DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

‘’Eğitim fırsatlarını değerlendirin ve kendinizi iyi yetiştirin’’

‘’Eğitim fırsatlarını değerlendirin ve kendinizi iyi yetiştirin’’
18.02.2018
744
A+
A-

‘’Eğitim fırsatlarını değerlendirin ve kendinizi iyi yetiştirin’’

Gölcük Akademi Lise’yi ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu’ndan öğrencilere anlamlı nasihat:

Aynı zamanda bir eğitimci olan ve fırsat bulduğu her anda öğrencilerle biraraya gelmeye çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Akademi Lise’yi ziyaret ederek burada eğitim alan gençlerle buluştu. Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Size sunulan eğitim fırsatlarının en iyi şekilde değerlendirin ve kendinizi iyi yetiştirin. Bizler sizler için bu Akademi Liseleri yapıyoruz. Sizlerin iyi yetişmesi, bizlerin geleceğe güvenle bakması anlamına geliyor” dedi.

BAŞKAN ELLİBEŞ EŞLİK ETTİ

Başkan Karaosmanoğlu’nun Gölcük Akademi Lise ziyaretine Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Büyükşehir Yöneticileri Akademi Lise yöneticileri katıldı.

HAYATINIZIN HER DÖNEMİNDE SPOR YAPIN

Başkan Karaosmanoğlu, Gölcük Akademi Lise’de ilk olarak öğrencilerin spor yaptığı fitness salonunu ziyaret etti. Buradaki öğrencilerle sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, sporun insan hayatındaki önemine değinerek, gençlere hayatlarının her döneminde spor yapmalarını tavsiye etti.

TARİH İBRET DERSİDİR

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, ardından Gölcük Akademi Lise’deki “Değerler Eğitimi” kapsamında yürütülen Tarih Okumaları Dersine katıldı. Herkesin tarih bilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Tarih bir ibret dersidir. Bizler güçlü olmalıyız. Tarih bize güçlü olmayı öğretti. Eğer tarihte yapılanlardan ders çıkarır ve kendimizi iyi yetiştirirsek, bize vatan olan Anadolu’dan kimse bizi kopartamaz” diye konuştu.

DİVANE’DE UNUTULMAZ SOHBET 

Başkan Karaosmanoğlu’nun Gölcük Akademi Lise’deki duraklarından biri de en üst katta yer alan Divane oldu. Burada gerçekleştirilen “Nurettin Topçu” dersine katılan Başkan Karaosmanoğlu öğrencilerle unutulmaz bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilerin Nurettin Topçu’nun “Ahlak” adlı  eserinden pasajlar okuduklarını öğrenen Başkan Karaosmanoğlu, “Nurettin Topçu, gönül dünyamızın son derece önemli bir kalemiydi. O görevini yaptı. Allah razı olsun. Şimdi bize yeni Nurettin Topçu’lar lazım” dedi.

EĞİTİM FIRSATLARINI İYİ DEĞERLENDİRİN

Başkan Karaosmanoğlu sohbette eğitimin önemine vurgu yaptı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Size sunulan eğitim fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirin ve kendinizi iyi yetiştirin. Bizler sizler için bu Akademi Liseleri yapıyoruz. Sizlerin iyi yetişmesi, bizlerin geleceğe güvenle bakması anlamına geliyor” dedi.

BELLEĞİNİZİ AKİF İLE DESTEKLEYİN

Başkan Karaosmanoğlu, ziyareti çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy okumalarının yapıldığı sınıfa da girdi. İstiklal Marşı’nın bir iman abidesi olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Çünkü Akif, bu şiiri yaşayarak yazmıştır. Bizlerin de özellikle İstiklal Marşı’nı ve onun büyük şairi Akif’i çok iyi bilip anlamamız gerekiyor. Belleğinizi Akif’le destekleyin” dedi.

SATIN ALDIĞIM İLK KİTAP SAFAHAT

Başkan Karaosmanoğlu gençlerle sohbeti sırasında, kendisinin harçlıklarından arttırdığı parayla aldığı ilk kitabın Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” isimli eseri olduğunu söyledi. Safahat’ı okumaya devam ettiğini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bazı bölümlerini ezbere bildiğim bu kitap, halen okuduğum bir eserdir. Sizler de Safahat’ı okuyun ve hayatınızda bu esere yer verin” dedi.

AKİF VE NECİP FAZIL’DAN ŞİİRLER OKUDU

Sohbette Başkan Karaosmanoğlu gençlere Akif ve Necip Fazıl’dan şiirler okudu. Necip Fazıl’ın “İşte iz geliniz, toprak post, Allah dost” mısralarını okuyan Başkan Karaosmanoğlu, Akif’den de “Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerin, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim. Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım” şiirini okudu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.