DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Nesibe Aydın’ın velileri bilgilendirildi

Nesibe Aydın’ın velileri bilgilendirildi
25.02.2018
1.644
A+
A-

Nesibe Aydın’ın velileri bilgilendirildi

Nesibe Aydın Kocaeli Okulları, velilere yönelik ‘Doğru Okul Seçimi ve Bireyin Başarısında Ailenin Rolü’ konulu eğitim seminerini gerçekleştirdi.

Türkiye’nin başarılı eğitim kurumları arasında yer alan ve kentimizde eğitim hayatında fark yaratan Nesibe Aydın Kocaeli Okulları, Ramada Otel’de gerçekleştirdiği seminerle velileri bilgilendirdi. Seminer programında Nesibe Aydın Okulları Kocaeli Kurucusu Atilla Malkoç ile Nesibe Aydın Okulları Genel Koordinatörü Şemsettin Beşer de velileri yalnız bırakmadı. Seminerde konuşan Nesibe Aydın Okulları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erten Gökçe, kendi hayatından verdiği örneklerle ailenin ve okulun çocuklar üzerindeki etkisine değindi. Gökçe, kendi deneyimlerinden ve tecrübesinden yola çıkarak velilere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

ÖĞRENCİ OKULDAN ETKİLENİR

Seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Erten Gökçe, “Oyun da değişti, kural da değişti, oyuncular da değişti. Çocuk yaşadığı kültürün bir ürünüdür. Ailenin, okulun, çevrenin, toplumun bir ürünüdür. Hem sınıf öğretmenliği yaptım hem dershane öğretmenliği yaptım. Mutfağı da bilirim. Sadece akademisyen ve teorisyen değilim aynı zamanda sahaya iner iyi yemekte yaparım. Öğrenci bir okula geldiğinde okula bakar etkilenir toplum kültürünü öğrenir” dedi.

AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAYI ÖĞRETİN

“Üniversitede karne yok, anne babaya öğrencinin okula gelip gelmediğin haber vermek yok” diyen Prof. Dr. Gökçe, “Maraş’tan Ankara Üniversitesi’ne gelen bir öğrencim ailesi Maraş’ta kaldığı için yaşasın özgürlük diyor. Ayaklarınızın üstünde durmayı öğrenemediğinizde özgürlük başa beladır. Üniversitede okula gelmeyip üniversiteye gidiyorum diyen öğrenciler var. Üniversitede aileye bilgi vermezler. O yüzden ben bir eğitimci olarak şunu çok önemsiyorum; kendi ayakları üzerinde durmayı, mücadele etmeyi, doğru yanlışı ayırt etmeyi çocuklarımıza öğretmek zorundayız” şeklinde konuştu.

ÇOCUĞUNUZA ÖZGÜVEN SAHİBİ OLMAYI ÖĞRETİN

Esprili anlatımıyla keyifli bir sunuma imza atan Prof. Dr. Gökçe, “Çocuklar anne babaya, öğretmene, yaşadıkları aileye, çevreye, okula göre pozisyon alırlar. Bizim ülkemizde insanları kendi haline bırakırsanız, sorumluluk vermezseniz sizce başarı ne kadar geliyor. Üçte ikisi dışsal bir uyarı olmadan, yaklaşık yüzde 70’i dışarından bir kontrol olmadan kendiliğinden harekete geçmiyor. İyi eğitim almamış, iyi yetişmemiş çocukların gelecekte işi çok zor olacak. İyi bir üniversite bitirmemişse, nitelik, kalite yoksa gelecekte başarı yok demektir. Ne yapın edin çocuklarınıza özgüven sahibi olmayı öğretin. Özgüvenin altında da başarı yatar. Çocuk başarılıysa özgüveni olur. Robot yetiştirmiyoruz. Dinlenmeyi, eğlenmeyi, gezmeyi, yaşamayı, insanı, çevreyi bilen, gerektiğinde almayı bilen, mücadele eden bireyler istiyoruz” diye ifade etti.

TEKNOLOJİYİ KULLANMAYI ÖĞRETİN

Çocuklara teknolojiyi yasaklamaktan ziyade kullanmayı öğretmek gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Gökçe, “Cep telefonu, bilgisayar yasaklarından yana değilim. Bu çocuklar teknoloji çağının çocukları. Kızım çok oynuyorum diye telefonunu almamı istediğinde telefonunu yönetemeyen biri kendisini de yönetemez dedim.  Yasaklamak yerine eve geldiğinde telefon kapatılır, okula telefon götürülmez şeklinde belli kurallar koydum. Çocuğunuza yasaklıyor musunuz yoksa kullanmayı ve yönetmeyi mi öğretiyorsunuz. Çocuğunuz lisede telefonla ve bilgisayarla oynuyorsa her gün yarım saat oynamasına izin verebilirsiniz. Örneğin cumartesi günü sabah 100 soru çözersen akşam yatıncaya kadar telefonla oynayabilirsin diyebilirsiniz. Bugünün çocukları her şeyden çabuk sıkılıyorlar ama teknolojiden asla sıkılmıyorlar” dedi.

HEDEFİMİZ 5 BİN ÖĞRENCİ

Ardından konuşma yapan Nesibe Aydın Okulları Genel Koordinatörü Şemsettin Beşer, “Mersin ve Kocaeli okullarımız bu yıl bizimle çalışmaya başladı. Kocaeli Fen ve Anadolu Liseleri Yahya Kaptan Mahallesi’nde bu yıl için başlatmış olduk. Bu yıl itibariyle okulumuzda 700’e yakın personel ve 4 bine yakın öğrenci eğitim alıyor. Önümüzdeki yıl hedefimiz 5 bine yakın öğrenci bine yakın personelle eğitim ve öğretimine devam edecek. Kurumla ilgili en önemli fark, özel okul olmaması. Özel okul olarak geldiyseniz ilerleyen süreçte hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.  Çünkü bir yer ya okuldur ya değildir. Bunun devlet veya özel okul olmasının bir anlamı yok. Devlet Lisesi’nden mezunum ama birçok özel okulun sahip olmadığı imkanlara sahip bir okuldu. Özel programlı okul olmanın altında yatan en önemli faktör bu” şeklinde konuştu.

ÖZÜNDE AKADEMİK BAŞARI YATIYOR

“Nesibe Aydın özel programlı bir okul olmayı kafaya koyarsa bunu gerçekleştirinceye kadar mücadele eder. Biz Nesibe Hanımı öyle tanıdık” şeklinde ifade eden Beşer, “Nesibe Hanımı ilk tanıdığımda ben özel okul açmıyorum özel programlar istiyorum. Dershanesiz eğitim modelini Türkiye’ye anlatın demişti. Nesibe Aydın Okulları öğrencinin akademik çalışmaları sürdürürken kendini rahat edebileceği bir ortam. Nesibe Aydın’ın özünde akademik başarı yatıyor. Akademik başarınız yoksa çok iyi dil bilmeniz, başarılı olmanız çok önemli değil. İlk vurgumuz akademik başarılı bir okul. Ama bunu sosyal aktivitelerle, yabancı dille götüren bir okul. Nesibe Aydın disiplinli bir okuldur. Her mezun ettiğimiz öğrencinin bir hikayesi olmalı ve fark yaratmasını istiyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Veliler, merak ettikleri konularda bilgi sahibi olmanın mutluluğuyla seminerden ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.