DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İTTİFAK TAMAM, SIRA ERKEN SEÇİMDE

19.02.2018
853
A+
A-

AK Parti’yle MHP arasında mutabakatın sağlanmasından sonra, 26 maddelik tasarı bugün Meclis Genel Kuruluna geliyor. Sadece Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin değil, Yerel Seçimleri de kapsayan ittifak sonrasında gözler erken seçimin ne zaman olacağına çevrildi. Kulislerde yoğunluklu olarak 15 Temmuz Pazar 2018 tarihi, yani beş ay sonrası konuşulurken bir başka tarih te; 2018’in 4 Kasım’ını gösteriyor. AK Parti’nin Andy-Ar vasıtasıyla yaptırdığı kamuoyu araştırmaları da Yerel Seçimlerle ilgili raporların hızlı bir şekilde Sayın Erdoğan’ın önüne gelmesi amacını taşıyor. Dolayısıyla Mart ayından itibaren Türkiye bir seçim havasına girecek. Bir tarafta AK Parti ve MHP ittifakı resmileşirken diğer tarafta da CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin aynı ittifakı oluşturup, oluşturmayacağı da merakla bekleniyor. Siyasi partilerin genel kurullarını toplaması erken bir seçimin ayak sesleri olarak yorumlanabilir. Demek ki, Türkiye uzun bir zaman sonra ittifaklı bir seçim atmosferi yaşayacak. AK Parti ve MHP’nin en büyük hedefi Cumhurbaşkanlığı Seçiminde %50+1’lik başarıyı sağlamak ve bir sonraki seçimde de aynı ittifakı birlikte sürdürmek. Şimdi şöyle bir bakacak olursak, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun İzmit’e gelmesinden sonra teşkilatın seçim startı vermesi. Ardından CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın Gölcük İlçe Örgütünü ziyareti sırasında “Belediye başkan adayımızı iki ay içerisinde açıklayacağız” sözleri. Ardından Trabzonlular Deneğinde buluştuğum MHP’nin eski Trabzon Milletvekili İbrahim Çakır’ın “Ben de Temmuz ayında bir erken seçim olacağını düşünüyorum” açıklaması. Bütün bunlar seçimlerin 2018 yılı içerisinde ama Temmuz ayında, ama Kasım ayında yapılacağını en önemli belirtileri olarak gözüküyor. Evet, sadece AK Parti’nin değil, muhalefet partilerinin de anlaştıkları kamuoyu araştırma şirketleri tarafından sürekli olarak nabız tuttuklarını da biliyoruz. Demek ki bu yıl seçim çok yüksek. Tüm göstergeler, tüm işaretler olacağını açıklarken, Mart ayından itibaren Türkiye’nin seçim atmosferine girmesini de bekliyoruz.

 

Bahşiş Hikayesi

Yaşlı adam, delikanlının cebine bir şeyler bırakırken:

– “Allah senden razı olsun evladım”, dedi. “Bu ihtiyarı yeniden doğmuş gibi sevindirdin. Şu ufak hediyemi alırsan, daha da sevindireceksin.”

Delikanlı, yapmış olduğu iyiliğin makbule geçeceğini daha işin başındayken biliyordu. Yol kenarında ağlayan dört-beş yaşlarındaki çocuğun kaybolduğunu anlamış ve onun nereden geldiğini soruşturduktan sonra, bir taksiye bindirip evine getirmişti.

Fakat delikanlı, aradığı evi bulduğunda büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Yol boyunca gözü önünde canlandırdığı yüzme havuzlu ve uydu antenli villanın yerine, karşısında derme çatma bir gecekondu duruyordu. Üstelik kapıyı da çocuğun dedesi açmış ve torununa hasretle sarıldıktan sonra, kendisine teşekkür edip cebine bir kaç kuruş bırakmıştı.

Delikanlı, sohbet sırasında çocuğun anne ve babasının kaza sonucunda vefat ettiğini öğrenmiş ve yaşlı adamın bir ara ağlamasından istifade ederek cebine konulanları kontrol etmeyi becermişti.

 

Üç beş tane bozuk para, koskoca ceket cebinin köşesini bile doldurmuyordu. Evin haline bakılırsa, yaşlı adam oldukça fakirdi. Ama hiç olmazsa taksi parasını karşılayacak kadar bir bahşiş veremez miydi?

Delikanlının yüklü bir hediyeyle “yolunu bulma” hayalleri yıkılmış ve içinde bir şeyler kıpırdanmaya başlamıştı. Anlaşılan tahammül edilemeyecek derecede cimri bir ihtiyar ile karşı karşıyaydı ve ona mutlaka bir ders vermesi gerekiyordu.

Yaşlı adamın yüzüne dik dik bakarken cebindeki bozuklukları avuçladı ve çocuğun ayakları dibine fırlatarak :

– Git de kendine oyuncak al ufaklık, dedi. Böylelikle cömertlik nedir öğrenmiş olursun. Yavrucak yere eğilerek paraları topladığında, delikanlının gözleri yerinden çıkacak gibi oldu. Çocuğun küçücük avuçlarında, dört-beş tane altın lira parıldıyordu….

 

Yumurta Kaç Para

Yaşlı bir adam yumurta satıyordu. Bir adam arabadan iner ona gelir ve sorar:

-Yumurta ne kadar?

Yaşlı adam cevap verir:

-1 TL

-Ben 10 yumurta alacağım ama 5 TL vereceğim yoksa almam der.

Yaşlı adamın paraya ihtiyacı vardı,10 yumurtayı 5 TL ye verdi.

Adam gurur duyarak arabasına bindi kız arkadaşı ile bir restoranta girdi yemek siparişi verdi biraz yediler ve garsondan hesabı istediler 120 TL dedi.

Restorant sahibi için oldukça normal ama zavallı yumurta satıcısı için acı verici. Mesele şu ki..

Neden ihtiyacı olmayanlara cömert olduk zavallı insanlara karşı acımasız olduk?

Bir yerde okumuştum:

Babam ihtiyacı olmasa bile fakir insanlardan basit ürünler satın alırdı merak ettim ve neden yaptığını sordum sonra babam cevap verdi:

Bu onurlu bir hayır işi..

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.