DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TALHA UĞURLUEL GÖLCÜK KİTAP VE İMZA GÜNLERİNE KATILDI

TALHA UĞURLUEL GÖLCÜK KİTAP VE İMZA GÜNLERİNE KATILDI
15.02.2018
771
A+
A-

TALHA UĞURLUEL GÖLCÜK KİTAP VE İMZA GÜNLERİNE KATILDI

Gölcük Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Gölcük Okuyor” sloganı ile hayata geçen Kitap ve İmza günleri programı kapsamında Yazar Talha Uğurluel imza dağıtımı ve söyleşi gerçekleştirdi.

Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte kitaplarını imzalayan Talha Uğurluel, gençlerin tarihi bilmesi gerektiğini söyledi.

2. ABDÜLHAMİD’İ ANLATTI

Kongre Sarayı Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşide Uğurluel, 2. Abdülhamid adlı kitabında yer alan notları dinleyicilerle paylaştı. Uğurluel, “Kitapta Abdülhamid’in siyasi yönünden çok şahsiyetine değindim. Bir insanın bıraktığı eserlerden iyi mi, yoksa kötü mü olduğunu anlarsınız? Yemen’nin başkenti Sana’da bütün polis lojmanlarını Abdülhamid yaptırdı. Yine istihbarat teşkilatı ve askeri müze binalarını Abdülhamid yaptırmış ve bu binalar hala kullanılmakta. Birçok yerde Abdülhamid eserleri bulunmakta ve kullanılmakta” dedi.
GÜVENİLİR İNSANLARA ÖNEM VERİRDİ

2. Abdulhamid’in insanları tanımak için yaptıkları ve insanlarla ilişkilerinde çarpıcı hususlar var: Şehzade Hamid küçüklüğünden itibaren içine kapanık, çok konuşmayan, uzleti seven biridir. Sultan Abdulhamid olana kadar çevresini ve günceli çok iyi okuyan bir yapısı var. Güvenilir insan listesi oluşturmaya küçük yaşlardan başlamış. Şehzade iken bir gün arabasıyla giderken yolunu zabitler keser ve yolun Padişahın emriyle kapalı olduğu söylenir yaverine. Yaveri ise arabada Şehzade olduğu ve yolu açmaları gerektiğinde diretir. Zabit “Padişahtan başkasını tanımam.” diyerek reddeder. Şehzade Hamit yaverini çağırır ve başka yoldan gidilmesini ve o zabitin de ismini almalarını emreder. O zabit daha sonra Sultan Abdulhamid’in sağ kollarından biri olacak Yedisekiz Hasan Paşa’dır.

TARİHİMİZİ YENİ ÖĞRENMEYE BAŞLADIK

Bilindiği üzere 2. Abdulhamid, büyük bir gürültüyle çökmek üzere olan bir imparatorluk devraldı. Herkes Osmanlının bugünden yarına çökeceğini bekliyordu ama bu çöküş, bir türlü gerçekleşmiyordu. 2. Abdulhamid’in bu çöküşü nasıl engellediğini düşmanlarımız yıllardır biliyor ama biz daha yeni öğrenmeye başladık” dedi.

UĞURLUEL’İ GÖLCÜK’TE AĞIRLAMAK BİZLERİ MUTLU ETTİ

Söyleşinin sonunda söz alan Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, belediye olarak kültürel etkinliklere önem verdiklerini ifade ederek “Tarihçi yazar Talha Uğurluel sunumuyla bizlere bir tarih yolculuğu yaşattı. Tarihi doğru kaynaklardan öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bu söyleşi vesilesiyle anlamış olduk. Tarihçi yazar Uğurluel’i Gölcük’te ağırlamak bizleri memnun etti. Bu güzel sunumu için kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.