DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Mobil Durağı genişletiliyor

Gölcük Mobil Durağı genişletiliyor

İlçemizde yaklaşık 3 haftadır devam eden Gölcük Kent Dolaşım planı kapsamında D-130 Karayolu üzerinde bulunan duraklar otobüslerin daha rahat giriş çıkış yapabilmeleri için genişletiliyor.

Gölcük’te uzun zamandır büyük sıkıntı yaşatan trafik problemine çözüm olması amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük Belediyesi’nin ortak çalışması ile yürütülen Gölcük Kent Dolaşım planı kapsamında D-130 Karayolu üzerinde bulunan duraklar genişletiliyor.

Yapılan çalışma ile durak bir metre içeri girerken 10 metre daha uzun olacak

D-130 Karayolu üzerinde bulunan durakların giriş çıkışlarında yaşanan sıkıntı nedeniyle zor durumda kalan minibüs şoförleri ile vatandaşları büyük ölçüde rahatlatacak olan durak genişletme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Donanma Duraklarında yapılan genişletme çalışmasının ardından ekipler son olarak Mobil durağının genişletme çalışmasını gerçekleştiriyorlar. Yapılan çalışma ile durak bir metre içeri girerken 10 metre daha uzun olacak.

Çalışma sırasında 2 ağaç kesişmek zorunda kalındı

Yapılan durak genişletme çalışması sırasında durağın yanında bulunan 2 ağaç kesilmek zorunda kalındı. Bakım Onarım Sorumlusu Kenan Kaya yapmış oldukları çalışma hakkında bilgi verdi. Kaya, “ Mobil Durağında yapılan çalışma ile durağın hemen yanında bulunan 2 ağacı kesmek mecburiyeti ile birlikte durağımızı 1 metre derinleştirerek 10 metre daha uzatma çalışmamız tüm hızıyla devam ediyor. Yapacağımız çalışma normalde bir günde bitebilirdi yalnız ağaç köklerinin çıkarmak biraz zaman alıyor. Kökler çıkarıldıktan sonra durağın genişletme çalışmasını tamamlayacağız. Tahminimize göre Cuma akşamı durakta yapmış olduğumuz çalışma bitmiş olur” dedi.

Kuzey cephesinden sonra Güney cephesinde ki duraklarda genişletilecek

Kaya sözlerinin devamında, “ Mobil durağında yapmış olduğumuz genişletme çalışmasından önce Donanma Durağının iki cephesinde de genişletme çalışması tamamlandı. Mobil Durağından sonra Eski garajlar ve İskele Yolu duraklarında genişletme çalışması yapılacak. D-130 Karayolu’nun Kuzey Cephesinde yapılan çalışmadan sonra yolun karşısına geçilerek Güney cephesinde ki duraklarda genişletme çalışmasını gerçekleştireceğiz” dedi.

Çalışmalar vatandaşları memnun ediyor

Çalışmalar sırasında vatandaşlardan önce olumsuz tepki aldıklarını fakat yol çalışmaları bittikten sonra kendileri teşekkür etkilerini ifade eden Kenan Kaya, “ çalışmalar sırasında vatandaşların %5’lik kısmı çalışmalar sırasında trafiği aksattığımız için bizi şikayet ediyorlardı. Fakat çalışmalar bittikten sonra D-130 Karayolu daha akıcı bir hale geldiği için şimdi bize teşekkür ediyorlar. Çok kısa bir işimiz kaldı D-130 Karayolu üzerinde bulunan mevcut durakları genişlettikten sonra işimiz bitiyor” dedi.

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.