DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI”

“ZAMAN BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI”

Gölcük Giresunlular Dernek Başkanı Şinasi Dede,

Gölcük Giresunlular Dernek Başkanı Şinasi Dede ülke gündemi ve devam eden Afrin Operasyonu hakkında düşüncelerini dile getirdi. Başkan Dede, “Zaman birlik ve beraberlik zamanı, zaman siyaset zamanı değil” dedi.

Dede, “İsrail başta olmak üzere Yahudi alemi büyük bir panik içerisine girdi”

Dünya üzerinde ülkelerin Türkiye’ye çok ciddi saldırıları olduğunu belirten Gölcük Giresunlular Dernek Başkanı Şinasi Dede, “Türkiye’ye yapılan saldırıların sebebi bu zamana kadar hep ellerinin içerisinde tutmaya alışmışlardı. Yani otur dedikleri zaman oturdukları, kalk dedikleri zaman kalktıkları istikamet bozulduğu için bir telaş ve panik içerisine girdiler. Bunun içinde ne yapabiliriz diye düşündüler ve İsrail başta olmak üzere Yahudi alemi büyük bir panik içerisine girdi. Sadece bu terörü gündemde tutmaları ülkenin bir sıçrama yapması, harekete geçmesi durumu ile birlikte bu düzeni bozup tekrar ülkenin ileri gitmesini durdurmak amacıyla böyle bir çaba içerisindeler. Bunu da Allah’ın izni ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti çatısı altında yaşayan bazı düşünce sahipleri hariç, herkesi aynı kefeye koyamıyoruz. Rakamsal verilere baktığımız zaman % 95 oranında baktığımız zaman bu ülkede ki sağcısı solcusu bu ülkenin ciddiyetini anlamaya başladı. Gönül arzu eder ki iktidar, muhalefet bu bir vatan meselesi, devlet meselesi olduğu için hepsi bir arada olsun, beraber olsun. Fikir düşünceleri ne olursa olsun herkesin bu ortamda aynı düşünceyi paylaşması lazım. Çünkü söz konusu vatan ve bizim evlatlarımız. Şimdi sosyal medyada görüyoruz duyuyoruz “ Bizim Afrin’de ne işimiz var. Bu vatan evlatları neden şehit oluyorlar ” şeklinde yazıyorlar. Peki şunu sormak lazım Çanakkale’de ne işimiz vardı? Orayı da o zaman bıraksaydık” dedi.

“Terör örgütü sonunun geldiğinin farkında”

Terör örgütünün bir iki yıllık değil uzun yıllardır bu günler için hazırlandığı ifade eden Dede, “Tabi oraya gidip göremiyoruz ama haberlerde izliyoruz. Adamlar tüneller kazarak yerleşim yeri haline getirmişler. Bu bir iki haftalık değil yıllar öncesinden hazırlanmış proje ve bırakalım istediklerimi olsun. Eğer ki 15 Temmuz’da bu darbe harekatı olarak gerçekleşmiş olsaydı, şimdi şimdi daha net ortaya çıkıyor. Güneydoğu’dan Trabzon’a kadar bölecekti ve “Hadi kardeşim buradan sonrası benim” diyerek Kürdistan haritasını orada gerçekleştirecekti. İşte bu sebeple Çanakkale’de ne işimiz vara şu anda Afrin’de de o işimiz var. Böyle düşünce bir Müslüman alemine, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına yakışmıyor. Eğer ki Afrin’den atılan roketler Hatay’a Kilis’e isabet ediyorsa ve 17 yaşındaki kızımız yatağında uyurken o roket yüzünden hayatını kaybediyorsa ve bizim hayatımızla canımızla oynayabiliyorsa tabi ki bu duruma müdahale etmemiz gerekiyordu. Bugün Hatay’a Kilis’e gelen roketler yarın belki de Erzurum’a düşecek, diğer gün başka bir şehrimize düşecek. Bu harekete dur dememiz gerekiyordu ve şu anda terör örgütü büyük bir panik içerisine girdi. Sonlarının geleceklerini bildikleri için bu kadar panik içerisine girdiler” dedi.

“Eğer bu operasyon yapılmazsa Güneydoğu geride kalıyor”

Başkan Dede, sözlerinin devamında, şunları belirtti: “Bu ülkede sağ duyulu insanlar var olduğu sürece askerinden polisine, memurundan çalışanına bizi asla yıkamayacaklar. Eğer 75 yaşındaki Emekli Astsubayımız ‘Bende askerlik yapmak istiyorum’ diyerek dilekçe veriyorsa bu vatan severliktir. Bunu hiçbir millette göremezsiniz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Bayrak için, vatan için, namus için vatanı için seve seve şehit olmak hiçbir devlette ve millette yoktur.  Eğer bu operasyon yapılmazsa Güneydoğu geride kalıyor. İşveren yatırım yapamıyor, halk geri kalıyor, cahil kalıyor, ekonomide yatırım yapamıyorsun, eğitimde yatırım yapamıyorsun, sağlıkta yatırım yapamıyorsun. Bunun nedeni de oraya tayini çıkan doktorun, öğretmenin istifa edip, oraya gitmiyor olması. Fabrikatör fabrikasını kuramıyor. Halk hem eğitimde hem de sağlıkta geri kalıyor. Öğretmenlerin ya evini bombalıyorlar ya da onları dağa çıkartıp şehit ediyorlar. Zaten terör örgütünün istediği de halk cahil kalsın, bilinçlenmesin, toplumda geri kalsın. Oradaki halka İstanbul’u Antalya’yı örnek göstererek. “Bakın Türkler nasıl yaşıyor, size nasıl muamele yapıyorlar” diyerek halkı kışkırtıyor. 1986-88 döneminde Hakkari Yüksekova’da askerdim ve o dönemde de aynı zihniyet ve düşünce vardı” dedi.

“Bu ülkenin ayağa kalkmasını istemiyorlar”

Gölcük Giresunlular Dernek Başkanı Şinasi Dede son olarak, “Amerika Dünyanın bir ucundan kalkıp İsrail’e geliyor, kimse bir şey demiyor. Biz 970 km ötemizdeki yeri korumaya çalışıyoruz. Bizim insanlarımızdan bir kaçı çıkıyor ve bizim orada ne işimiz var diyorlar. Ama kimsede kalkıp Amerika’nın dünyanın öteki ucundan neden kalkıp geldiğini sormuyor. Bu ülkenin ayağa kalkmasını istemiyorlar. Biz 15 Temmuz’u yaşadık ve gördük ki aramıza ne kadar hain girmiş ve devletin verdiği silahları devletin milletine doğrulttular. Amcasına, kardeşine namluyu çeviren hainler çıktı bu ülkede ve çok ciddi günlerden geçiyoruz ve biz millet olarak el ele omuz omuza sırt sırta vermemizin zamanı geldi geçiyor. Artık fikri düşüncesi ne olursa olsun. Zaman birlik ve beraberlik zamanı, zaman siyaset zamanı değil. Siyaseti herkes kendine ayrılan platformda yapabilir. Ama eğer mesele vatan ve devlet meselesi ise bizim neslimiz nasıl yedi düvele hükmettiyse biz onların nesilleriyiz ve bunu devam ettirmemiz lazım ve bu ülkeye sahip çıkmamız lazım. Yoksa birileri gelir sahip çıkar, ondan sonrada boynumuza boyunduruğu vururlar ve bizi kara sapanla çifte sürerler” dedi.

İsim: Serap DURUKAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.