sağlanır diye düşünüyorum. Endişeler de böylece ortadan kalkmış olur. Bugün itibariyle Batı’dan gelen soğuğun tüm ülkeyi de etkileyeceğinin de göstergesidir. İnşallah kar yağışı ara ara sürekli olur, bu da verimin artmasını sağlayacaktır. Nisan yağmurları mevsim normallerinde giderse bir sıkıntı olmaz diye ümit ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.