DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“EĞİTİM BİZİM EN ÖNEM VERDİĞİMİZ ALANLARIN BAŞINDA GELİYOR”

“EĞİTİM BİZİM EN ÖNEM VERDİĞİMİZ ALANLARIN BAŞINDA GELİYOR”

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Türkan Dereli İlkokulu ve Muammer Dereli Fen Lisesini ziyaret etti.

Ziyarette; Vali Aksoy’a, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen eşlik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Türkan Dereli İlkokulu Müdürü Alper Yazıcı, Muammer Dereli Fen Lisesi Müdürü Hamza Kararoğlu, Türkan Dereli Anaokulu Müdürü Hatice Kılıçkap, Okul Aile Birliği Başkanı Emine Kocaal ve öğretmenler tarafından çiçeklerle kapıda karşılanan Vali Hüseyin Aksoy, Türkan Dereli İlkokulu öğretmenler odasına geçti.

Öğretmenlerle bir süre görüşme gerçekleştiren Vali Aksoy’a, Türkan Dereli İlkokulu Müdürü Alper Yazıcı çalışmaları hakkında bilgi sunumunda bulundu.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ziyarette yaptığı konuşmalarında; “2017-2018 Eğitim- Öğretim yılı ikinci yarıyılının ilk gününde bir okulumuzu ziyaret etmeyi düşündük. Milli Eğitim Müdürümüzün önerisiyle okulunuza geldik. Gerek öğrencilerimiz, gerek öğretmenlerimiz, gerekse velilerimize 2. dönem Eğitim -Öğretim döneminin hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum. Eğitim bizim en önem verdiğimiz alanların başında geliyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Okul idaresi ve öğretmenlerimize görev düştüğü kadar velilerimize de önemli görevler düşüyor. Bu okulumuzda da okul aile birliğimizle birlikte okul yönetiminin ortak anlayış içerisinde görev sürdürdüğünü görüyoruz. Okullarımızın güvenliğini de önemsiyoruz. Her okulumuza bir güvenlik görevlisini irtibat olarak belirledik ve okul yönetimiyle koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.

“ÇOCUKLARIN OLMASI GEREKEN YERLER OKULLARDIR”

Okullarımızın güvenli bir şekilde Eğitim- Öğretime devam etmesi, okul servislerimizin öğrencileri güvenli, bir şekilde taşıyabilmeleri hepimizin ortak arzusudur. Özellikle gençlerimizin olumsuz alışkanlıklardan uzak kalabilmesi adına Valilik olarak bu yıl aldığımız bazı kararlar var. Bunlardan bir tanesi okul çevresinde öğrenci ve veli değilse belli grupların beklemelerini yasakladık. Bu kişilere her hangi bir suç işlemeleri halinde gerekli cezanın uygulanması ama herhangi bir suç işlemeseler dahi Kabahatler Kanununa göre işlem yapılmasını sağlayacağız. Okul saatinde öğrencilerin derslere devamını sağlamak ve kontrol amacıyla internet cafelerde çocukların bulunmamasını bir karar altına aldık. Eğer öğrenciler ders saatinde internet cafede ise o kafeye para cezası uygulayacağız. Çünkü çocukların olması gereken yerler okullardır. Çocuklarımızın uyuşturucu ve benzeri madde alışkanlıklarına alışmamaları adına da aldığımız bazı tedbirler var. Okulların çevresindeki bazı marketler ve büfeler zaman zaman tek sigara satışı yapabiliyorlar. 18 yaşın altında TEKEL ürünlerin satışı yasak, ama biz tek sigara satışını dahi bir düzenlemeyle yasakladık. Bu tür bir tespit olduğunda da onlara da gereken cezai işlem yapılacaktır. Amacımız çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmeleridir.” diyen Vali Aksoy  yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu ve Türkan Dereli İlkokulu 3-C sınıfına öğrencileri ile bir araya gelerek, onlarla tek tek ilgilendi.

Türkan Dereli İlkokulu ziyaretinin ardından Muammer Dereli Fen Lisesini ziyaret eden Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Muammer Dereli Fen Lisesi müdürü Hamza Kararoğlu, okul yönetimi, öğretmenler ve okul aile birliği başkanı Birgül Ucum tarafından çiçeklerle kapıda karşılanarak, öğretmenler odasına geçti ve öğretmenlerle bir süre görüşme gerçekleştirdi.

Yeni Eğitim- Öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan, okul yönetimi ve öğretmenlere çalışmalarında başarılar dileyen Vali Hüseyin Aksoy, günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.