DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Çanakçı, ‘’Proje tüm genç çiftçilerimize hayırlı olsun’’

Başkan Çanakçı, ‘’Proje tüm genç çiftçilerimize hayırlı olsun’’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının genç çiftçileri destekleme projesi hayata geçiyor. Tarım Bakanlığının genç çiftçilere hibe devlet desteğinde başvuru şartları da belli oldu.

Başvurular 30 Nisan’da sona erecek

Genç çifti projesi kapsamında genç çiftçilere 30 bin TL devlet desteği projesi ile hibe destek sağlanacak. Bu konuda düşüncelerini dile getiren Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ‘’2018 Genç Çiftçilere Hibe desteği projesi çok iyi bir proje oldu. Genç nüfusu köyde tutmanın köyden şehre göçü önlemenin çiftçiler adına çok yararlı olacağı, Hibe desteğini alan çiftçilerin kendi işlerini kurmalarını sağlayacaktır. Üretime direkt olarak katkı verecektir. Bir noktada işsizliğin önüne geçilmesine fayda sağlayacaktır. Destek alan genç çiftçiler otomatik olarak sosyal güvence altına alınacaktır. Bunun için 18 – 40 yaş arası işsiz olan gençlere ve ev hanımlarına iş imkânı sağlanmış olacaktır. 2 – 4 Nisan tarihinde başvurular başlayacak ve 30 Nisan’da sona erecektir.

Hibelerin açıklanması genç çiftçileri memnun etti

Müracaatları internet ortamı üzerinden yapılabilecektir. Genç çiftçiler kafasında düşündükleri işin şekline göre kredi talep edecektir. Kredi sonuçları ileriki aylarda hak eden üreticiler belli olduğu takdirde köylerde ikametgâh etme zorunluluğu vardır. Türkiye genelinde yaklaşık 17 bin kişiye Hibe desteği verilecektir. Hibelerin açıklanması genç çiftçiler tarafından memnuniyet yaratmıştır. Böyle bir proje tüm genç çiftçilerimize hayırlı olsun’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.