DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sarıbay, “Türk ve Türkiye ifadeleri bazılarına ağır geliyor”

Sarıbay, “Türk ve Türkiye ifadeleri bazılarına ağır geliyor”

CHP’liler Kocaeli Barosunu ziyaret ederek yanınızdayız dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Örgütü, Kocaeli Barosu’nu ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliği’ndeki Türkiye ve Türk ifadelerinin kaldırılacağını açıklamasına tepki gösterdiklerini dile getirip Kocaeli Barosu’na destek verdi.

DESTEK VERDİLER

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve İl Yöneticileri, Kocaeli Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe ve yönetimini ziyaret ettiler. Cumhurbaşkanının Türkiye Barolar Birliği’ndeki Türkiye ifadesinin kaldırılacağını söylemesine tepki gösteren CHP’liler Türk ve Türkiye ifadesi bazılarına ağır geliyor biz CHP Kocaeli Örgütü olarak Kocaeli Barosu’nun her zaman yanındayız dediler.

İYİ NİYETLİ BİR HAREKET DEĞİL

Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini kuranlara Türk denir cümlesini hatırlatarak sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Türk ve Türkiye ifadeleri bazılarına ağır geliyor. Biz her zaman Barolar Birliğinin yanındayız “ dedi. Türkiye Barolar Birliğindeki Türkiye ifadesinin kaldırılmasının iyi niyetli olmadığını dile getiren Sarıbay, “Bu girişim ile mevcut iktidarın farklı düşüncelere olan tahammülsüzlüğüne bir kez daha şahit oluyoruz. Birlik ve beraberliğimize ülkemizin bütünlüğüne zarar verecek bu tartışmalar ülkemizi ciddi sıkıntılara sokacaktır” ifadelerini kullandı.

YAPILAN YANLIŞ BİR HAMLEDİR

Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliği milli irade gibi temsil edilen demokratik ortamda seçimler yapılıp gelinen yerlerdir diyerek sözlerine başlayan CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Tabiki herkesin bir siyasi düşüncesi vardır. Eğer siyasi görüşe göre ayrıştırma yapacak olursak ülke ciddi anlamda sıkıntıya girer. Mevcut iktidar ülkemizin kutuplaşmasına zemin sağlayan farklı düşünenleri yok etmeye yönelik bu tavır ve uygulamalardan acilen geri dönmelidir. Yapılan yanlış bir hamledir” dedi. CHP olarak her zaman yanınızdayız diyen Akar, “Ancak bizim tek başına doğru bulmamamız yetmez. Farklı görüşte olanlar olsa da 79 baro başkanının birlikte karşı durması gerekir. Mücadele doğru mücadele ama ses az çıkıyor. Bu konu sadece Türkiye Barolar Birliği Başkanına bırakılmamalı” diye konuştu.

BAROLAR HUKUK DEVLETİNİN TEMİNATIDIR

Türkiye kelimesinin kimsenin kimseye bahşettiği bir kelime olmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Kocaeli Barosu Başkanı Av. Sertif Gökçe, “ Türkiye ifadesi yargının üç sac ayağından biri olan ve yargılamada bağımsız savunma makamını temsil eden Türkiye’deki tüm avukatların kayıtlı olduğu 79 il barosunun yani tüm Türkiye’nin ortak paydasıdır. Hukukun üstünlüğü endeksinde dünyada son sıralarda yer aldığımız yargıya olan güvenin sorgulandığı şu dönemde savunmayı temsil eden avukatların bağlı olduğu Baroların ve çatı örgütümüz Türkiye Barolar Birliğini itibarsızlaştırmaya çalışmak hiç kimseye fayda sağlamayacaktır “ dedi. 24 Şubat Cumartesi günü Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda tüm avukatların aktılacağı bir toplantı olacağını söyleyen Gökçe, “Bu toplantıya tüm barolar ve avukatlar çağrıldı. Orada bir eylem planı çıkacaktır” diye konuştu. Baroların hukuk devletinin teminatı olduğunu belirten Gökçe, “Biz halkın, toplumun avukatlığını yapıyoruz. Baroların sesi gür çıkacaktır Barolar hiçbir zaman sessiz kalmaz “ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.