DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

18 MART’TA HALK NEREDE?

18 MART’TA HALK NEREDE?

Gaziler, Protokol, öğrenciler vardı 

18 MART’TA HALK NEREDE?

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Gölcük Anıtpark’ta tören düzenlendi. 103 yıl önce yaşanan büyük zaferin gururu ve elde edilen askeri başarının yıldönümü bir kez daha kutlandı. Kazanılan zaferin elde edilmesi sırasında verilen 250 bini aşkın askerimizle birlikte bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimiz de bir kez daha saygı ve rahmetle anıldı.

Gölcük Anıtpark’ta gerçekleştirilen törene Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Bnb.Burçak Kırca, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan başta olmak üzere, sivil ve askeri erkan, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri ile çok sayıda öğrenci, vatandaş, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

“Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir”

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonrasın da çelenklerin konulmasıyla devam etti. Törende günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Dz. Yzb. İlkay Ortakçı, “Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Hala gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Bugün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır, unutulmazda. Çünkü o anaların göz yaşı Mehmetçiğin canı ve kanıdır. Çanakkale Zaferi 1. Dünya savaşında kahraman yiğitlerimizin cihanı hayrete bırakan başlı başına gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale geçilmez sözü ile yüceltilen büyük destan işte böyle yazılmış bu şuur ve sarsılmaz güç ile kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz” dedi. Daha sonra tören sona erdi.

Gazilerin Resim sergisi büyük beğeni topladı

Anıtpark’ta gerçekleştirilen törenin ardından İlçe Protokolü ve törene katılanlar Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi’nin Çanakkale Savaşı üzerine kurduğu resim sergisini gezdi. Resim Sergisi başta İlçe Protokolü olmak üzere herkes tarafından çok beğenildi.

Çanakkale Şehitleri için lokma dağıtıldı

Anıtpark’ta ayrıca Çanakkale Şehitleri için lokma dağıtıldı. Gölcük halkı Şehitler için dökülen lokmaları alarak, Şehitlerin ruhlarına dualar gönderdi.

Şehit mezarları ziyaret edildi

Dün Anıtpark’ta gerçekleştirilen tören ve etkinliklerin ardından ilçemizde yer alan Şehitler Mezarlığı ziyaret edilerek, mezarlıkta bulunan şehit mezarlarına karanfil bırakılıp, dualar edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.