DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’nin seminerleri devam ediyor

Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’nin seminerleri devam ediyor

Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’nin seminerleri devam ediyor

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un himayesinde devam eden ve Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından yürütülen Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi‘nin Gölcük eğitimleri kapsamında Kaymakamlık Kurumuna bağlı resmi kurumlarda ki tüm bayan personele verilmesi gereken eğitimi ilk oturumu gerçekleşti.

Kaymakamlık kurumuna bağlı resmi kurumlarda görev yapan tüm bayan personele verilecek

Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında Kaymakamlık kurumuna bağlı resmi kurumlarda görev yapan tüm bayan personele verilmesi gereken eğitim seminerlerinin ilk oturumu Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Dr. Elif Özgüven tarafından gerçekleştirildi. Eğitim seminerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Vergi Dairesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tapu Müdürlüğü’nde görev yapan bayan personeller katıldı.

3 seminer daha gerçekleşecek

 4 oturumdan oluşacak olan eğitimlerin  ilk oturumu gerçekleşti. Diğer eğitim seminerleri 8 Şubat’ta Gölcük Kongre Sarayı, 19 Şubat’ta Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda ve 27 Şubat’ta Gölcük Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Yapılan eğitim seminerleri ile birlikte Kaymakamlık kurumuna bağlı resmi kurumlarda gürev yapan tüm bayan personele bu eğitim verilmiş olacak.

Dr. Elif Özgüven Lepra hastalığı hakkında eğitim verildi

Ayrıca eğitim seminerinde 25-31 Ocak Dünya Cüzzam ( Lepra) Haftası olması nedeniyle Dr. Elif Özgüven Lepra hastalığı hakkında eğitim verildi. Eğitimde Lepra hastalığı ve tedavi süreci hakkında bilgi veren Dr. Elif Özgüven kısaca hastalığın tanımını ve tedavi sürecini anlattı:“   Lepra, diğer adıyla Cüzzam ya da Hansen Hastalığı Mycobacterium leprae denilen mikroorganizmanın yol açtığı bir enfeksiyon hastalığıdır. Cildi ve çevresel sinir sistemini tutarak etki eder. Küresel bir sağlık sorunudur. Erken tanı ve tam bir tedavi ile ömür boyu sürecek ciddi rahatsızlıklardan kurtulunabilinir. Nadir gözüktüğü için kolaylıkla atlanılabilinir bu sebeple de ayrı bir önem arz etmektedir“.

2009 ‘da 16 farklı ülkede toplam 1000’den fazla yeni cüzzam vakası tespit edilmiştir

Özgüven sözlerinin devamında ,“ Lepra hastalığı En sık Hindistan, Brazilya, Endonezya, Bangladeş ve Nijerya’da gözlense de günümüzde seyahatler ve göçler vesilesi ile her yerde gözlenebilmektedir. 2009 ‘da 16 farklı ülkede toplam 1000’den fazla yeni cüzzam vakası tespit edilmiştir.  Bulaşma yöntemi tam olarak anlaşılamamıştır. Muhtemelen en sık solunum yolu ile bulaşmaktadır. Daha az sıklıkla bütünlüğü bozulmuş ciltten de bulaşabilmektedir. Hastalarla uzun süreli yakın temas kuranlar, AIDS hastaları, bağışıklık baskılayıcı ilaç kullananlar ve buna benzerlerin hastalığa yakalanma riskleri artmıştır.  Standart tedaviye yanıt vermeyen kronik cilt lezyonları (en sık etrafına göre soluk renkte bölgeler veya kırmızı yama tarzında lezyonlar ile kendini gösterir)  ve lezyon civarı ya da el ve ayaklarda görülen duyu kayıpları, hissizlik varlığında akla gelmelidir. Kesik, yanık vb acı verici hisleri algılamama  ve özellikle hastalığın sık gözlendiği ülkelere ziyaret yapılmış olması şüphemizi arttırmalıdır. Hastalık ilerledikçe kulak memesi ve yüzde şişmeler, parmaklarda pençeleşme, kirpik ve kaşlarda dökülmeler, burunda çökme, burun kanaması, çevresel sinirlerde irileşme ve benzeri belirtiler gözlenir.   Klinik belirti ve şikayetlere ek olarak cilt biyopsisininde yardımıyla ve/veya diğer olabilecek hastalıkların elenmesiyle tanı konur“ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.