DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

D-130 Karayolu üstünde yayalar canlarını hiçe sayıyor

D-130 Karayolu üstünde yayalar canlarını hiçe sayıyor

İlçemizde yaşanan trafik problemine çözüm olmak adına D-130 Karayolu ve ilçe merkezinde bulunan cadde ve sokaklarda yapılan yeni düzenleme ile trafik problemi büyük ölçüde çözüme ulaştı. D- 130 Karayolu üzerinde bulunan yaya geçitleri yerine başka yerlerden karşıya geçmeye çalışan yayalar canlarını hiçe saymaya devam ediyor.

20 metre geride ki yaya geçidini kullanmıyolar

Yapılan yeni yol düzenlemesi ile birlikte D-130 Karayolu üzerinde yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmeleri için yaya geçitleri de yenilendi ve bazılarının yerleri değiştirildi. Fakat bazı yayalar bu yaya geçitlerini kullanmak yerine hem kendileri hem de sürücüler oldukça tehlikeye yasak yerlerden geçmeye devam ediyorlar. Çevredeki esnaflar ve sürücüler bu durumun çok sık yaşandığını ve yayaların sıklıkla kullandıkları ve bu nedenle yolda bir çok kazanın meydana geldiğini belirttiler. Vatandaşlar, “ 20 -30 metre yürüyerek güvenli olan yaya geçidinden geçmek varken hayatlarını tehlikeye atarak karşıya geçmeye çalışan yayaları ne kadar uyarsak ta bir faydası olmuyor. Bu yolda yayalar yüzünden defalarca kazalar oldu ama yinede yayalar bu yoldan geçmeye devam ediyorlar. Bu konuda daha büyük bir önlem alınmasını istiyoruz” dediler.

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.