DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAŞKA ECEM’LER ÖLMESİN

BAŞKA ECEM’LER ÖLMESİN
11.03.2018
1.594
A+
A-

Gökhan Balcı yayın yasağına 100 araçlık konvoyla tepki gösterdi

BAŞKA ECEM’LER ÖLMESİN

5 Ocak tarihinde kaybolan ve  43 gün sonra ormanlık alandan toprağa gömülü vaziyette cansız bedenine ulaşılan Ecem Balcı’nın (17) babası Gökhan Balcı yayın yasağının kınamak için konvoy düzenledi. Acılı baba Gökhan Balcı düzenlediği konvoy öncesinde, “Başka Ecem’ler ölmesin” dedi.

İlçemizde, 5 Ocak’ta ortadan kaybolan ve 43 gün sonra ormanlık alanda toprağa gömülü vaziyette cansız bedeni bulunan Ecem Balcı’nın (17) babası Gökhan Balcı, sosyal medya üzerinden  yaptığı çağrı üzerine yayın yasağını kınamak ve olayını unutturmamak amacıyla araç konvoyu düzenlediğini duyurmuştu. Geçtiğimiz Cumartesi günü Gökhan Balcı’nın çağrısı üzerine yaklaşık 100 araçlık bir konvoy düzenlendi.

“Susmayacağım kızım için adalet istiyorum”

Ecem Balcı’nın babası  Gökhan Balcı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kızının ölümüne sessiz kalınmamasını isteyerek, yayın yasağının kaldırılmasını talep ederek kızının öldürülmesini unutturmamak için araçlarla konvoy yapma çağrısında bulunmuştu. Ayrıca Gökhan Balcı, aracının arka camına kızının fotoğrafını yapıştırarak, ‘Onlar rahatlıkla öldürebilir ve gömebilir. Ama benden susmamı istiyorlar. Susmayacağım kızım için adalet istiyorum. Unutma unutturma’ yazdırarak tepkisini dile getirmişti.

“Bizim kızımızı vahşice öldüren bu insanın idam edilmesini istiyoruz”

Ecem’in  babası Gökhan Balcı yayın yasağını kınamak ve Ecem Balcı olayını unutturmamak için konvoy düzenlediğini söyleyerek , “Olayın başından bu yana sürekli kızımın Süleyman Kara tarafından kaçırılmış olacağını hatta hayati tehlikesi olduğunu söylemiştim. Nihayet söylemlerim doğru çıktı. Fakat bu sefer de yayın yasağı koydular. Adalete olan inancımdan dolayı susuyorum ama kimse kızım Ecem’i ve onun gibi hayata yeni adım atmış çocuklarımızın unutulmaması için düzenlediğimiz konvoyla Ecem ve Ecem gibi çocuklarımızın yaşatılan acı sonu tekrar yaşanmaması adına biran önce idamın çıkarılmasını istiyorum. Ülkemizde böyle olaylar çok yaşanmaktadır. Devletimiz bir gecede yasa değiştiriyor ve bende bu idam yasasının da böyle kötü niyetli olanlar için bir an önce çıkartılmasını bu kişilerinde ağır bir ceza ile sonlandırılmasını istiyoruz. Bu şekilde içeri girip daha sonrasında mahkemede takım elbise giydiği için indirim almak ya da ağırlaştırılmış müebbet artık bizim içimizdeki ateşi soğutmuyor. Bizim kızımızı vahşice öldüren bu insanın idam edilmesini istiyoruz. İnşallah sesimizi duyuracağız ve bundan sonra çocuklarımıza yapılan istismar  ya da bu şekildeki cinayetlerin cezasının idam olmasını istiyoruz” dedi.

“Ailelerin daha bilinçli olması gerekiyor”

Anne ve babaların daha bilinçli olmaları gerektiğini belirten Balcı, “Ailelerin çocuklarına bunları öğretmeleri lazım. İnsanların yüzlerindeki o ifade temiz olabilir, ona aldanmasınlar. Çocuklarına, “Bırak amcan sevsin, öpsün, bir şey olmaz” demesinler. Yakınından geliyor zaten ne geliyorsa, uzakta pek aramamak gerekiyor. Biz bunlara ses vermek istiyoruz. Bu nedenle bizi bugün burada yalnız bırakmayarak destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Yapabilir miyiz bilmiyorum, inşallah sesimizi duyuracağız. Şu anda içeride olan ve ismini anmak istemediğim o şahısta en ağır şekilde ceza alacak ona eminim. Adalete olan güvencim sonsuz ve güveniyorum inşallah mahkemede de en ağır cezayı alacağına inanıyorum. Ve inşallah bu ceza idam olur ” dedi.

Konvoya 100’e yakın araç katıldı

Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı üzerine Denizevler Sahilinde bir araya gelen Gökhan Balcı kızının ölümünden alınan basın yayın yasağının kaldırılması ve idam cezasının geri gelmesi için düzenlediği konvoya akrabaları, sevenleri ve dostları yalnız bırakmadı. Denizevler Sahilinde düzenlenen konvoya 100’e yakın araç katıldı. Polis eskortluğunda başlayan konvoy Kavaklı Sahili boyunca devam etti. Çarşı merkezinden Değirmendere istikametine dönen konvoyun bölünmemesi için görevli  polis memurları yolları tuttu. Yüzbaşılar sapağından Değirmendere Sahiline inen konvoy, Dörtyol Sapağından geri döndü ve yeniden görevli polis memurlarının yolları tutması ile Donanma Sapağından Gölcük’e geri döndü ve  başladığı nokta olan Denizevler Sahilinde sona erdi.

“Bundan sonra başka Ecem’ler olmasın”

Konvoyun sonunda destek veren ve konvoya katılan herkese teşekkür eden  Gökhan Balcı yaptığı açıklamada, “ Bugün burada düzenlediğimiz konvoya gelen , gelmek isteyipte gelemeyen ama gönlünün burada olduğunun bildiğimiz insanlar var. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Kızımın Türkiye’nin Ecem’i olduğunu söylüyor artık herkes. İnşallah bundan sonrası için daha güzel kararlar alınır. Bundan sonra başka Ecem’ler olmasın. Başka çocuklara bu tür kötülükler olmasın. Bizim tek derdimiz bir farkındalık yaratmaktı. Bunun için çabalıyoruz ve inşallah bunu da başarmışızdır. Bizler elimizden geldiği kadar sesimizi duyurmaya çalıştık, inşallah duyurmuşuzdur” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.