DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“TRABZON TANITIM GÜNLERİ” AÇILIŞ PROGRAMI, SAYIN İÇİŞLERİ BAKANIMIZ VE SAYIN VALİMİZİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

“TRABZON TANITIM GÜNLERİ” AÇILIŞ PROGRAMI, SAYIN İÇİŞLERİ BAKANIMIZ VE SAYIN VALİMİZİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Kocaeli’de etkinlikleri kapsamında  Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Odası ve Kocaeli Trabzonlular Derneğinin destekleriyle düzenlenen “Trabzon Tanıtım Günleri” Açılış programı, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirilen programa; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve eşi Sayın Hamdiye Soylu, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Fatma Hürriyet Kaplan, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Eski Çevre Bakanı Osman Pepe, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kocaeli, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, Trabzon ve Sakarya’da ki ilçe belediye başkanları,  daire müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, Kocaeli’de bulunan Trabzonlular ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu, YÖK Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Kocaeli’de Trabzon Tanıtım Günlerinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu açılışımızı onurlandıran başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere bütün konuklarımıza hoş geldiniz diyorum.

Kocaeli; Türkiye’nin önemli şehirlerinden biridir. Nüfus itibariyle 10. sırada olmasına rağmen ekonomik değerler itibariyle baktığımızda ilk 3’de yer alan bir ildir. 2017 Maliye Bakanlığı vergi gelirleri açıklamasında Kocaeli İstanbul’dan sonra 69 milyar TL. vergi ödemesiyle Türkiye’de 2. sırada yer alıyor. İzmit Körfezimizde 35 limanımız var. Bu limanlarımızda elleşlenen yük itibariyle baktığımızda 73 milyon tonla Türkiye’de en fazla elleşlenen yükü barındıran bir kentiz. Kocaeli’yi bu noktaya taşıyan burada yaşayan ve çalışan insanlardır. Anadolu’nun bir çok bölgesinden burada yaşayan insanlarımız var. Özellikle Trabzon’dan da bölgemizde oldukça fazla yaşayan insanımız var. Kocaeli’de Erzurum, Sakarya ve Kars’dan sonra en fazla Trabzon nüfusuna kayıtlı olan insanımız yaşıyor. Toplam 61 bin 858 Trabzon nüfusuna kayıtlı insanımız  Kocaeli’de yaşıyor. Kocaeli’de yaşayanların dışında Trabzon nüfusuna kayıtlı olup Türkiye’de yaşayan Trabzonlulara baktığımızda İstanbul’dan sonra en fazla Trabzonlunun yaşadığı şehiriz.

Bu tanıtım günlerinin benim içinde farklı bir anlamı var. Bildiğiniz üzere bende Trabzonluyum. Köprübaşında doğdum ve ilkokul, ortaokulu orada okudum. Lise eğitimim için Trabzon’a gitmek zorunda kaldım. Ailem orda ve geleneklerimizi sürdürmeye gayret gösteriyorum. Bu etkinliğimizin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Çok yoğun programına rağmen hanımefendi ile birlikte ilimize gelerek heyecanımızı paylaşan İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın himayelerinde yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamı içerisinde Ağrı’dan bugüne kadar 20. Grup olarak, bu güne kadar ilimize bine yakın öğrenci geldi. Bugünde bu guruplardan olan 50 öğrencilerimiz aramızda. Bu örnek bir çalışma ve bu yönüyle Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum” diyen Sayın Valimizin ardından İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ise yaptığı konuşmalarında; “ Bu güzel gün ve etkinlik için hepinize teşekkür ediyorum. Trabzon Milletvekili olarak Trabzon’un yaşam şartlarını, zenginliğini daha da yukarı çekmek ve hemşehrilerimizin mutluluğunu artırmak anlamında bir görevimiz ve sorumluluğumuz söz konusu. Bu sorumluluk çerçevesinde daha önce Ankara ve İstanbul’da da Trabzon Tanıtım günlerine katıldık. Bu etkinliğin 3. sünü Kocaeli gibi ülkemizin en önemli şehirlerinden birinde gerçekleşiyor olması apayrı bir gurur vesilesidir. İlerlemenin en temel şartlarından birisi birlik içerisinde olmaktır.

