DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP Gençlik Kolları Ankara’ya çıkarma yaptı

CHP Gençlik Kolları Ankara’ya çıkarma yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Gençlik Örgütü Ankara’ya çıkarma yaptı. Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız önderliğinde kalabalık bir şekilde Ankara’ya giden CHP’li gençler Ankara’da yoğun bir program gerçekleştirdiler.

CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tarafından mecliste karşılanan CHP’li gençler Akar’la birlikte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kocaeli Milletvekilleri Tahsin Tarhan ve Av. Fatma Kaplan Hürriyet’te meclis çıkışı gençlerle kısa bir süre sohbet ederek yolcu ettiler.

YOĞUN PROGRAM

Önceki gece Perşembe Pazarı alanında toplanarak Ankara’ya giden CHP Gençlik Kolları İl Örgütü sabah erken saatlerde Karşıyaka Mezarlığında devrim şehitleri Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını bir kez daha andı, demokrasi destanı yazan 15 Temmuz şehitliğini ziyaret etti. Ardından Anıtkabir’e geçerek Ata’nın huzuruna çıktılar. CHP’li gençlerin bir sonraki durağı TBMM oldu. Burada CHP Grup toplantısına katılan CHP Gençlik Kolları İl Örgütü, kısa bir süre Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın da eşlik ettiği gençler Kılıçdaroğlu’nun ardından Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ile de görüşme imkanı buldu. CHP’li gençler son olarak Ankara Gençlik Kolları İl Örgütü’nün Şeker Fabrikalarının satılmasıyla alakalı basın açıklamasına katılarak destek verdiler.

SALONDA KOCAELİ FARKI

Ankara’ya yoğun bir katılımla giden CHP Gençlik Kolları İl Örgütü CHP Grup toplantısına katılarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinledi. Birçok ilden gençlik kolları örgütlerinin katıldığı toplantıda Kocaeli Gençlik Kolları İl Örgütü farkını ortaya koydu. Diğer illere göre yoğun katılımla grup toplantısına katılan attıkları sloganlarla salon hakimiyetini ellerine alan ortamı coşturan CHP Kocaeli Gençlik Örgütü, katılımcılar tarafından da tebrik edilerek sık sık alkışlandı.

CUMHURİYETİN SAHİBİ VE BEKÇİSİ SİZLERSİNİZ

CHP Kocaeli Gençlik Kolları’nı meclisteki odasında ağırlayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Gençlik Örgütü’nü tebrik etti. 2019’a hazırlık yapın diyen Kılıçdaroğlu, 2019’da o diktatörü saraydan aşağı indireceğiz. Her gencin kendi ülkesine, demokrasiye sahip çıkması lazım. Sizlerin böyle bir göreviniz var. Bulunduğunuz çevrenin dışına çıkabilirsiniz. Yeni genç arkadaşlarla Türkiye’nin sorunlarını tartışabilirsiniz. Kimse endişe etmesin Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Bu konuda siz gençlere de çok iş düşüyor. Cumhuriyetin sahibi ve bekçisi sizlersiniz” dedi. Görüşmenin sonunda Kılıçdaroğlu gençlerle toplu fotoğraf çektirdi.

BÜTÜN HALKIN UMUDU GENÇLİKTE

Gençlerle yakından ilgilenen CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar gençlerin sıkıntılarını dinledi. CHP’li gençlere Atatürk’ü örnek gösteren Akar, “Atatürkçülüğün iki temel dayanağı vardır. Birincisi, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözü, diğeri de ‘ekonomik bağımsızlık’ vurgusudur. Bu iki temel taşı iyi bileceksiniz. Tarihini iyi bilen bir gençlik örgütümüz olmalı. Geçmişini bilmeyen geleceğini sağlıklı inşa edemez. Bunlar AKP  geçmişi bilmediği için geleceği inşa edemiyor” dedi. Akar gençlerin eğitime önem vermesi gerektiğinin altını çizerek,  nitelikli eğitimle, bilimle ancak geleceğin Türkiye’sinin inşa edebileceğini söyledi. Size emanet edilen bir Türkiye Cumhuriyeti var. Bütün halkın umudu bu gençlikte. Gençlerin bir özelliği var. Gençler kişisel çıkarlar peşinde değil, ülkesinin çıkarları peşinde koşarlar. Bu açıdan bayrağınızı, ülkenizi savunuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

DAYATMALARIN YAPILDIĞI HAYATA HAYIR DİYECEĞİZ

Gençlerin sorularını yanıtlayan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Geleceğe umutla bakabilmek istiyorsak mücadeleden vazgeçmememiz gerekir. Düşüncenin sınırlandığı bir ülkede yaratıcı düşünce olmaz ve dünyayla rekabet edemezsiniz. Türkiye’de gençlerin kendi gelecekleri ile ilgili karar vermeleri noktalarında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ne yapmamız, nasıl yaşayacağımıza yönetenlerin karar verdiği bir Türkiye yaratıyorlar. Hep birlikte, insanların özgürlüklerinin sınırlandığı, her türlü dayatmanın yapıldığı bir hayata hayır diyeceğiz. Siyaseti özgürleştirmek istiyoruz “ dedi.

KENDİNİZE GÜVENİN

Gençlerle yakından ilgilenen uzun süre sohbet edip sorularını yanıtlayan Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, ben de sizlerden biriyim her türlü sıkıntınızda beni arayabilirsiniz. Her zaman destekçinizim” dedi. Gidişattan memnun değilsek nasıl düşündüğümüzün önemi yok diyen Adıgüzel, “Bu gidişata dur demek için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Herkes işini iyi yaparsa Türkiye iyiye gider. Önemli olan doğru işleri yapmaktır. Tarihimizi iyi inceleyin, dünyayı iyi izleyin. Ve her zaman kendinize güvenin. Eğitilmiş, donatılmış gençler her şeyden önemlidir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.