DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DOĞA VE AĞAÇ SEVGİSİ AŞILANDI

DOĞA VE AĞAÇ SEVGİSİ AŞILANDI
15.02.2018
781
A+
A-

Downlu bireyler meşe palamudu tüplemesi yaptılar

DOĞA VE AĞAÇ SEVGİSİ AŞILANDI

TEMA  Vakfı Gölcük Temsilciliği, +1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği ile birlikte Down Sendromlu bireylere çevre bilincini aşılamak için  önemli bir etkinlik düzenlediler. Gölcük Down Cafe’de düzenlenen etkinlikte Down Sendromlu bireyler meşe palamudu tüplemesi yapıldı.

+1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Derneği, Down Sendromlu bireylere çevre bilincini aşılamak adına TEMA  Vakfı Gölcük Temsilciği ile birlikte önemli bir etkinlik düzenlediler. Gölcük Down Cafe’de gerçekleşen etkinlikte,  TEMA Vakfı Gölcük Temsilciliği yetkilileri Down Sendromlu bireylere meşe palamudu tüplemesini öğrettiler.

Saksılara ekilen meşe palamutları yeterli boya gelince toprağa ekilecek

Gölcük Down Cafe’de gerçekleşen etkinliğe + 1 Farkla Gölcük Down Sendromlular  Dernek Başkanı Belgin Abanoz, TEMA Vakfı Gölcük Temsilciliği Temsilcisi Melahat Aşıkoğlu ve yardımcıları Şevkiye Uğur ve İlkay Küçük, Topçular Mahalle Muhtarı Rabia Şentürk ve Down Sendromlu bireyler ve aileleri katıldı. Düzenlenen etkinlikte TEMA Temsilcileri Down Sendromlu bireylere meşe palamudu tüplemesini nasıl yapacakları anlatıldı. Down Sendromlu bireyler üzerlerinde isimleri yazılı olan saksılara önce toprak ile doldurduktan sonra gösterildiği şekilde meşe palamutlarını toprağa yerleştirdiler ve üzerlerini yeniden toprak ile kapattılar. Cansuyu’nun da verilmesinin ardından TEMA Vakfı  temsilcileri hangi sıklıkla sulanması gerektiği konusunda hem Down Sendromlu bireylere hem de ailelerine bilgi verdiler.  Saksılara ekilen meşe palamutları yeterli boya gelince toprağa ekilecek.

Abanoz,Çocuklarımızın her birinin kendilerine ait ağaçları olacak”

Yapılan etkinlik hakkında kısa bir bilgi veren dernek başkanı Belgin Abanoz, “ Çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak adına TEMA Vakfı ile ortak bir etkinlik düzenlemek istedik. Çocuklarımızın her birinin kendilerine ait ağaçları olacak. bugün meşe palamutları ektiler belli bir boya geldikten sonra inşallah düzenleyeceğimiz başka bir etkinlik ile de büyüyen fidanlarımız toprak ile buluşturacağız. Çocuklarımız bugün çok keyif aldılar ve çok mutlu oldular. Zaten yaptığımız bütün bu çalışmalar onların mutlu olabilmeleri için yapılıyor. Ben bu konuda bizi yalnız bırakmayan ve destek veren TEMA Vakfı Gölcük Temsilciliğine teşekkür ediyorum” dedi.

 ‘ÇOCUKLAR, KENDİ İSİMLERİYLE BİRER AĞACA SAHİP OLACAK’

TEMA Vakfı Gölcük Temsilciliği Temsilcisi Melahat Aşıkoğlu, yapmış oldukları etkinlik hakkında bilgi verdi. Yaptığı açıklamada Aşıkoğlu, “ TEMA Vakfı olarak bütün kitlelere ulaşmaya çalışıyoruz. +1 Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği’nden de böyle bir teklif gelince, onlar adına da bir farkındalık yaratmak ve doğayı, çevreyi tanıtmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Amacımız Down Sendromlu bireyleri diğer insanlardan ayırmamak ve onları da içimize almak. Bugün meşe palamutlarımızı saksılara ektik ve nasıl bakmaları konusunda kendilerini bilgilendirdik. 6 ay- 1 sene gibi bir zaman sonra meşe palamutları filizlenecek ve toprağa ekilecek büyüklüğe geldikleri zaman saksılardan çıkartarak toprağa ekeceğiz. Böylelikle her çocuğumuzun kendine ait bir ağacı olacak. Böyle güzel bir etkinlik düşünerek hayata geçirdikleri için Dernek Başkanı Sayın Belgin Abanoz’a öğrencilerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.