DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AĞIR CEZALAR GELMELİ

AĞIR CEZALAR GELMELİ

Gölcüklü kadınlar çocuk istismarına sert tepki verdi

Gölcüklü bayanlar son zamanlarda artan çocuk istismarı ve kadın cinayetlerine karşı sert tepkiler verdi. Gölcüklü bayanlar bu suçları işleyen kişilerin en ağır şekilde yargılanması gerektiğini dile getirdiler.

Şirin, “Bilinçli ailelerden de çocuğa doğru bilgi aktarışı olması gerekiyor”

Emel Şirin, “Son zamanlarda ülkemizde artış gösteren çocuk istismarının önlenmesi için önce ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiği düşünüyorum. Bilinçli ailelerden de çocuğa doğru bilgi aktarışı olması gerekiyor. Yani eğitimin önce ailede başlaması gerekiyor. Kadın cinayetleri olarak ta kadınların öz güveninin artması şart. Kendine güvenen ve bir kişiye bağımlı olmak zorunda olmadıkları bilincinde olmaları gerektiğini düşünüyorum.  Devletin bu konuda kadınları daha çok bilinçlendirmesi gerekiyor. Birçok bayan kadın sığınma evlerinin nasıl hizmet verdiği konusunda bilgi sahibi değil. Bu konuda daha çok bilinçlendirilmeleri gerekiyor. Ayrıca son zamanlarda televizyonlarda birçok program yayınlanmaya başladı. Kim kimi kaçırdı ya da kim kimi öldürdü gibisinden programlar yapmak yerine o suçlu ne kadar ceza aldı ya da mağdur olan kişi nasıl bir destek oldu konusunda programlar yapılırsa insanları daha da bilinçlendirirler” dedi.

Fidan, “Bu suçları işleyenlere idam cezası getirilmeli”

Edanur Fidan, “Türkiye’de son zamanlarda artan çocuk istismarı ve kadın cinayetleri için idam cezasının getirilmesini istiyoruz. Daha iki hafta önce ilçemizde 45 gündür kayıp olan 17 yaşındaki bir kızın öldürülerek gömüldüğünü duyduk.  Bu yüzden o kızın başına gelenlerin bizim de başımıza gelebilir düşüncesiyle tedirgin yaşayacağımıza, bu suçu işleyen kişilere en ağır cezalar verilsin ki bir daha bu türlü suçlar işlenemesin. Yani ben korkacağıma onlar bu suçu işlersem ölürüm düşüncesi ile yaşasın” dedi.

Turanoğlu, “Cezalar caydırıcı nitelikte olmalı”

Aysel Turanoğlu, “Son zamanlarda artan çocuk istismarı ve kadın cinayetleri için en ağır cezaların verilmesini istiyoruz. Bunların başında da idamın gelmesini istiyoruz. Hatta bu kişilerin halka açık yerlerde yapılması gerekiyor ki caydırıcı olsun ve yapmayı düşünen bile yapmasın. Ülkemizde birçok kadın “ Boşanırsam ne yaparım” düşüncesi ile aile içi şiddete maruz kalıyor ve ne yazık ki bunların sonu cinayetle bitiyor. Ülkemizde birçok kadın sığınma evleri var fakat kadınlarımız bu yerleri bilmiyor. Bu konuda bayanların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Birde toplumda dul ya da eşinden ayrılmış bayanlara farklı gözle bakılıyor. Bu zihniyetin de ortadan kalkmasını istiyorum.”

Birlik, “Unutulmamalı ki dünyayı kadınlar güzelleştirir”

Hatice Birlik, “ Ülkemizde son zamanlarda özellikle dizilerin etkisiyle gençlerimiz yanlış yönde etkiliyor. Tabi bunlarda hayatlarımızı etkiliyor. Dizilerde gördüklerini gerçek hayatta uygulamaya başlıyorlar. Yani kısacası toplumuzu yanlış yönlendiriyorlar. Ülkemizde eğitimin çok önemli olduğunu söylüyorlar fakat eğitim önce ailede başlar sonra okullarda devam eder. Aileler vicdanlı çocuklar yetiştirmelidir. Özellikle erkek çocuklara “Sen erkeksin yaparsın, yakışır, elinin kiri, aslan oğlum benim” gibi cümlelerle erkek çocuklarını düzelteceklerine daha yanlış yola sokuyorlar. Ben 12 yaşında olan oğluma kadının önemini öğreterek yetiştiriyorum. Bu konuda bitin annelerin hassas olmalarını tavsiye ediyorum. Unutmasınlar Dünya’nın yarısını kadınlar diğer yarısını da kadınların yetiştirdikleri oluşturur” diyerek düşüncelerini ifade etti.

İsim: Serap DURUKAN

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.