DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

EMUZDER Gölcük Şubesi’ne İlhan Akbulut’tan ziyaret

EMUZDER Gölcük Şubesi’ne İlhan Akbulut’tan ziyaret
25.02.2018
964
A+
A-

EMUZDER Gölcük Şubesi’ne İlhan Akbulut’tan ziyaret

Emekli Uzman Çavuşlar Derneği Gölcük Şubesine, Yarhisar Müze Gemisi Müdür Emekli Astsubay İlhan Akbulut dernek binasında ziyarette bulunarak ” hayırlı olsun” dedi.

Birbirleriyle görüş alışverişinde bulundular

EMUZDER Gölcük Şube Başkanı Selim Kargı ve Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Uzman Çavuş Muhammet Kırkıncı’yla görüşen İlhan Akbulut yeni kurulan dernek ve hedefleri üzerine görüş alışverişinde bulundu. En çok şehit veren meslek grubundan olduklarını belirten Başkan Kargı, “Derneğimizi kurmamızdaki amaç; Sadece sıkça şehit haberlerinde duyduğumuz, Uzman Erbaş’lık statüsünde Uzman Çavuş rütbesi ile görev yapan emeklilerinin sorunlarını kamuoyuna duyurmak, çözümler geliştirmek, ilgili her merciyle paylaşmak ve sunmaktır. Bizde bu bağlamda artık zamanı geldiği düşüncesi ile Genel Merkezi Ankara’da 2005 yılında kurulan derneğimizin, Genel Kurul Üyelerimizin de yoğun ikamet ettiği Kocaeli Gölcük ilçesinde ilk şubenin açılması için gerekli girişimler 2017 yılı genel kurul toplantımızda karara bağlayıp Kocaeli Gölcük Şubemizin açılışı ile ilgili başvuru ve onaylar Kasım 2017 tarihi itibarıyla gerçekleştirmiş olduk.”

“Allah eşimden razı olsun”

Meslek hayatımın 16 yılını donanmamızın en aktif gemileri olan muhrip ve fırkateyn sınıfı gemilerde Görevin en yoğun olduğu SHM (Savaş Harekat Merkezi)’de görev yaptım. Birçok Bölgesel ve uluslararası Tatbikat, Taktik Eğitim, Karakol ve izleme görevleri, arama kurtarma faaliyetleri, kaçakçılık ve en son görevim Aden körfezinde ticari gemileri kaçırma faaliyetinde bulunan korsanlarla mücadelemiz oldu. Yine 1994 yılında 4 ay, 2002 yılında 6 ay süre ile iki sefer Amerika’da Virginia eyaleti Norfolk askeri üssünde TCG Karadeniz ve TCG Gökova Fırkateyninin alımı ve Türkiye’ye getirilmesi görevlerinde bulundum. Karadeniz ve Akdeniz’deki bütün ülkelerin liman şehirlerine görev icabı gemimizle ziyaretlerde bulunduk. Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Basra Körfezinde birçok ülkenin liman şehirlerine görev icabı gemimizle ziyaretlerde bulunduk. Atlas okyanusu ve Büyük Okyanusta görev icabı seyirler yaptık. En son Harp Filosu Komutanlığı Harekat Şube Poyraz Haber Merkezinde 8 yıl hizmetten sonra Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 24 yıl hizmet verdikten sonra Ocak 2017 tarihi itibarıyla emekli oldum. Eşimden Allah razı olsun çünkü o ailemize sahip çıkmasaydı şu anda aile kavramı olmazdı. En büyük sıkıntıyı o yaşamıştır. En zor zamanlarda yanında olamadım ama o her zaman bana moral ve destek vermiştir.”

Tahmin ediyorum ki Gölcük ilçemizde her on aileden birinde bu işi yapan, çalışan, emekli ve mağdurlar var

Başkan Kargı açıklamalarına, “Aldığım eğitim, yaşadığım hiyerarşik düzen ve disiplin içinde tek hedefim üstümdeki görev ve sorumluluklarımı en iyi şekilde yerine getirme bilinciyle hareket etmek oldu. TSK bünyesinde uzman erbaşlık maalesef bir meslek olarak görülmedi. Çalışma saatlerimiz belli değil aylarca günlerce görevde oluyorsunuz. Bunlar fazla önemli değil bizi en çok üzen Aynı görevi yaptığın üst rütbeli personelle iş esnasında çok değerli personel oluyorsun maalesef sosyal ve özlük haklarında en önemsiz insan oluyorsun. İşimizin hassasiyetinden dolayı her şeyi konuşmuyorum. Ama şunu bilin konuşulacak çok şey var. Sizlerin bizleri ziyaret edip sorunlarımızı sorması bizlere güç ve moral vermektedir. Bizi en çok ziyaret eden bu işin mağduriyetini yaşayan kişiler oldu. Tahmin ediyorum ki Gölcük ilçemizde her on aileden birinde bu işi yapan, çalışan, emekli ve mağdurlar var. Bir araştırın kendi çevrenizde kaç kişi olduğunu Bu konuyla ilgili bir çalışma yapıyorum. İnşallah ilerleyen bir zamanda sizinle paylaşacağım. Tabi ki bu çalışmalarımızın çözümü konusunda sizlerin desteğine ihtiyacım olacak. Zaman zaman televizyon programlarında mecliste uzman çavuşların özlük hakları ile ilgili çalışma yapıldığına ilişkin beyanları memnuniyetle karşılıyoruz ama sorunların çözümüne ilişkin hazırlıklarda gerek hükümetin, gerekse komutanlarımızın temsil ettiğimiz kitle adına bizleri de dinlemesini bekliyoruz. 3269 sayılı kanunun mağduru tüm kardeşlerimizin görüşleri bizim için önemlidir. Biz çözüm için varız. Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik şartları da dikkate alarak sorunların çözümünde yapıcı olmaya hazırız. Biz yaptığımız göreve bir bedel biçilmesini beklemiyoruz hak ettiklerimizi almak için çaba harcıyoruz. Ayrıca yaşanan sıkıntılarla ilgili bölgedeki Komutanlarımızla görüşmelerimiz oldu ve olmaya devam edecek. Donanma Komutanımız, Donanma Kurmay Başkanımız, Üs Komutanımız ve İlçe Jandarma Komutanımıza ziyaretlerde bulunduk. Komutanlarımızın bizleri ağırlaması, taleplerimize olumlu bakması ve sorunların müşterek çözülmesi gerektiği yönündeki yaklaşımlarından dolayı bizleri memnun etmiştir. Bizi ziyaretinizden dolayı yönetimim adına teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda iadeyi ziyaret yapacağız.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.