DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Görme engelli vatandaşlara saygısızlık devam ediyor

Görme engelli vatandaşlara saygısızlık devam ediyor

İlçemizde birçok cadde ve sokakta bulunan ve görme engelli vatandaşların yönlerini bulmaları ve daha rahat yürümeleri için yerleştirilen kılavuz yolların üzerine park edilen arabalar ile engelli vatandaşlarımıza büyük saygısızlık yapılıyor. Kaldırımları otopark gibi kullanan sürücülere vatandaşlar yoğun tepki gösteriyor.

Kalıcı bir çözüm bulunmalı

Görme engelli vatandaşların cadde ve sokaklarda bulunan kaldırımlarda daha rahat yürümeleri için ayak tabanlarıyla hissedebileceği ve yolun düz devam ettiğini, yönlere ayrıldığını ya da bittiğini belirten kılavuz yollar ile görme engelli vatandaşlar yollarda artık daha güvenli bir şekilde yürüyebiliyor. Zaten park edilmesi yasak olan üstünde  kılavuz yolların bulunduğu  kaldırımlara park edilen arabalar görme engelli vatandaşların bu haklarını ellerinden almış oluyorlar.  Çevredeki vatandaşlar, ” Görme engelli vatandaşlarımız için çok güzel bir uygulama yapıldı ama bazı duyarsız sürücülerin kaldırımlara arabalarını park etmeleri hiç hoş olmuyor. Bu durum resmen görme engelli vatandaşların haklarını ellerinden almak oluyor. Biz araç sahiplerinin bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kılavuz yolların bulunduğu kaldırımlara arabalarını park etmemelerini rica ediyoruz. Bu konuda yetkililerin kalıcı bir çözüm bulmalarını bekliyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.