“ŞEHİRLERİN RUHU, DİLİ, TARİHİ VARDIR”

Hemşerilerimizin ve hemşeri derneklerimizin ortaya koyduğu bu gayret gerçekten umut vericidir ve bizlere önemli motivasyon sağlamaktadır. Aslında 20-25 yıl önce büyük şehirlere göç esnasında hemşeri derneklerimizin yapısıyla bugünkü hemşeri dernekleri yapısına baktığımızda büyük mesafeler var. O zamanlar kurulan dernekler için caba bir cepheleşmeye sebep olabilir mi diye düşünceler söz konusuydu. Burada sevgili Başkanımızın yaptığını birçok vilayette birçok arkadaşımız gerçekleştiriyor ve birçok şehir etkinliklerini, kendi memleketlerinin güzelliklerini, geleneklerini, bütün medeniyet mimarisini ifade edebime fırsatı buluyor. Bu nesiller arası bağıda bütünleştiriyor. Dedeyle, nineyle torunu bir araya getirebilme anlayışını getiriyor, komşuluk ilişkilerimizi geliştiriyor. Aynı zamanda büyük bir zenginliği, büyük bir medeniyeti ve büyük bir anlayışı da yeni gelecek nesille beraber öz güven içerisinde buluşturuyor ve birleştiriyor. Şehirlerin ruhu, dili, tarihi vardır. Trabzon’da yaşayan çocuklarımızda, esnafımızda, Anadolu’nun her yerinde olduğu gibi kendi tarihinin bıraktığı karakter aynen bugün yaşamaktadır. Bu sorumluluklarımızı hep beraber taşıyacağız.

Bugün burada çok anlamlı bir birliktelik yaşanıyor. Hepimiz değerler eğitiminden bahsederiz. Bir şehit cenazesine 15 bin kişilik bir kasabada 50 bin kişi katılıyorsa en büyük değerler eğitimini oradan öğreniyoruz. Bizim bunlara ihtiyacımız var. Burada çok ciddi bir titizlikle etkinliği gerçekleştiriyorlar. Memleketin en iyi ürünleri gelsin ve el emekleri sergilensin istediler. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 “BU NESİL BÜYÜK BİR BAŞARININ ALTINA İMZA ATMAKTADIR”

Türkiye’nin önüne önemli bir süreç koydular. Türkiye bu sürecin tamamını güçlü bir liderlik ve istikrarla kendi lehine çevirdi. Demokrasiye sımsıkı sarıldık. Son 10 yıldır bizi bir koridora sokmaya çalışıyorlar. Biz bundan kendimizi kurtardık. Türkiye, büyümenin, gelişmenin ve zenginliğin büyük başarısını ortaya koymuştur ve bu nesil büyük bir başarının altına imza atmaktadır. Bunu da demokrasiyle yapmaktadır. Kimse bizi yolumuzdan döndüremeyecek ve başkalaştıramayacaktır. Biz bir zenginlik coğrafyasının mensuplarıyız. Bugün Türkiye, bizim kimsenin toprağında gözümüz yok diye haykırıyor. Bugün ülkemizde 3,5 milyon vatandaşımız var. Onların hayatı tehlikedeyken onlara sırtımızı dönemezdik. Biz tam 400 yıl o insanlarla aynı sancak altında yaşadık. Biz tarihimize sırtımızı dönemeyiz. Biz büyük ve asil bir milletiz.” diyen Sayın Bakanımız etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya günün anısına hayat ağacı motifli Hereke halısı takdiminde bulundu.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen  “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında  20. grup olarak,  Ağrı ili, Patnos ilçesinden ilimize gelen 50 öğrenci ile bir araya gelen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, misafir öğrencilerimizle yakından ilgilenerek, onlarla sohbet etti.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri Trabzon Tanıtım Günlerinin açılış kurdelesini hayırlı olsun dilekleriyle keserek, stantları gezdiler.

haber 1008 (1)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.