DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAŞİSKELE BELEDİYESİ’NDEN CENAZE HİZMETLERİ EĞİTİMİ

BAŞİSKELE BELEDİYESİ’NDEN CENAZE HİZMETLERİ EĞİTİMİ

 Başiskele Belediyesi, maddi ve manevi olarak halka daha iyi hizmet sunabilmek için hizmetiçi eğitimlerini sürdürüyor.

Başiskele Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeline ‘cenaze hizmetleri’ eğitimi verildi.

Eskiden imam-hatip olarak görev yapan Ruhsat ve Denetim Müdürü Kadir Selvi’nin eğitim verdiği program yaklaşık bir hafta sürdü. Park ve Müdürlüğü Hizmet Binası’nda gerçekleşen eğitime mezar kazıcıdan hemşireye kadar 18 personel katıldı.

Eğitimlerde; ölüm belgesi alınması, cenazenin morga kaldırılması, cenaze yıkanması, cenazenin hazırlanması, kefenlenmesi, nakil işlemleri gibi konular uygulamalı olarak personele anlatıldı. Cenaze namazının kılınışının ve helallik alınmasının da öğretildiği eğitim sürecinde, mezarlığa gidilerek mezar kazılması ve cenazenin defnedilmesi gerçekleştirildi.

Eğitimler konusunda kendisinden bilgi aldığımız Kadir Selvi, tüm bu işlemlerin ve eğitimlerin gerçek cenaze üzerinde yapıldığını söyledi. Selvi, “Eğitimimiz, ölüm belgesi alınmasından defin işleminin tamamlanmasına kadar dinimizin emrettiği usul ve esaslara ve Resmi Gazete’de Yayımlanan Cenaze Yönetmenliğine göre bütün konularının anlatımı ve uygulanması doğrultusunda gerçek cenaze üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirildi.” dedi.

Kadir Selvi, cenaze hizmetlerinin çok ehemmiyetli bir hizmet olduğunu söyleyerek, “Ölüm belgesi olmadan cenazede hiçbir işlem yapılamaz. Eğer cenaze şüpheli ölümse adli makamlara ve mercilere bilgi verilmelidir. Cenazede bulaşıcı hastalık şüphesi varsa, cenazenin bulunduğu mahaldeki sağlık ocağı veya toplum sağlık merkezlerine haber verilmeden defin işlemleri yapılmamalıdır.” diye konuştu.

Selvi son olarak cenaze hizmetleri eğitimlerinin çok verimli ve güzel geçtiğini vurgulayarak, “Bu eğitimi yapmamızda bize her türlü imkânı sunan Belediye Başkanımız Hüseyin Ayaz’a teşekkür ederiz.” dedi. Eğitim sonrası personele cenaze hizmetleri eğitim sertifikası verildiği belirtildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.