DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Vekil Hürriyet Leyla Atakan’ı ve Meclis Üyelerini ölüm yıldönümünde unutmadı

Vekil Hürriyet Leyla Atakan’ı ve Meclis Üyelerini ölüm yıldönümünde unutmadı
11.02.2018
747
A+
A-

Vekil Hürriyet Leyla Atakan’ı ve Meclis Üyelerini ölüm yıldönümünde unutmadı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Başkanı Leyla Atakan ile meclis üyeleri İsmail Kolaylı, Abdurrahman Yüksel ve Feridun Özbay’ın 47’nci ölüm yıldönümü anma mesajı yayınladı.

Vekil Hürriyet, “Bundan 47 yıl önce bugün, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yerel seçimlerde doğrudan vatandaşların oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve beraberindeki mesai arkadaşları meclis üyeleri İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ve Abdurrahman Yüksel ile birlikte geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatlarını kaybetmişlerdir. Yarım yüzyıl öncesine büyük damga vuran, Türk kadınının neleri başarabileceğinin en büyük kanıtlarından olan Leyla Atakan, Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasını hedeflediği Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli adımlarından biridir. Toplumun her kesiminde olduğu gibi, erkek egemen zihniyetin etkisinde olan Türk siyasetine yeni bir soluk getirmiş, siyasi partiler düzeyinde ilk kadın il başkanı seçilmekle kalmamış, yerel seçimlerde İzmit Belediye Başkanı olarak Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı olarak adını tarihe layığıyla yazdırmıştır. Kadın eli değen bir kentin yaşadığı değişimi yılların ötesine taşıyan, her yaptığı hizmeti kentin imzası haline gelen, adını asırlar sonrasına taşıyan Leyla Atakan’ın ömrü yetse; bugün İzmit’in çehresinin daha farklı olacağı, Türkiye’de daha fazla anılacağı ve marka bir kent haline geleceği aşikârdır. Ne olursa olsun bu kısa hizmet süresinde dahi, sadece İzmit’e değil tüm Türkiye’ye örnek olan Leyla Atakan İzmit ruhuna kattıkları asla ve asla yok sayılamaz. Leyla Atakan ve aynı elim kazada hayatlarını kaybeden, Belediye Başkanı Vekili İsmail Kolaylı, Belediye Meclisi üyesi Abdurrahman Yüksel ve Encümen üyesi gazeteci Feridun Özbay’ı ölümlerinin 47. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.